18/9/2010 - Χάλκινο οι Ρουμάνοι, αποκλεισμός για την Κύπρο στο προολυμπιακό της Ρόδου


Την ήττα στον μικρό τελικό του προολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ στη Ρόδο και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης γνώρισε η Εθνική Κύπρου. Την πρόκριση πήραν οι Ρουμάνοι που… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Κύπριους, αφού τους νίκησαν στο «χρυσό» σετ με 15-12 και πήραν την άτυπη ρεβάνς για τις γυναικείες ομάδες τους που αποκλείστηκαν με τον ίδιο τρόπο από τις Κύπριες την Παρασκευή.


Οι Κύπριοι αν και βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από τους Ρουμάνους, το «γύρισαν» και προηγήθηκαν 2-1 στις νίκες, αλλά στον τέταρτο κρίσιμο αγώνα μεταξύ των δύο χωρών οι Ζάνης και Χατζηδαμιανού έχασαν με 2-1 σετ και η σειρά οδηγήθηκε στο «χρυσό» σετ.

Εκεί, Κουσνέρεφ και Αποστόλου δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Αμπρούνταν και Μάσκοβιτς και έτσι το χάλκινο και η πρόκριση για τον επόμενο γύρο του 2011 πήγε στους Ρουμάνους.

«Τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα. Όλα ανάποδα και φυσιολογικά χάσαμε και μείναμε εκτός διοργάνωσης. Είναι κρίμα, αλλά τι μπορούμε να πούμε τώρα. Πιστεύω ότι έχουμε καλύτερες ομάδες από αυτό που παρουσιάσαμε και αδικούμε τους εαυτούς μας και την Κύπρο με τέτοιες εμφανίσεις. Αν παίρναμε την πρόκριση είναι σίγουρο ότι θα συνεχίζαμε με τον Αποστόλου, αλλά τώρα δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα» είπε εμφανώς πικραμένος ο Μίσα Κουσνέφερ, ενώ ο συμπαίκτης του Δημήτρης Αποστόλου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Από τους νικητές ο Μόισα Αμπρούνταν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την 3η θέση και την πρόκριση: «Έχοντας δύο σαφώς καλύτερες ομάδες από εμάς στον τελικό, νομίζω ότι με την 3η θέση θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Πήραμε και μια μικρή… εκδίκηση για τα κορίτσια της Ρουμανίας που αποκλείστηκαν με τον ίδιο τρόπο από τις Κύπριες. Η μπάλα μια σου χαρίζει χαρά και μια λύπη, έτσι είναι το παιχνίδι».
Ο Μάριους Μάσκοβιτς από την πλευρά του δήλωσε: «Είναι επιτυχία για εμάς ότι ήρθαμε εδώ και έστω και ως τρίτοι, περάσαμε στην επόμενη φάση. Με τον Μόισα κάναμε μία ομάδα ανάγκης, γιατί ο μόνιμος συμπαίκτης μου έχει σπάσει πόδι του. Του αφιερώνω, λοιπόν αυτήν την πρόκριση, όπως και σε όλη τη Ρουμανία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο ολυμπιακό όνειρο». 

Τα αποτελέσματα του μικρού τελικού Κύπρος - Ρουμανία
Κουσνέρεφ / Αποστόλου – Αμπρούνταν / Μάσκοβιτς 1-2 (15-21, 21-19, 15-17)
Ζάνης / Χατζηδαμιανού – Μεχεντιντεάνου / Μπάλα 2-1 (18-21, 21-19, 15-9)
Κουσνέρεφ / Αποστόλου – Μεχεντιντεάνου / Μπάλα 2-0 (21-17, 21-16)
Ζάνης / Χατζηδαμιανού – Αμπρούνταν / Μάσκοβιτς 1-2 (18-21, 21-16, 9-15)
Κουσνέρεφ / Αποστόλου – Αμπρούνταν / Μάσκοβιτς 15-12

Πηγή: www.beachvolleyball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ