1/9/2010 - Η συνέντευξη Τύπου της εθνικής ανδρών ενόψει Τουρκίας



Συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα μπαράζ στην Τουρκία (5/9) με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011 παρέθεσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, Γκόρντον Μέιφορθ και οι διεθνείς αθλητές Ηλίας Λάππας, Κώστας Προύσαλης και Γιώργος Πετρέας. Ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ρυθμοί των προπονήσεων έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο και ελπίζει ότι κόντρα στην Τουρκία θα παρουσιαστεί η «καλή» Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μέιφορθ: «Καλημέρα, ευχαριστώ όλους που είσαστε εδώ. Ελπίζουμε πως όλη η Ελλάδα είναι μαζί μας για τις επόμενες δύο εβδομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με στόχο την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η προετοιμασία έρχεται στο τέλος της και πηγαίνει όλο και καλύτερα ιδιαίτερα μετά τα φιλικά παιχνίδια με την Αίγυπτο. Η χθεσινή ήταν η καλύτερη προπόνηση σε όλη την περίοδο του Αυγούστου. Οι παίκτες αρχίζουν να μπαίνουν στη διαδικασία των παιχνιδιών κι αυτό φαίνεται στο βλέμμα τους. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκριση. Μένουν δύο ημέρες να διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες, αλλά όλα είναι ok. Η δωδεκάδα είναι έτοιμη και είναι οι Τζούριτς, Αρμενάκης, Πετρέας, Τερζής, Στεφάνου, Προύσαλης, Καριπίδης, Φράγκος, Ανδρεάδης, Κανέλλος, Παπαδημητρίου και Λάππας».

Για την εικόνα της Εθνικής σε σχέση με Ευρωπαϊκό Λιγκ: «Είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Έχουμε παίκτες που δεν είχαν παίξει στην Πάτρα και την Τουρκία. Έχουμε τον Λάππα που είχε χάσει τα τέσσερα ματς. Πιστεύω ότι οι ακραίοι μας έρχονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ακόμα πιο δεμένοι με τους δύο πασαδόρους, τον Κώστα και τον Θάνο. Προσπαθούμε να πάρουμε όλες τις πληροφορίες για το ρόστερ της Τουρκίας, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το ίδιο με τα ματς του Ευρωπαϊκού Λιγκ και τους ξέρουμε πολύ καλά. Και σίγουρα εσείς είστε καλύτεροι κατάσκοποι και μπορείτε να μας βοηθήσετε. Η επτάδα της Τουρκίας θα είναι αυτή που έπαιξε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Το πιο δυνατό στοιχείο της είναι το σέρβις και θα προσπαθήσουν να πιέσουν».

Για το ενδεχόμενο η Εθνική να αντιμετωπίσει εχθρικό κλίμα σε μία «καυτή» έδρα: «Το συζητάμε ήδη με τα παιδιά θα είμαστε 12 αθλητές εναντίον 7.000 οπαδών, αλλά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Έχω καταλάβει λόγω της ιστορίας των δύο χωρών πως θα είναι 12 Έλληνες. Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη έδρα γεμάτη κόσμο».

Για το αν βασικός λίμπερο της Εθνικής θα είναι ο Γιώργος Στεφάνου: «Οι παίκτες γνωρίζουν την αρχική επτάδα, δεν τη λέω γιατί οι Τούρκοι θα την διαβάσουν από τις εφημερίδες».

Για το αν επηρεάστηκε ο ίδιο και η Εθνική από τα διοικητικά προβλήματα και τις αλλαγές στην ΕΟΠΕ: «Όχι… Το σλόγκαν μας ήταν μία ομάδα, με μία φωνή, ένα μυαλό, όλοι μαζί και να είμαστε ενωμένοι έχοντας μπροστά μας μόνο την Τουρκία».
Για το αν τον αγχώνει η πρόκριση: «Πρέπει να παίξουμε και πιστεύω ότι τα παιδιά είναι έτοιμα. Όλοι οι προπονητές πάντα θέλουν να κερδίζουν και πάντα θες το καλύτερο για την ομάδα σου και τη χώρα που εκπροσωπείς. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Ήμουν στο γραφείο κάθε μέρα και προετοίμαζα τα πάντα ακόμα και όταν δεν γίνονταν προπονήσεις».

Για το αν η Εθνική έχει αλλάξει στιλ παιχνιδιού με τον Τζούριτς ως διαγώνιο; «Δεν ξέρω αν άλλαξε στιλ, έχουμε διαφορετικό διαγώνιο, αλλά είναι και ο Αρμενάκης που πηγαίνει πολύ καλά στις προπονήσεις και είναι έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί. Χωρίς να θέλω να πω τίποτα περισσότερο, δεν πιστεύω πως είμαστε ομάδα του ενός αθλητή».

Για το αν έχει προσαρμοστεί η ομάδα στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα: «Για παράδειγμα χθες κάναμε την καλύτερή μας προπόνηση και έγινε στις 3 το μεσημέρι. Όντως έχουμε τροποποιήσει το πρόγραμμά μας για τον αγώνα και δεν φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Για το αν τα ματς αυτά θα είναι ένα τεστ και για τον ίδιο: «Υπάρχει ένα συμβόλαιο με την ομοσπονδία και δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο παρά μόνο το πως θα προκριθεί η ομάδα. Ναι, το συμβόλαιο υπεγράφη με την προηγούμενη διοίκηση, αλλά το συμβόλαιο είναι πάντα συμβόλαιο. Ειλικρινά, όμως, δεν το σκέφτομαι, γιατί στο μυαλό μου είναι μόνο η Τουρκία. Να ξέρετε, πάντως, ότι υπάρχουν δύο είδη προπονητών στον κόσμο. Αυτοί που έχουν απολυθεί και αυτοί που θα απολυθούν. Εγώ έχω υπάρξει και τα δύο. Οπότε δεν το σκέφτομαι… αυτή είναι η μοίρα του προπονητή».

Για το αν μέσα στο διάστημα των διοικητικών αλλαγών σκέφτηκε να φύγει: «Ξέρω πως σας απογοητεύω, αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι η Τουρκία. Σκέφτομαι τα παιδιά, την ομάδα. Όπως είχα δηλώσει και όταν ήρθα, σκέφτομαι την ομάδα το πρωί που ξυπνάω και πριν κοιμηθώ κάθε βράδυ. Θέλω να είμαι δίπλα και να στηρίζω τους αθλητές και το αποτέλεσμα θα έρθει».

Για την απουσία του Νίκου Ρουμελιώτη από τους αγώνες με την Τουρκία: «Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Εθνικής και μας βοήθησε στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Είναι σίγουρα πολύ έμπειρος αθλητής, έχει μεγάλη καρδιά, αλλά δεν μας βοηθά να σκεφτόμαστε αυτό ή το άλλο ή να ευχόμαστε κάτι, στους παίκτες που έχουμε τώρα πιστεύουμε σε αυτούς. Ξέρω πως ο Νίκος είναι κοντά μας και είναι σε επικοινωνία με την ομάδα.  Σίγουρα στο μέλλον θα είναι ξανά μέλος της ομάδας».

Για το σκορ του πρώτου αγώνα που θα τον ικανοποιούσε: «Μια νίκη μας με 25-0, 25-0, 25-0. Αυτό είναι ένα καλό σκορ…».

Για το θέμα του Βασίλη Κουρνέτα: «Θα σας απογοητεύσω και πάλι, αλλά οι συζητήσεις που έχω με τους παίκτες μου είναι προσωπικές και όχι προς δημοσιοποίηση. Οι δύο πασαδόροι που ήταν στην ομάδα και στο Ευρωπαϊκό Λιγκ είναι καλοί και σε αυτούς θα στηριχτούμε και τώρα. Μιλήσαμε τουλάχιστον δύο φορές αρχές Αυγούστου. Δεν είναι κλειστές οι πόρτες και θα συνεργαστούμε ξανά. Και όπως και ο Νίκος, έτσι και ο Βασίλης έχουν ευχηθεί τα καλύτερα».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι διεθνείς με τον Ηλία Λάππα να κάνει πρώτος δηλώσεις:

«Η προετοιμασία φτάνει στο τέλος. Ήταν ένας μήνας σκληρής δουλειάς από όλα τα παιδιά υπό τις οδηγίες του προπονητικού τιμ. Σε ένα πολύ καλό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Θα είμαστε 100% έτοιμοι την Κυριακή να πάρουμε την πρόκριση, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη, πρώτα από όλα εμείς οι αθλητές, η Ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα βοηθήσει πολύ να ανέβει ακόμα περισσότερο το βόλεϊ και σίγουρα η Εθνική ομάδα πρέπει να δώσει το 'παρών'. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πιστεύω πολύ σε αυτή την Εθνική ομάδα και σε αυτό το μίγμα παλιών και νέων παιδιών που κάνουν ένα δυνατό σύνολο. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μεγάλες και πιστεύω ότι οι περισσότερες ανήκουν σε εμάς. Ειλικρινά πιστεύω πολύ στους Έλληνες και στο πάθος που βγάζουμε και αισθάνομαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την πρόκριση. Το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο και με τα νέα στοιχεία που έβαλε ο κόουτς στις προπονήσεις, ξεφύγαμε κάπως από την καθημερινότητα και μας βοήθησε να χαλαρώσουμε. Το ευχαριστηθήκαμε και περάσαμε καλά. Από εκεί και πέρα λέγονται πολλά για το εχθρικό κλίμα που θα συναντήσουμε, αλλά νομίζω ότι είμαστε… συνηθισμένοι από τα ντέρμπι στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι θα βρούμε κάτι πιο εχθρικό και εμένα προσωπικά αυτό θα με βοηθήσει. Μου αρέσει και με πωρώνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται έτσι οι αγώνες. Απλά το έχω συνηθίσει και δεν θα με επηρεάσει».

Από την πλευρά του ο Κώστας Προύσαλης είπε: «Προετοιμαζόμαστε για τα δύσκολα παιχνίδια με την Τουρκία. Την ξέρουμε καλά την αντίπαλό μας και μας ξέρει καλά. Το πρώτο παιχνίδι είναι το σημαντικό. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρέπει να κερδίσουμε κάτι εκεί. Σετ, παιχνίδι… θα δούμε. Σίγουρα πρόκειται για μια δυνατή έδρα και μας αρέσει αυτό. Κατά τη γνώμη μου η πρόκριση βρίσκεται στο 50%-50% και αυτό γιατί η Τουρκία έχει κάνει βήματα προόδου και στο πρωτάθλημα και στη εθνική ομάδα της. Αν το πρώτο παιχνίδι γινόταν στην Ελλάδα θα ήμουν πιο σίγουρος γιατί θα ήθελα να παίξουμε πρώτα στην έδρα μας. Από εκεί και πέρα, χαίρομαι που η Ομοσπονδία πλέον κοντά μας αφού εδώ και ένα μήνα έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η Ε.Ο.ΠΕ. δείχνει πως ενδιαφέρεται. Δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδί ια να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά μας δίνει την αισιοδοξία και τη χαρά πως είναι κοντά μας».

Τέλος ο Γιώργος Πετρέας πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε ένα μήνα όλα τα παιδιά μαζί στην Παιανία και κάθε μέρα προπονούμαστε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Η Ομοσπονδία είναι δίπλα μας με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πριν. Όσον αφορά στα δύο παιχνίδια με την Τουρκία, είμαστε έμπειροι παίκτες και δεν θα μας επηρεάσει το κλίμα που θα επικρατεί στην Άγκυρα. Για εμάς η πρόκριση είναι ένας στόχος και ένας σκοπός. Αν και πιο μικρός σε σχέση με τους άλλους δύο συμπαίκτες μου, πιστεύω 100% στην πρόκριση. Έπαιξα και στα τέσσερα παιχνίδια με Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και έχω εικόνα της ομάδας. Πιστεύω ότι στην κατάσταση που είμαστε θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Πηγή: www.volleyball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ