17/9/2010 - Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση για τις Κύπριες στο προολυμπιακό της Ρόδου


Το «χρυσό» σετ χρειάστηκαν οι Κύπριες αθλήτριες για να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο και κατ’ επέκταση την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του προολυμπιακού που θα γίνει το 2011. Η υπόθεση ξεκίνησε καλά για τη μεγαλόνησο, όταν οι Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου νίκησαν 2-1 τις Κοζοκάρου / Οπρίσαν, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα οι Ιορδανίδου / Χριστοφόρου έχασαν με το ίδιο σκορ από τις Αρμεάνου / Βλαντ έτσι οι Ρουμάνες ισοφάρισαν σε 1-1. Ακολούθησαν άλλες δύο αναμετρήσεις με μία νίκη για κάθε ομάδα και έτσι το 2-2 ήταν γεγονός. Το σύστημα, λοιπόν, προέβλεπε «χρυσό» σετ, όπου οι Αγγελοπούλου και Κωνσταντίνου νίκησαν 15-7 τις Κοζοκάρου / Οπρίσαν και πανηγύρισαν την πρόκριση.

Το Σάββατο σειρά παίρνουν οι τελικοί με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την Εσθονία για το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο, αφού και οι δύο χώρες έχουν πάρει την πρόκριση.
«Δυστυχώς χρειάστηκε το χρυσό σετ για να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε τόσο χαλαρά και να κάνουμε τόσα πολλά λάθη. Ευτυχώς, έστω κι έτσι πήραμε την πρόκριση, δηλαδή πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο» είπε στο τέλος του αγώνα η Μαριότα Αγγελοπούλου, ενώ η Μανωλίνα Κωνσταντίνου πρόσθεσε: «Νομίζαμε ότι επειδή έχουμε καλύτερες ομάδες, θα παίρναμε και μια εύκολη πρόκριση. Τελικά αποδείχτηκε ότι οι Ρουμάνες μας έπαιξαν στα ίσα και αν δεν βελτιωνόμασταν στο τέλος θα μπορούσαμε να αποκλειστούμε. Έχουμε δυνατότητες, αλλά χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον μικρό τελικό των γυναικών:
Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου - Κοζοκάρου / Οπρίσαν 2-1 (21-16, 19-21, 15-7)
Ιορδανίδου / Χριστοφόρου - Αρμεάνου / Βλαντ  1-2 (22-20, 21-23, 7-15)
Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου - Αρμεάνου / Βλαντ 2-0 (21-10, 22-20)
Ιορδανίδου / Χριστοφόρου - Κοζοκάρου / Οπρίσαν 0-2 (17-21, 12-21)
Αγγελοπούλου / Κωνσταντίνου - Κοζοκάρου / Οπρίσαν 1-0 (15-7)

(Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να προμηθεύεστε δωρεάν από το σάιτ του μπιτς βόλεϊ: www.beachvolleyball.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ