Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 10, 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!

Εικόνα
Όνομα:        Brizitka Επίθετο:      Molnar Ημ.Γεν:        28 Iουλίου 1985 Ύψος:         1,82 Θέση:          Ακραία Ομάδες:       2009-2011 Παναθηναικός                    2007-2009 Μέταλ Γκαλάτι      

Πρώτο δείγμα θετικό

Εικόνα
Μία φιλική νίκη με 3-1 σετ (25-19, 23-25, 25-17, 25-17) πέτυχε σήμερα το απόγευμα ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο κλειστό γήπεδο των Βασιλικών, στο πλαίσιο του πρώτου φιλικού αγώνα, που έδωσαν οι «κίτρινοι» για τη φετινή χρονιά. Έτσι, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Οικονομίδης, είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές, αλλά κι οι παίκτες του να ξεφύγουν για λίγο από τη ρουτίνα των προπονήσεων. Απόντες ήταν οι δύο διεθνείς, Θάνος Τερζής και Μάρκο Σάμαρτζιτς, αλλά κι ο νεαρός λίμπερο, Αντώνης Καψαμπέλης, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

10/9/2010 - Τιμητική πλακέτα της FIVB στη μνήμη του Μιχάλη Μαστρανδρέα

Εικόνα
Ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αθλητισμό και το βόλεϊ ειδικότερα και πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, τίμησε η FIVB το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του 32ου συνεδρίου της που ολοκληρώθηκε στη Ρώμη. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο «δικός» και μέλος της «οικογένειας» του παγκοσμίου βόλεϊ, Μιχάλης Μαστρανδρέας. Περίπου στις 20:30, το συνέδριο, διέκοψε τις διεργασίες του και ο α' αντιπρόεδρος της FIVB, Κριστομπάλ Μάρτε Χόφιζ, κάλεσε στο βήμα τον β' αντιπρόεδρο, Θεοφάνη Τσιόκρη, ο οποίος στον λόγο του για τον «Μάικλ» του ελληνικού βόλεϊ, όπως

10/9/2010 - Προπονήθηκε ο Λάππας, αύριο η 12άδα

Εικόνα
Ο Ηλίας Λάππας συμμετείχε στην προπόνηση της εθνικής ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να «πιεστεί», αφού νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στα πλευρά. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας θα μπει σε πιο έντονους ρυθμούς στην αυριανή προπόνηση και από την κατάστασή του θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του στην 12άδα για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Τουρκία, στη ρεβάνς της ήττας με 3-1 την περασμένη Κυριακή στην Αγκυρα.

10/9/2010 - Τζούριτς: «Μόνη μας ελπίδα το 3-0»

Εικόνα
Για τον αγώνα που θα κρίνει την πρόκριση της εθνικής στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011, εις βάρος της Τουρκίας, μίλησε ο διαγώνιος της ελληνικής ομάδας Δημήτρης Τζούριτς , που φιλοξενήθηκε στο στούντιο στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 . Ο διεθνής του Ολυμπιακού τόνισε πως η Ελλάδα θέλει νίκη με 3-0 σετ για να μην «μπλέξει» με τους πόντους και ζήτησε από τον κόσμο του Ηρακλείου και των γύρω πόλεων της Κρήτης να στηρίξουν την ομάδα στον Κυριακάτικο αγώνα (17:00, ΕΤ1). Αναλυτικά οι δηλώσεις του… Για το τι θέλει η Ελλάδα: «Η ομάδα είναι έτοιμη. Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό ματς που είναι σαν τελικός για εμάς. Κάναμε μια άσχημη εμφάνιση στην Τουρκία και αν χάσουμε σετ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το 3-1 δεν είναι σκορ που μας αποκλείει, ωστόσο η διαφορά πόντων ήταν μεγάλη στο πρώτο παιχνίδι. Μόνη μας ελπίδα είναι λοιπόν το 3-0 σετ». Για το τι πρέπει να κάνουν οι διεθνείς: «Ο καθένας μας πρέπει να παίξει το καλύτερο βόλεϊ της ζωής

Eπαναστατική εφαρμοφή από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία!

Εικόνα
H FIVB σήμερα έκανε ακόμα ένα βήμα προς το μελλον ,αφού παρουσίασε μια νέα εφαρμογή i-phone, με την οποία οι λάτρες του βόλλευ θα έχουν πρόσβαση σε νέα,αποτελέσματα και πληροφορίες ομάδων εν' κινήσει. Η νέα εφαρμογή ανακοινώθηκε επίσημα στο συνέδριο της FIVB του 2010 στη Ρώμη από τον Πρόεδρο Επιτροπής της FIVB Mr. Hiroshi Takeuchi. Οι φίλαθλοι θα είναι πλέον σε θέση να κρατήσουν μέχρι και την ημερομηνία με όλα τα νέα και τα αποτελέσματα από τον κόσμο του Βόλεϊ, Beach Βόλεϊ, της FIVB . Όλες οι ειδήσεις και οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της FIVB είναι διπλές , επιτρέποντας στους ανθρώπους να τις διατηρήσουν μέχρι και σήμερα, εν κινήσει. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή επισκεφτείτε το  http://itunes.apple.com/us/app/fivb/id389769012?mt=8

10/9/2010 - Το πρόγραμμα της ημερίδας στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου

Εικόνα
Όλα είναι έτοιμα για την ημερίδα που διοργανώνει η Ε.Ο.ΠΕ. στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, στο περιθώριο της ρεβάνς του αγώνα Ελλάδα - Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2011. Το Σάββατο καλούνται να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι φορείς του αθλήματος, αθλητές, διοικητικά στελέχη, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι κ.α. Την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των φορέων του αθλήματος στην οποία θα παραστούν μόνο οι εκπρόσωποι των φορέων.

10/9/2010 - Στο Ηράκλειο ο Πάνος Μπιτσαξής και ο πρόξενος της Τουρκίας

Εικόνα
«Υψηλές» παρουσίες θα βρεθούν την Κυριακή στα επίσημα στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπαράζ της Ελλάδας με την Τουρκία με στόχο την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011. Προσκλήθηκαν λοιπόν, και θα δώσουν το παρών ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόξενος της Τουρκίας, Σουάλπ Ερντογάν, ο γραμματέας του προξενείου Οζγκιούρ Νούρι, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Ερόλ Καραμπιγίκ και ο γενικός γραμματέας Σινέμ Μαβίλι Χαζίρ.

10/9/2010 - Το Σάββατο η συνέντευξη Τύπου

Εικόνα
Το Σάββατο στη 1μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο κέντρο του Ηρακλείου, η συνέντευξη Τύπου για τον Κυριακάτικο αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.

10/9/2010 - «Στηρίξτε την Εθνική»

Εικόνα
Κάλεσμα προς τους φιλάθλους της Κρήτης έκαναν σήμερα οι τοπικοί φορείς της πόλης του Ηρακλείου που φιλοξενούν την εθνική ομάδα για το κρίσιμο παιχνίδι που θα δώσει την Κυριακή στις 5 μ.μ (ΕΤ1) με αντίπαλο την Τουρκία στο Κλειστό στα Δύο Αοράκια με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει το 2011 σε Τσεχία και Αυστρία.

Στον Ολυμπιακό η Καββαθά

Εικόνα
Στον Ολυμπιακό ανήκει πλεόν  Άννα Καββαθά, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον Ολυμπιακό.Τις δύο προηγούμενες χρονιές η 23χρονη κεντρική αγωνιζόταν με τη φανέλα του Μαρκόπουλου πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.   Οι δηλώσεις της Άννας Καββαθά στην  επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού: "Είμαι πολύ χαρούμενη που έστω και την τελευταία στιγμή επιτεύχθηκε η μεταγραφή μου από το Μαρκόπουλο στον Ολυμπιακό. Νέα ομάδα, νέοι στόχοι. Όταν μάλιστα η νέα ομάδα είναι ο Ολυμπιακός ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει πολύ ψηλά. Οπότε, πρέπει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο και μέσα από τις προπονήσεις να γίνομαι καθημερινά καλύτερη".

Ξεκίνησαν προπονήσεις οι Ντορνέλας-Ροντρίγκο

Εικόνα
Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μπήκαν από το πρωί της Παρασκευής (10/9) τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας βόλεϊ της ΕΑΠ Λουξ, ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Πέδρο Ντορνέλας και ο συμπατριώτης του, ο ακραίος Ροντρίγκο Μοράες.

Υπέγραψε ο Κόβατς στον Παναθηναϊκό

Εικόνα
Την αρχική του επιλογή υποστήριξε τελικά ο Μιχάλης Κόβατς, ο οποίος την Πέμπτη (9/9) υπέγραψε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό. Μετά την καθυστέρηση που υπήρξε στο κλείσιμο της συμφωνίας, αλλά και την πρόταση που κατέθεσε στον έμπειρο κεντρικό ο ΠΑΟΚ, η συνεργασία τελικά με το τριφύλλι επισφραγίστηκε, αφού όπως είχε δηλώσει ο Κόβατς... "Εχω υποσχεθεί στον Παναθηναϊκό".

«Παίρνω διαρκείας, καρφώνω για την επιτυχία»

Εικόνα
  Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας των ομάδων ανδρών και γυναικών του Ηρακλή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο συνεχίζεται, με τους δύο αρχηγούς να στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Αντρέι Κράβαρικ και Αριστέα Γιακούμπ αναμένουν την στήριξη του κόσμου σε αυτή την νέα προσπάθεια και επισημαίνουν το πόσο σημαντικό είναι να νιώσουν κοντά τους φιλάθλους της ομάδας. «Παίρνω διαρκείας, καρφώνω για την επιτυχία» είναι το σύνθημα τους, για τα εισιτήρια που έχουν κυκλοφορήσει και για τις δύο ομάδες του Ηρακλή.

Σερβια-Βουλγαρία 1-3

Νίκη για την Βουλγαρία απέναντι στη Σερβία στη δεύτερη ημέρα του φιλικού τουρνουά που διεξάγεται στο Βελιγράδι!Για να δείτε τα στατιστικά του αγώνα κάντε κλικ εδώ.

Πρεμιέρα για τις ακαδημίες στις 2 Οκτωβρίου

 Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΓ Μίκρας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, παρουσία του προέδρου της Ένωσης, Παύλου Αναστασιάδη, του γενικού γραμματέα Βαγγέλη Ντινόπουλου και των μελών της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Παναγιώτη Χατζηγεωργίου και Μανώλη Καπετανάκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης την αρχή για τα τμήματα βόλεϊ του Ηρακλή θα κάνουν οι κορασίδες που στις 2 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσουν την ομάδα των Βασιλικών. Ακολουθούν οι παίδες που θα αγωνιστούν κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου στις 9 Οκτωβρίου εντός έδρας. Μια μέρα αργότερα η ομάδα εφήβων αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στον Άρη, ενώ οι νεάνιδες φιλοξενούν τη ΧΑΝΘ στις 11 Οκτωβρίου.

Ηρακλής; Δοκιμάζεται η Μιζάκου

Εικόνα
Στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή βρίσκεται από την Πέμπτη (9/9) η Σίντι Μιζάκου. Η 23χρονη πασαδόρος από την Αλβανία δοκιμάζεται στο Κατσάνειο από τον Θανάση Στράντζαλη, ο οποίος θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για το αν θα αποκτηθεί ή όχι. Η Μιζάκου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας της, ενώ αποτελεί την βασική πασαδόρο στην εθνική ομάδα της Αλβανίας. Πηγή: www.bluearena.gr

Κανιότο: «Επιστρέφω καλύτερος»

Εικόνα
Μαζί με τις οικογένειές τους έφτασαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα οι δύο νεοαποκτηθέντες Βραζιλιάνοι της ΕΑ Πάτρας, ο ακραίος Ροντρίγκο Κανιότο -που είχε αγωνιστεί στην ΕΑΠ και τη σεζόν 2007-08-, αλλά και ο διαγώνιος Πέδρο Ντορνέλας, που είναι το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου Χριστόπουλου, αφού τον επέλεξε έπειτα από σύγκριση με τον Αμερικανό Κερτ Τόπελ. «Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΕΑΠ. Πήρα πολύ καλές πληροφορίες για την ΕΑΠ κι αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο για την επιλογή μου.

10/9/2010 - Αριθμοί και... σταθμοί μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

Εικόνα
Διαβάστε ορισμένα από τα στατιστικά, αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία εν όψει της ρεβάνς του αγώνα Ελλάδας - Τουρκίας, όπως δημοσιεύονται στο match programme του αγώνα: Ελλάδα και Τουρκία έχουν δώσει 47 αγώνες με την Εθνική μας ομάδα να μετράει 25 νίκες έναντι 22 της αντιπάλου σε επίπεδο φιλικών, προκριματικών Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου πρωταθλήματος, Βαλκανικού Κυπέλλου, Κυπέλλου Άνοιξης, Ευρωπαϊκού Λιγκ και Μεσογειακών Αγώνων. Δώδεκα αγώνες έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ από τους οποίους επτά νίκες ανήκουν στην Ελλάδα και πέντε στην Τουρκία. Ωστόσο, τις τρεις τελευταίες φορές που οι αγώνες οδηγήθηκαν στο πέμπτο σετ, η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη. Στο σύνολο των αναμετρήσεων, όμως, οι Τούρκοι υπερέχουν κατά ένα σετ, έχοντας 85 κερδισμένα, έναντι 84 «ελληνικών». Η πρώτη αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1967 για τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Τυνησία. Η εθνική γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (15-02, 15-09, 15-07) έχοντας π

Ένας Λουδοβίκος για τον ΠΑΟ

Εικόνα
Το μέλλον της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού θα κριθεί την προσεχή Δευτέρα όταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κίτσιος θα έχει την καθοριστική συνάντηση με τους παίκτες προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά προβλήματα που τους απασχολούν. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Χρήματα δεν υπάρχουν και τα περιθώρια για τις μεταγραφές των ξένων παικτών στενεύουν. Ο μοναδικός ξένος που έχει κλείσει είναι ο Ισπανός πασαδόρος Γιόρντι Γκενς, ενώ ο Βούλγαρος Μπόγιαν Ιορντάνοφ έχει προτεραιότητα έναντι του Κάρλος Τεχέδα, ο οποίος ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στην «πράσινη» πρόταση. Εδώ και ένα μήνα έχουν γίνει επαφές και με ξένους ακραίους που δεν είναι στην πρώτη γραμμή αλλά είναι αρκετά οικονομικοί. Ο βασικότερος από αυτούς είναι ο Γάλλος Λουντοβίκ Κάσταρντ (27 ετών, 1μ.95) ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στην Εθνική Γαλλίας και ήταν ο αντικαταστάτης του πρώην άσου του «τριφυλλιού» Γκιγιάμ Σαμικά.

10/9/2010 - Το Ελλάδα - Τουρκία με το... μάτι του κόουτς

Εικόνα
Για την προσπάθεια πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 μίλησε στο match programme Ελλάδα - Τουρκία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόρντον Μέιφορθ. Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη που παραχώρησε: Ο Γκόρντον Μέιφορθ αναλύει επί χάρτου την Τουρκία, κάνοντας λόγο για μια ομάδα που πιέζει στο σερβίς, έχει καλό μπλοκ και παίκτες-κλειδιά που αλλάζουν θέσεις και… μπερδεύουν τους αντιπάλους. Τι χρειάζεται η «γαλανόλευκη» απέναντι σε όλα αυτά; «Αντοχή» στην υποδοχή, έξυπνη επιθετική επιλογή, σταθερότητα σε άμυνα και μπλοκ και καλύτερη εικόνα σε κόντρα μπάλα και σερβίς. «Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα στο σερβίς και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο. Η πάσα μας λοιπόν πρέπει να είναι σταθερή απέναντι στο δυνατό σερβίς που θα δεχθούμε και ενδεχομένως θα μας «χαλάσει» τις υποδοχές. Μειονέκτημά τους, αλλά ίσως και πλεονέκτημα κάποιες φορές, ότι όπως κι εμείς, έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις.

Πρεμιέρα για της Ακαδημίες στις 2/10

Εικόνα
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΓ Μίκρας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, παρουσία του προέδρου της Ενωσης, Παύλου Αναστασιάδη, του γενικού γραμματέα Βαγγέλη Ντινόπουλου και των μελών της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Παναγιώτη Χατζηγεωργίου και Μανώλη Καπετανάκη.

Στον Αρη η Αλεξία Καλανταρίδου

Εικόνα
 Στον Άρη ανήκει πλέον η ταλαντούχα βολευμπολίστρια Αλεξία Καλανταρίδου.Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Άρη : Ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της μεταγραφής που αφορά την ελπιδοφόρα Αλεξία Καλανταρίδου. Η νεαρή ακραία είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη στις 19/1/95 και έχει ύψος 1,82μ. Πρόκειται για μια αθλήτρια που έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις της στα χρόνια που ασχολείται με το βόλεϊ, είναι στέλεχος της Εθνικής ομάδας κορασίδων και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βοηθήσει και την ομάδα μας να εκπληρώσει τους στόχους της. Να σημειώσουμε ότι η Αλεξία είναι αδερφή της Μερώπης Καλανταρίδου, η οποία ανήκει στο δυναμικό της ομάδας εδώ και πέντε έτη.