Δεν έφταιξε ο... Μέιφορθ!

Δεν έφταιξε ο... Μέιφορθ!


Πέντε ημέρες μετά τον δεύτερο αγώνα μπαράζ με την Τουρκία και τον αποκλεισμό της Εθνικής βόλεϊ ανδρών από τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011, ο προπονητής του εθνικού συγκροτήματος Γκόρντον Μέιφορθ παρέδωσε στη διοίκηση της ΕΟΠΕ την έκθεσή του για τον απολογισμό της σεζον.





Το περιεχόμενο της έκθεσης θα μείνει απόρρητο – όπως συνηθίζεται με τις εκθέσεις των ομοσπονδιακών – αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αμερικανός τεχνικός δεν αναλαμβάνει ευθύνες για τον αποκλεισμό.

Δίνει μεγάλη σημασία στην απουσία των έμπειρων διεθνών (Κουρνέτα, Ρουμελιώτη, Σμαραγδή, Πανταλέοντα και Χριστοφιδέλη) οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους (κυρίως λόγω τραυματισμών και τιμωριών) δεν ήταν ετοιμοπόλεμοι. Επίσης αναφέρει πως παρέλαβε τους διεθνείς πέντε ημέρες πριν τους προκριματικούς ομίλους του Μαϊου, πως στην ΕΟΠΕ υπήρχαν οικονομικά και οργανωτικά προβλήμτα και πως στο μεγαλύτερο διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν υπήρχε διοίκηση.

Ο Μέιφορθ συμφώνησε τριετές συμβόλαιο με πρόεδρο της ΕΟΠΕ τον Στέλιο Προσαλίκα, ακολούθησε για μικρό διάστημα ο Γιώργος Μελισσουργός και ο υπηρεσιακός Γιάννης Στουραϊτης και ανέλαβε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στις 29 Ιουλίου.

Ο Μέιφορθ κάνει προτάσεις για το μέλλον της Εθνικής Ανδρών, διατηρεί χαμηλούς τόνους με προφανή σκοπό να «πατήσει» πάνω στο συμβόλαιο του είτε για να μείνει στη θέση του είτε να διαπραγματευτεί αποζημίωση.

Με το θέμα των ομοσπονδιακών προπονητων αναμένεται να ασχοληθεί η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων στην οποία, όμως, υπάρχουν ακόμα κενές τέσσερις θέσεις που θα συμπληρωθούν (λογικά) εντός των ημερών καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου υπάρχει συμβούλιο του ΔΣ της ΕΟΠΕ.

Επιμέλεια: Kώστας Ασημακόπουλος
Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ