10/9/2010 - Το Ελλάδα - Τουρκία με το... μάτι του κόουτς


Για την προσπάθεια πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 μίλησε στο match programme Ελλάδα - Τουρκία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόρντον Μέιφορθ.
Αναλυτικά η μίνι συνέντευξη που παραχώρησε:

Ο Γκόρντον Μέιφορθ αναλύει επί χάρτου την Τουρκία, κάνοντας λόγο για μια ομάδα που πιέζει στο σερβίς, έχει καλό μπλοκ και παίκτες-κλειδιά που αλλάζουν θέσεις και… μπερδεύουν τους αντιπάλους. Τι χρειάζεται η «γαλανόλευκη» απέναντι σε όλα αυτά;

«Αντοχή» στην υποδοχή, έξυπνη επιθετική επιλογή, σταθερότητα σε άμυνα και μπλοκ και καλύτερη εικόνα σε κόντρα μπάλα και σερβίς.

«Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα στο σερβίς και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο. Η πάσα μας λοιπόν πρέπει να είναι σταθερή απέναντι στο δυνατό σερβίς που θα δεχθούμε και ενδεχομένως θα μας «χαλάσει» τις υποδοχές. Μειονέκτημά τους, αλλά ίσως και πλεονέκτημα κάποιες φορές, ότι όπως κι εμείς, έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις.

Το δικό μας αβαντάζ είναι πως είμαστε πολύ αμυντική ομάδα. Αν κοντρολάρουμε το σερβίς των αντιπάλων θα έχουμε τις ευκαιρίες να επιτεθούμε καλά. Το μπλοκ νομίζω είναι ένα στοιχείο ισορροπημένο ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία και το είδαμε και στα παιχνίδια που δώσαμε πρόσφατα. Ο διαγώνιός τους, Κέσκιν, είναι πραγματικά καλός. Ήταν τραυματίας και δεν έπαιξε σε κάποια παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Λιγκ, επιστρέφοντας στα τελικά, όπου ήταν εξαιρετικός.

Ο Μπατίρ είναι πολύ καλός αμυντικός και ο αρχηγός Τάνικ σταθερός. Έχουμε κάνει καλή δουλειά στο σκάουτινγκ και έχουμε πλήρη εικόνα για την αντίπαλο. Πρέπει να βελτιώσουμε το σερβίς μας και την κόντρα επίθεσή μας…».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ