Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 10, 2010

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές οι Βραζιλιάνοι!

Εικόνα
Μεγάλη νίκη για την Βραζιλία απένατι στη Κούβα 3-0 (25-22,25-14,25-22) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010 μπροστα σε 11.000 φιλάθλους.Aύτο ήταν το τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κατέκτησε η Βραζιλία, αποδεικνύοντας πως δίκαια θεωρείται η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Για μια ακόμα φορά οι παίκτες του Μπερναντίνιο ήταν απολαυστικοί έχοντας στο παιχνίδι τους φαντασία, πάθος και ομαδικότητα.Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Βισότο με 19 πόντους. ΚΟΥΒΑ: Λεόν 15 (14/26επ., 1 μπλοκ), Λεάλ 15 (8/19επ., 1μπλοκ), Καμέγιο 3, Μπελ 2, Σιμόν Ατιές 5 (5/9επ., 1 άσσος), Ιερεζουέλο 2 , Ντίας 1 (1 μπλοκ), Ερνάντες 6 (1 μπλοκ, 1 άσσος),Γκουτιέρες (λ)       ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ρεζέντε 3 ( 1 μπλοκ), Βισότο 19 (16/28επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Μουρίλο 6 (5/11επ., 1 μπλοκ), Φαμπρίτσιο Νέρι 1 , Σαντάνα 5 (3 μπλοκ, 2 άσσοι), Σάατκαμπ 6 (6/8) , Μουραγκάτι Γιάρεντ, Aμαραλ Ντάντε 8 (2 μπλοκ, 1 άσσος), Ντα Σίλβα (λ) 1ο σετ Δυνατό ξεκίνημα για την Βραζιλία (6-2) Η Βραζιλία προηγείται στ

Mικρός Τελικός: Σερβία - Ιταλία 3-1

Εικόνα
Νίκη για την Σερβία 3-1 (25-21, 25-20,26-28, 25-19) επί της Ιταλίας στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.Η ομάδα του Ανδρέα Αναστάζι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο παρά το γεγονός πως ήταν η οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Η Ιταλία ξεκίνησε με τους Μαστράντζελο και Μπιραρέλι στο κέντρο, ως ακραίοι χρησιμοποιήθηκαν ο Παρόντι και ο Σαβάνι. Στην θέση του πασαδόρου αγωνίστηκε ο Βερμίλιο, ενώ ως διαγώνιος ο Φέι.Τέλος για μια ακόμη φορά λίμπερο της Ιταλίας ήταν ο Μάρα.Ο προπονητής της Σερβίας Ίγκορ Κολάκοβιτς παρέταξε στη θέση του πασαδόρου τον Γκρίμπιτς, στη θέση των ακραίων τους Γιάνιτς και Κοβάσεβιτς.Ο Ιβάν Μίλκοβιτς ήταν ο διαγώνιος της Σερβίας ενώ ως κεντρικοί έπαιξαν οι Στάνκοβιτς και Ποντασκάνιν.Λίμπερο της Σερβίας ήταν ο Ρόσιτς. Ο Παρόντι πέτυχε 17 πόντους ενώ ο Φέι πρόσθεσε άλλους 13.Πρώτος σκόρερ του αγωνα ήταν ο μεγάλος Ιβάν Μίλκοβιτς με 22 πόντους.

Τσάλεντζ Καπ: Μαρίτζα Πλόβντιβ - Απόλλων 1-3

Εικόνα
Xθες η γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα έγραψε ιστορία. Πέτυχε θρίαμβο μέσα στη Βουλγαρία επί της Μαρίτζα Πλόβντιβ με 3-1 σετ. Η Βουλγαρική ομάδα πήρε το πρώτο σετ με 25-22 αλλά η ομάδα του Ντιμίτρι Λέτσιεφ απάντησε με τρία νικηφόρα σετ 25-21, 25-23, 25-23 παίρνοντας μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Λεμεσό όπου και πάλι ο Απόλλωνας θέλει νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Τσάλλειντζ Καπ όπου εκεί περιμένει η Ελβετική Σαφχάουζεν. Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός του χρυσού σετ.

Φιλικό: Iωνικός - Αρτεμις 3-1

Με 3-1 σετ ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Κλειστό του Ιωνικού Ν.Φιλαδέλφειας,ο φιλικός αγώνας προετοιμασίας των δύο ομάδων που βρήκε νικήτρια την τοπική ομάδα με 3-1 σετ.Οι αθλήτριες της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ παρά το γεγονός ότι κατέκτησαν το 1ο σετ,στα επόμενα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην πίεση των αθλητριών της κυρίας Ξενάκη και παρά την προσπάθειά τους έχασαν τον αγώνα.Το ραντεβού των δύο ομάδων ανανεώνεται για το επόμενο Σάββατο στο Κλειστό του Κορυδαλλού και ελπίζουμε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία με τον καλύτερο τρόπο. Πηγή: www.artemisvolley.gr

Φιλικό: Hρακλής Κηφισιάς - Κερατέα 2-2

Εικόνα
Ισόπαλο έληξε το φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Κηφισιά ανάμεσα στην Κερατέα και τον ΓΣΚ Ηρακλή .Η νεανική ομάδα του   Ζόραν Κόβατσιτς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καθώς αποτελείται από παίκτριες που βρίσκονται στο στάδιό εξέλιξής του ως αθλήτριες με εξαίρεση την Κατερίνα Γιώτα.

Το σημερινό πρόγραμμα (10/10)

Εικόνα
Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανάμεσα στην Βραζιλία και την Κούβα.Ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί το τουρνουά Δ.Μορέλλας με την απουσία του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σήμερα θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Μουντοβόλλευ στις 10μ.μ. στο Παλαλοτομάτικα της Ρώμης ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Κούβα. Ενώ στις 6μ.μ. η Σερβία θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο σπό την οικοδέσποινα Ιταλία. Τουρνουά Δ.Μορελλάς Σήμερα ολοκληρώνεται το τουρνουά Δ.Μορελλάς με δύο αγώνες: 5μ.μ. ΣΠ Καρδίτσας - Νίκη Αιγινίου 7μ.μ. Επίκουρος - ΠΑΟΚ * Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει τρίτο αγώνα επειδή έξι παίκτες του που είναι έφηβοι αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Φιλικό Γυναικών: Γερμανία - Τουρκία Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη Τουρκία σε ένα πολύ δυνατό φιλικό, εν όψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των γυναικών.         

Hμιτελικός: Ιταλία - Βραζιλία 1-3

Εικόνα
Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ πέρασε η Βραζιλία, όπου εκεί θα συναντήσει την Κούβα, καθώς οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 3-1σετ (25-15, 25-22, 23-25, 25-17) της διοργανώτριας Ιταλίας. Οι διοργανωτές του τουρνουά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στο «σπίτι» τους, διότι η ανώτερη Βραζιλία δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και να βρεθεί στον αυριανό τελικό μαζί με την Κούβα. Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν αύριο στις 6μ.μ στον μικρό τελικό τη Σερβία. Ιταλία (Αναστάζι): Μαστράντζελο 12, Βερμίλιο 1, Σαβάνι 9, Φέι 20, Σάλα 1, Παρόντι, Μαρά(λ), Λάσκο 2, Τράβιτσα, Μπιραρέλι 6, Τσέρνιτς 9, Ζαίτσεφ Βραζιλία (Μπερναρντίνιο): Μπρουνίνιο 2, Βισότο 24, Μουρίλο 10, Ροντριγκάο 4, Λούκας 7, Ντάντε 16, Μάριο(λ), Νέρι 3, Μάρλον 1

Φιλικό: Φοίνικας Σύρου - Κόροιβος 3-0

Εικόνα
 Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας μεταξύ ομάδων Α2 ανδρών που έγινε στις εγκαταστάσεις «Νικολακάκη» στους Θρακομακεδόνες ο Φοίνικας Σύρου νίκησε τον Κόροϊβο Αμαλιάδας 3-0 (25-18, 25-17, 25-21), ενώ παίχτηκε και 4ο σετ το οποίο επίσης νίκησε η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου (φωτό) με 25-23. Ο Φοίνικας είναι μέχρι στιγμής αήττητος στα φιλικά, έχει αναδειχτεί ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό 2-2 και νίκησε τη Λαμία 3-2. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νεόφυτος): Καρανικολάου, Θάνος, Μοσκουέρα, Τσέργας, Κουρούπης, Νικφηδόρης / Κάπελας (λ), Αγγελίδης, Παπακυριακού, Μαραγκός, Αρβανίτης, Ρούσης.

Ημιτελικός: Κούβα- Σερβία 3-2

Εικόνα
Είκοσι χρόνια μετά τον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Κούβα φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και την Κυριακή στις 10μ.μ.

Οι «πετεινοί» στην 11η θέση

Νικηφόρο φινάλε και για τη Γαλλία, η οποία νίκησε 3-1 (25-17, 25-23, 16-25, 25-21) την Ισπανία και πήρε την 11η θέση. Η Ισπανία τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ ο Γκενς αγωνίστηκε ως αλλαγή, μόνο στο 1ο σετ. ΓΑΛΛΙΑ (Μπλέιν): Ντεσούρς 9π., Βαντελέ 4, Αντιγκά 14, Σαμικά 16, Πουγιόλ 3, Λε Ρου 8 / Εξιγκά (λ), Μαρεχάλ 8. Τονιούτι, Ρόουλαντσον 1. ΙΣΠΑΝΙΑ (Βελάσκο): Σεβιγιάνο 4π., Νάδα 2, Ερνάν 2, Φερνάντεζ 9, Πέρεζ 21, Γκαρσία Τόρες 3 / Λένας (λ), Σαουσέδο 1, Ροντρίγκεζ 7, Σάλας 2, Γκενς.

Βίντεο από τον αγώνα Μαρκόπουλο - Ολυμπιακός

Το volley1ball σας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με τον Ολυμπιακό