Κανονικά θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ




Κανονικά θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με την απόφαση της 54ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, που έλαβε χώρα χθες (31/8) στη Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχε η εντύπωση πως το φετινό Σούπερ Καπ μεταξύ Ολυμπιακού (πρωταθλητής) και Παναθηναϊκού (κυπελλούχος) θα ματαιωνόταν, καθώς η οικονομική κρίση και κυρίως ο φόβος των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ήταν οι βασικές αιτίες που είχαν οδηγήσει τους διοργανωτές σε αδιέξοδο.
Για το λόγο αυτό, η τελική απόφαση παραπέμφθηκε για το πρώτο συμβούλιο της ΕΣΑΠ στην αγωνιστική περίοδο που ξεκίνησε. Παρόλα αυτά, στην 54η συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας που έγινε στη Θεσσαλονίκη χθες (31/8), αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά η φετινή διοργάνωση.
Φαβορί για να αναλάβει τη διεξαγωγή του παιχνιδιού είναι η Σαντορίνη, η οποία έχει ζητήσει και τη διεξαγωγή του All Star Game. Η πρόταση του Δήμου θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα από την ΕΣΑΠ και οι πιθανότητες είναι υπέρ του κυκλαδίτικου νησιού.
Αναλυτικά η σχετική απόφαση: ''Αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Super Cup και του All Star Game και θα εξεταστεί η πρόταση του Δήμου Σαντορίνης για την διεξαγωγή τους στο νησί των Κυκλάδων.''
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ, εδώ.

Η ιστορία του Σούπερ Καπ
Υπενθυμίζεται ότι αυτή θα είναι η έβδομη διοργάνωση στην ιστορία του Σούπερ Καπ, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες έξι, με την πρώτη να χρονολογείται το 1997 και την πιο πρόσφατη το 2008. Αναλυτικά:
1997 (Βόλος):  Άρης – Ολυμπιακός 3-0
2000 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός – Ηρακλής 3-1
2004 (Λάρισα): Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-1
2006 (Λαμία): Παναθηναϊκός – Ηρακλής 3-0
2007 (Θεσσαλονίκη): Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2
2008 (Λάρισα): Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2
* Πλην του 2003, τις υπόλοιπες χρονιές υπήρξε κατάκτηση νταμπλ από τις ομάδες και δεν διεξήχθη Σούπερ Καπ.
* Ο Ηρακλής (2004, 2007, 2008) έχει 3 τίτλους, ενώ Άρης (1997), Ολυμπιακός (2000) και Παναθηναϊκός (2006) έχουν από 1.





Πηγή: www.greekvolley.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ