17/9/2010 - Βήματα προόδου στο ελληνικό ανδρικό μπιτς βόλεϊ


Μία νέα προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με την ανάπτυξη του ανδρικού μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα. Η Ε.Ο.ΠΕ. έριξε το βάρος στο κομμάτι που «πονούσε» εδώ και πολλά χρόνια το άθλημα, δηλαδή την κατηγορία των ανδρών. Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του προολυμπιακού τουρνουά στη Ρόδο, ο Ζήνων Ζοφόλης, βοηθός συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή ανδρών, Σπύρου Καραχάλιου, μίλησε για τα πρώτα δείγματα γραφής από τη δουλειά που γίνεται και ανέλυσε τον στόχο της Ομοσπονδίας:

«Είμαι πάρα πολλά χρόνια κοντά στο άθλημα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι η πρώτη φορά που το ανδρικό μπιτς βόλεϊ έχει τέτοια στήριξη από την Ομοσπονδία. Οι συνθήκες ωρίμασαν πια, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε και μεγάλους Έλληνες διεθνείς και όχι μόνο γυναίκες που πλέον βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.



Το πρότζεκτ έχει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αφού στην παρούσα φάση μόνο οι Ξενάκης και Κοτσιλιάνος μπορούν να προλάβουν το 'τρένο' του Λονδίνου για το 2012. Ωστόσο, ξεκινώντας από τον Κοτσιλιάνο που έχει μέλλον, από πίσω έρχονται άλλα τέσσερα - πέντε νέα παιδιά που θεωρούμε ότι πρόκειται για μεγάλα ταλέντα. Μιλάω για τον Νίκο Ζουπάνη, τον Σωτήρη Βλαχοστάθη, τον Μιχάλη Λαμπρινό, τον Χάρη Σακόγλου και τον Ανέστη Δημητριάδη, οι οποίοι δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς».
Οι συνθήκες δουλειάς είναι οι καλύτερες που είχε ποτέ το ανδρικό μπιτς βόλεϊ και παρά την περίοδο οικονομικής κρίσης, γίνεται υπέρβαση για να μην λείψει τίποτα από τα νεαρά παιδιά: «Πραγματικά μιλάμε για μια υπέρβαση. Οι ανδρικές ομάδες δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν δικό τους στατιστικολόγο, εργοφυσιολόγο, φυσιοθεραπευτή, γιατρό κτλ. Είναι συνθήκες δουλειάς που μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι σε 1-2 χρόνια το ελληνικό μπιτς βόλεϊ θα σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο στερέωμα».

(Περισσότερες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση στο σάιτ του μπιτς βόλεϊ: www.beachvolleyball.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ