Ρουμελιώτης: «Εγώ θα έφευγα»


Ο Νίκος Ρουμελιώτης έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης στην Εθνική και για λάθη στις κλήσειςΠαρακολούθησε από την τηλεόραση τους δύο αγώνες της Εθνικής Ανδρών με την Τουρκία (όσο του το επέτρεψε η ΕΡΤ) κι όπως δηλώνει η επόμενη μέρα είναι... 13 και γρουσούζικη για το ελληνικό βόλεϊ. Ο Νίκος Ρουμελιώτης, που είχε ζητήσει άδεια για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του Βάσω Καραντάσιου που έχει προβλήματα στην εγκυμοσύνη της, δήλωσε για την «επόμενη ημέρα» του αποκλεισμού:

Ο Νίκος Ρουμελιώτης έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης στην Εθνική και για λάθη στις κλήσεις
«Ηρθε ένας νέος προπονητής, χωρίς να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, τον ρίξαμε στα βαθιά και μέσα σε επτά μήνες παρουσιάστηκε μια 100% νέα ομάδα που όμως δεν ήταν στο επίπεδο για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εδώ φαίνεται και η δουλειά που έκανε ο Δημήτρης Καζάζης το 2009 χωρίς κανείς να του πει ένα μπράβο. Και το 2009 είχαμε προβλήματα, αλλά ο Καζάζης ενέπνευε την ομάδα και πήραμε την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό της Τουρκίας που ήταν μεγάλη επιτυχία.
Ηταν λάθος που και φέτος δεν φωνάξαμε τους καλύτερους Ελληνες αθλητές με οποιοδήποτε κόστος. Δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες στα νέα παιδιά. Ο Φράγκος και ο Ασπιώτης φορτώθηκαν δύο μεγάλους στόχους. Καλώς ή κακώς δεν έχουμε την πολυτέλεια για να οργανωθούμε. Λένε ότι δεν έχουμε ανάπτυξη. Αρα, πρέπει να κοιτάμε το πώς θα πετύχουμε το στόχο μας ακόμα και με τους 35άρηδες. Αν είχαμε στα μπαράζ τους καλύτερους Ελληνες αθλητές, ίσως να προκρινόμασταν. Ακόμα και τον Μπάεφ έπρεπε να τον είχαν καλέσει».
-Εσύ γιατί δεν αγωνίστηκες;
«Το είχα ζητήσει από την αρχή. Είναι θέμα ζωής. Αγωνιστικά δεν υπήρξε κενό διότι υπήρχε διαγώνιος ο Τζούριτς. Κάποια παιδιά είπαν ότι τους έλειψα. Κυρίως ως αρχηγός και για να μαζεύω τα χαλινάρια κάποιων... Σε κάθε περίπτωση δεν αποποιούμαι των ευθυνών που έχω για τον αποκλεισμό. Ολοι φταίμε έπειτα από μια τέτοια αποτυχία».
-Ο Μέιφορθ πρέπει να μείνει ή να φύγει;
«Αν ήμουν στη θέση του Μέιφορθ, έπειτα από όλα αυτά που έχουν γίνει, θα έφευγα...».
-Ελληνας ή ξένος προπονητής στην Εθνική Ανδρών;
«Ελληνας. Χωρίς συζήτηση. Να μιλάει στην ψυχή και στην καρδιά των αθλητών. Η επιμόρφωση και οι εμπειρίες είναι θέμα οργάνωσης και στήριξης από όλους τους φορείς».
-Οι διοικητικές κόντρες πόσο επηρεάσαν την ομάδα;
«Κανονικά δεν πρέπει να έχουμε καμία δικαιολογία για τον αποκλεισμό. Επρεπε να προκριθούμε με κάθε τρόπο. Επηρέασαν την ομάδα όσα έγιναν όλη τη σεζόν και κυρίως τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην οργάνωση και στο οικονομικό. Ο Μέιφορθ ήρθε από την οργανωμένη Ιαπωνία και βρήκε μόνο τα βασικά».
-Η Εθνική Ανδρών θα μείνει στην αφάνεια για την επόμενη τριετία. Τι πρέπει να γίνει;
«Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό Λιγκ 2011. Πρέπει να γίνει συστράτευση δυνάμεων για να πετύχουμε αυτόν το στόχο μήπως και μέσω του Ευρωπαϊκού Λιγκ επιστρέψουμε στο Παγκόσμιο Λιγκ. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλες χαμένες ευκαιρίες».

Πηγή: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ