Ανοικτό ενδεχόμενο για πλέι οφ και διακοπή




Ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να γίνουν τελικά πλέι οφ στην Α1 Γυναικών αν υπάρξει λύση στο θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης και φυσικά του χορηγού, άφησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. Ανέφερε μάλιστα πως αν συμφωνήσουν όλες οι ομάδες μπορεί να υπάρξει διακοπή λόγω συμμετοχής αθλητριών στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας.



«Μπορεί να τροποποιήσουμε την προκύρηξη»

Αρχικά για το θέμα των πλέι οφ στην Α1 Γυναικών ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας τόνισε: «Η προκήρυξη έπρεπε να βγει άμεσα και βγήκε χωρίς πλέι οφ. Θα ήταν άλλωστε ανορθόδοξο να μην κάναμε στα άλλα πρωταθλήματα και να κάναμε εδώ. Η τριμελής επιτροπή, σε συνεργασία με την ομοσπονδία και την οικονομική επιτροπή και του μάρκετινγκ, έχει να επιληφθεί τα θέματα της τηλεοπτικής μετάδοσης και του χορηγού. Θα γίνει μια προσπάθεια, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι. Αν τα δύο θέματα λυθούν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, μπορούμε να τροποποιήσουμε την προκήρυξη. Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι».

«Αν θέλουν τα σωματεία θα υπάρξουν διακοπές»

Όσον αφορά το θέμα με τις ξένες παίκτριες που θα λείπουν στο παγκόσμιο (ο Παναθηναϊκός θα έχει δύο τις Μόλναρ και Μαχόν με Σερβία και Καναδά αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός την Ογνιένοβιτς με την Σερβία), ο Αχιλλέας Μαυρομάτης εμφανίστηκε ακόμα πιο διαλλακτικός τονίζοντας πως αν τα σωματεία το επιθυμήσουν δεν θα υπάρξει κάνενα πρόβλημα να αναβληθούν κάποιοι αγώνες και να διεξαχθούν μεσοβδόμαδα όταν θα το επιτρέψουν οι ημερομηνίες. Αναλυτικά επισήμανε συνολικά για την Α1 Γυναικών: «Πήραμε μια απόφαση που την υλοποιήσαμε ήδη. Η αυτοδιοίκηση των πρωταθλημάτων Α1 γυναικών και Α2 ανδρών, όπως υπήρξε παλιότερα η ολομέλεια πριν την ΕΣΑΠ. Στις συναντήσεις που έγιναν εξέλεξαν τριμελής επιτροπές που θα είναι στην ΕΟΠΕ. Δεν τέθηκε στην κουβέντα το θέμα αλλαγής ημερομηνιών γιατί θα λείπουν κάποιες ξένες αθλήτριες στο Παγκόσμιο. Είναι κάτι που με απασχόλησε εκ των υστέρων, αλλά είναι από τα ζητήματα που μπορούμε να το λύσουμε. Αν είναι απόφαση των σωματείων δεν έχουμε λόγο να μην την δεχτούμε, εφόσον δεν επηρεάζει την εθνική ομάδα. Δεν ξέρω τι έχουν πει. Απόφαση της ΚΕΠ ή του ΔΣ δεν υπάρχει. Αν πουν να διακοπεί το πρωτάθλημα, θα βρούμε ημερομηνίες να γίνουν οι αγώνες. Αν υπάρχουν διαφωνίες θα εφαρμοστούν κανονισμοί. Μπορεί να υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση επιλογής των σωματείων».

Πηγή :www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ