«Να μας πληρώσει ο Μέιφορθ»


«Να μας πληρώσει ο Μέιφορθ»Ποτέ στην προπονητική του καριέρα ο Νίκος Νεόφυτος δεν είχε μιλήσει για συνάδελφό του και ειδικά ομοσπονδιακό. Αλλωστε, πέρασε κι ίδιος τη δεκαετία του '90 από τις εθνικές ομάδες Εφήβων και Παίδων, με τις οποίες έζησε τις μεγάλες επιτυχίες στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και οι περισσότεροι παίκτες εκείνων των ομάδων είναι μέχρι σήμερα βασικοί στην Εθνική Ανδρών.
Οπως είπε «δεν άντεξε» και επέρριψε ευθύνες στον Γκόρντον Μέιφορθ για την κακή εικόνα που παρουσίασε η εθνική ομάδα στους δύο αγώνες μπαράζ με την Τουρκία που κρίθηκε η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011.
«Η αλήθεια είναι ότι ο Μέιφορθ δεν ήρθε σε καλή εποχή. Το ελληνικό βόλεϊ έχει τεράστια προβλήματα και ελλείψεις. Το πρωτάθλημα τελείωσε αργά και πήγε να παίξει προκριματικά τον Μάιο με μια προπόνηση. Παραιτήθηκε ο Στέλιος Προσαλίκας που τον έφερε, για δύο μήνες έψαχνε διοίκηση στην ΕΟΠΕ και κάθε μέρα βίωνε το μπάχαλο. Προπονητικά δεν έχει άλλοθι. Ακουσα τις δηλώσεις του ότι συνεχίζει το πλάνο του και εξοργίστηκα. Ποιο ήταν το πλάνο του; Αναρωτήθηκε κανείς από τους ειδήμονες; Τον ρώτησε κανείς;».
«Κολέγιο του Οχάιο»
«Ολο το καλοκαίρι είχε δύο πασαδόρους και τον Φιλίποφ που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα. Πού είναι ο Κουρνέτας; Τι θα γίνονταν εάν τραυματιζόταν ένας πασαδόρος από τους Προύσαλη, Τερζή; Γύρισε τον Τζούριτς διαγώνιο χωρίς ο Τζούριτς να έχει παίξει διαγώνιος στην ομάδα του και απομάκρυνε τον Ρουμελιώτη που είχε πείρα και ήταν η ψυχή. Κανείς δεν ασχολήθηκε που έφυγε ο Ρουμελιώτης; Χάσαμε και τον Τζούριτς από κεντρικό που είναι κορυφαίος σε αυτήν τη θέση.
Το σερβίς μας ήταν παιδικό. Καμία τακτική πουθενά. Ποια φιλικά οργανώθηκαν; Τα τρία με την Αίγυπτο που δεν είχε κατασταλάξει σε ποιους παίκτες θα στηριχτεί; Αλλους δοκίμασε και στο τέλος πήρε μαζί του τα δύο λίμπερο. Γιατί έδωσε μεγάλες άδειες στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τους αγώνες της διοργάνωσης; Εχει καταλάβει ο Μέιφορθ ότι παίζαμε την πρόκριση με την Τουρκία ή νομίζει ότι είναι στο κολέγιο του Οχάιο;».
«Φταίει ο Προσαλίκας»
Πραγματικός χείμαρρος ο Νεόφυτος προχώρησε περισσότερο: «Παρακολουθώ τον Μέιφορθ να σφυρίζει αδιάφορα και να προσπαθεί να μείνει πάνω στο συμβόλαιό του. Κανονικά έπρεπε να παραιτηθεί, να μας ζητήσει συγγνώμη και να επιστρέψει τα χρήματα που έχει εισπράξει. Εκανε δολοφονική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και δεν μας πρόσφερε τίποτα. Αυτά τα λέω δημόσια πρώτη φορά για κάποιον προπονητή, αλλά του τα είπα και του ίδιου... Αλλα δεν φταίει ο Μέιφορθ. Για μένα φταίει ο Προσαλίκας που απαξίωσε τον Καζάζη, τον αντικατέστησε χωρίς λόγο κι έφερε έναν άγνωστο».



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΗΓΗ: WWW.SENTRAGOAL.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ