18/9/2010 - Κριστόφ Ντίκμαν: «Το προολυμπιακό μπορεί να μας χαρίσει μια θέση για το Λονδίνο»



Το δικό του στίγμα στο ελληνικό γυναικείο μπιτς βόλεϊ θέλει να αφήσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κριστόφ Ντίκμαν, ο οποίος πέρα από την ευθύνη των Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη, στο προολυμπιακό τουρνουά της Ρόδου, επιβλέπει και την ομάδα των Τζοάνας Παπαγεωργίου / Χριστίνας Ρουμπάνη. Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός, πρόσφατα μέσω της Ομοσπονδίας, άνοιξε την «πόρτα» των προπονήσεων καλώντας τα κορίτσια ηλικιών από 14 έως 19 ετών να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης.
«Ξεκινώντας από το τουρνουά της Ρόδου, ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή των Ρουμπάνη / Παπαγεωργίου σε αυτή τη διοργάνωση γιατί αγωνίστηκαν ως μία ‘ομάδα’ με τις Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη για πρώτη φορά. Όλες μαζί εκπροσωπούν την Ελλάδα έχοντας κοινό στόχο την κατάκτηση μιας θέσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Μακάρι λοιπόν να τα καταφέρουμε και στον επόμενο γύρο το 2011 γιατί αυτό μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να πάμε με δύο ομάδες στο Λονδίνο, εάν Βίκυ και Μαρία κατακτήσουν μία θέση μέσα στην πρώτη 16άδα της παγκόσμιας κατάταξης» είπε ο Ντίκμαν αναφορικά με τη σημασία του τουρνουά, ενώ σχετικά με τον επόμενο στόχο του εξήγησε ότι αυτός είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων αθλητριών που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με το μπιτς βόλεϊ:
«Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε μία ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο, μία δεύτερη που διαθέτει έχει διεθνείς παραστάσεις, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούμε και από εκεί και πέρα προσωπικά μπορώ να σταθώ κυρίως στις νεαρές Βλαχάκη / Σπανούλη, οι οποίες διαθέτουν ταλέντο και μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν καριέρα. Για εκείνες το στοίχημα είναι το 2016, όμως, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τόσο μακριά. Δοκιμάζουμε όσο πιο πολλά κορίτσια μπορούμε με στόχο να βρούμε αθλήτριες που διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θεωρούμε ότι χρειάζονται για να παίξουν μπιτς βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Δεν είναι εύκολο να βρούμε το κορίτσι… θαύμα, όπως έγινε με την Αρβανίτη, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έκανε άλματα και σήμερα είναι μέσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αθλήτριες πάνω σε αυτά τα πρότυπα».

(Πηγή: www.beachvolleyball.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ