Αποχώρησε και η Κόρινθος, στον «αέρα» η Β΄ Εθνική

Αποχώρησε και η Κόρινθος, στον «αέρα»  η Β΄ Εθνική



Νέο σοβαρό πρόβλημα προέκυψε στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ ανδρών και 22 ομάδες είναι πλεόν μετέωρες. Μετά την Κερατέα που απέσυρε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα λίγες ημέρες πριν από την κλήρωση των ομίλων την περασμένη Τρίτη, ακολούθησε η ΑΓΕ Κορίνθου η οποία δήλωσε στην διοργανώτρια αρχή ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να κατεβάσει ομάδα.





Μάλιστα με επιστολή που έστειλε στην ΕΟΠΕ αναλύει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και επικρίνει τη διοίκηση Αχιλλέα Μαυρομάτη ότι δεν έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο πλάνο αποπληρωμής των οφειλών της ΕΟΠΕ προς τα σωματεία.

Ετσι, ο 1ος όμιλος μετά την αποχώρηση των δύο ομάδων (Κερατέας, Κορίνθου) μένει μόνο 6 ομάδες. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον διότι κανείς δεν υποβιβάζεται. Κάθε ομάδα όλη τη σεζόν θα δώσει μόνο 10 αγώνες και θα έχει 4 ρεπό. Αντίθετα, ο 2ος όμιλος θα έχει 7 ομάδες και ο 3ος 9 ομάδες!

Μετά τα νέα δεδομένα και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων και να καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των σωματείων της Β΄Εθνικής θέτοντας θέμα αλλαγής της προκήρυξης, ακόμα και συγχώνευσης των τριών ομίλων σε δύο των 11 ομάδων ή, 10 και 12 ομάδων. Σε αυτή τη περίπτωση θα γίνει νέα κλήρωση που, όμως, δεν προβλέπεται από το νόμο!

Επίσης υπάρχει η σκέψη να προωθηθούν ο Βόλος και ο Αμυγδαλέωνας που συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου αλλά δεν τα κατάφεραν. Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα είναι στον αέρα και οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν στο σύστημα διεξαγωγής με την καθιέρωση τριών ομίλων απέτυχε εν τη γεννέση του.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ