Φιλικό: Άρης - Απόλλωνας 3-0


Φιλική νίκη με 3-0 σετ (18-25, 23-25, 16-25) πέτυχε ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τις δύο ομάδες να παίζουν, κατόπιν συνεννόησης κι ένα τέταρτο σετ, το οποίο επίσης κέρδισαν οι «κίτρινοι» με 11-15.



Στα μείον του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Αντώνη Κοντογιάννη, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε του δευτέρου σετ υπέστη διάστρεμμα, καθώς κατά την «προσγείωσή» του στο παρκέ, πάτησε πάνω στο πόδι ενός αντιπάλου του. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Γιώργου Οικονομίδη θα δώσουν το επόμενο φιλικό το απόγευμα του Σαββάτου (18/9) κόντρα στον Επίκουρο στο γήπεδο της Πολίχνης.


Οι «κίτρινοι», πάντως, ξεκίνησαν με βασικό σχήμα, που αποτελούνταν από τους Κιόση, Τακουρίδη, Τερζή, Σαρικείσογλου, Ριζόπουλου και Ρουμελιώτη, ενώ στη θέση του λίμπερο ήταν ο Καψαμπέλης. Να σημειωθεί ότι την παρθενική τους εμφάνιση για φέτος έκαναν σήμερα τόσο ο αρχηγός της ομάδας, Θάνος Τερζής όσο κι ο νεαρός λίμπερο, Αντώνης Καψαμπέλης, καθώς αμφότεροι απουσίασαν από την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.


Στον αγωνιστικό τομέα, οι δύο σύλλογοι πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με τον ΑΡΗ Μαρμούρη να πηγαίνει προηγούμενος στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ με το υπέρ του 7-8. Στη συνέχεια οι παίκτες του Οικονομίδη, ανεβάζοντας την απόδοσή τους, έφτασαν ακόμα και στο +3 (8-11), για να κλείσουν και το δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ, έχοντας προβάδισμα με 16-14, χάρη σε πόντο του Νίκου Ρουμελιώτη. Οι Πόντιοι ισοφάρισαν γρήγορα σε 16-16, όμως, οι «κίτρινοι» πέρασαν εκ νέου μπροστά με 18-22 και 18-24, για να κατακτήσουν τελικά το πρώτο σετ με 18-25, μετά από ενέργεια του Τερζή.


Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του ΑΡΗ Μαρμούρη βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-2 και 8-5, με τον Γιώργο Οικονομίδη να περνά στον αγωνιστικό χώρο τον Κοντογιάννη αντί του Τακουρίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο σκοράρισμα με 11-7 και 16-11, με τους «κίτρινους» να μειώνουν σε 16-15 και να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα (23-23), χάρη στο ότι βελτίωσαν τα τελειώματα των φάσεών τους, αλλά και στην άμυνα παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους, πέρασαν μπροστά με 23-24 και πήραν το σετ με 23-25, μετά από άουτ του Παπαδημητρίου.


Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, ο Αινείας Τζελάτη πέρασε στη θέση του Νίκου Ρουμελιώτη κι ο Μανώλης Δημητριάδης αντικατέστησε τον Θάνο Τερζή, ενώ ι ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης προηγήθηκε με 2-4 και 3-6, για να πάει αυτός στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ με το υπέρ του 3-8, μετά από επιτυχημένη προσπάθεια του Τζελάτη. Οι «κίτρινοι», που ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα, συνέχισαν να «πυροβολούν» κι έχοντας ως «όπλο» τους το σέρβις, έφτασαν εύκολα στο 7-16, που διαμορφώθηκε με άσο του Ριζόπουλου. Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, με τους «κίτρινους» να έχουν το πάνω χέρι στο σκοράρισμα, χάρη στην καλή επίθεση, αλλά κι άμυνα που έπαιξαν, γεγονός που τους οδήγησε εύκολα και στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 16-25.


ΑΡΗΣ Μαρμούρης (Οικονομίδης): Κιόσης 8, Ριζόπουλος 8, Ρουμελιώτης 11, Σαρικείσογλου 15, Τακουρίδης 7, Τερζής 3, Καψαμπέλης (λ-42%), Δημητριάδης 2, Κοντογιάννης, Τζελάτη 10.

Πηγή: http://arisvolley.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ