Πρώτη ελπίδας στο «τριφύλλι»

Από Φώτης Καρακούσης

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν σήμερα την επίσημη πρώτη τους, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν και πάλι μετά από καιρό. Πριν την προπόνηση υπήρξαν πληρωμές. Το gazzetta.gr ήταν εκεί.
Έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, να φτάσει το τμήμα βόλεϊ μέχρι τα πρόθυρα της διάλυσης, για να υπάρξει ένα θετικό νέο για την ομάδα του Στέλιου Καζάζη. Σήμερα έστω και αργά, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη προπόνηση (ανεπίσημα οι παίκτες και μπράβο τους, είχαν αρχίσει προπονήσεις για να μην μείνουν πίσω) στο κλειστό της Γλυφάδας. Σε ένα κλειστό που πριν μέρες είχαμε δει άδειες καρέκλες και μια ομάδα μπάσκετ, σήμερα ήταν οι «πράσινοι», με τα χαμόγελα να επιστρέφουν μετά από πολλούς μήνες. Το gazzetta.gr βρέθηκε στην πρώτη του «τριφυλλιού».

Όλοι παρόντες

Μπορεί στην επίσημη πρώτη να μην είχε κατέβει κανείς, καθώς η διοίκηση όφειλε και φυσικά συνεχίζει να οφείλει χρήματα, ωστόσο σήμερα ήταν άπαντες παρόντες. Συγκεκριμένα στην πρώτη προπόνηση έδωσαν το παρών οι Σωτήρης Πανταλέων, Σάκης Ψάρρας, Μιχάλης Κόβατς, Στάθης Ντονάς και Βασίλης Μηνούδης, οι οποίοι και προπονήθηκαν κανονικά, ενώ στο κλειστό της Γλυφάδας ήταν και οι Ηλίας Λάππας, Αχιλλέας Παπαδημητρίου και Γιώργος Πετρέας που επειδή είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική θα αρχίσουν τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα ο Πετρέας ζήτησε μόνος του να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, ο Παπαδημητρίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη, ενώ η πρώτη του Λάππα θα εξαρτηθεί από το πότε θα δώσει το οκ το ιατρικό τιμ, καθώς ο διεθνής ακραίος έχει θλάση στα πλευρά. Εκτός των παικτών και φυσικά του προπονητή Στέλιου Καζάζη, παρόντες στην πρώτη ήταν ο στατιστικολόγος Αντώνης Βουρδέρης, ο φυσιοθεραπευτής Ναπολέων Χαρίσης και φυσικά ο μάνατζερ-άνθρωπος για όλες τις δουλειές Ρούλης Αγραπιδάκης.
Όσον αφορά τις προπονήσεις, θα είναι διπλές. Το πρωί θα το πρόγραμμα θα έχει τρέξιμο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Γλυφάδας, ενώ το απόγευμα προπόνηση στο «Μάκης Λιούγκας» με βάρη και μπάλες.

Πήραν μέρος των χρωστούμενων

Πριν την προπόνηση, το μεγάλο θέμα που υπήρχε ήταν φυσικά το αν θα έμπαιναν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τόσο των παικτών, όσο φυσικά και του προπονητικού τιμ. Έστω και αν άργησε, αυτό τελικά έγινε, με την ένταση να φεύγει αμέσως και όπως αναφέραμε να επιστρέφουν τα χαμόγελα. Όλοι φυσικά αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, ελπίζοντας πως τα προβλήματα θα ελαττωθούν και πως πλέον θα μπορούν να ασχοληθούν με αυτό που πρέπει, δηλαδή τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Καζάζης: «Να στηρίξουμε την ομάδα»

Όλο το καλοκαίρι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες. Όντας απλήρωτος και αυτός, δεν μπορούσε να πιέσει τους παίκτες να κατέβουν στις προπονήσεις. Τουλάχιστον κατάφερε και αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό, να τους πείσει έστω και ανεπίσημα να αρχίσουν το τρέξιμο, προκειμένου να μην μείνουν πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης. Κάτι που επιμελώς κρατήθηκε κρυφό, δείχνοντας πως παρά τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν στεγανά στα αποδυτήρια. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στην σημερινή πρώτη, αναφέρθηκε στην στήριξη που θα πρέπει να έχει η ομάδα, επισημαίνοντας πως οι «πράσινοι» έφτασαν στο παρά ένα πριν την διάλυση. Αναλυτικά τόνισε: «Δεν πρέπει να σκαφτόμαστε ότι είναι λίγος ο καιρός και ότι περάσαμε δύσκολο καλοκαίρι με συνέπεια να αρχίζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας και το μυαλό μας. Πρέπει να είναι στο μέγιστο η διάθεσή μας και να αφήσουμε στην άκρη ότι μας είχε στεναχωρήσει».

Για τους στόχους: «Περιμένουμε πρώτα να υπάρξουν οι προσθήκες των δύο ξένων. Όμως θα ήταν λάθος να πούμε για το που θα τερματίσουμε. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα που έφτασε στο παρά ένα πριν την διάλυση. Υποχρέωση όλων μας είναι να την πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Κόβατς: «Όλα καλά»

Η μεταγραφή του Μιχάλη Κόβατς βρέθηκε μια ανάσα από το να μην πραγματοποιηθεί, ωστόσο έστω και την τελευταία στιγμή ο έμπειρος κεντρικός επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, δίνοντας το παρών και στην επίσημη πρώτη. Μιλώντας στο gazzetta.gr ανέφερε: «Όλα πήγαν καλά και πλέον ξεκινάμε την προετοιμασία. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ήρθαν και τα παιδιά από την Εθνική και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολλή καλή. Όσον αφορά τους στόχους, είναι ακόμα νωρίς, ωστόσο πάντα οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι υψηλοί».

Πετρέας: «Ήρθα σε μια τεράστια ομάδα»

Μπορεί ο Κόβατς να ήταν μεταγραφή, ωστόσο τα λημέρια τα γνώριζε, καθώς στο παρελθόν είχε παίξει στον Παναθηναϊκό. Αυτός που ήταν νέο πρόσωπο με όλη της σημασία της λέξης ήταν ο Γιώργος Πετρέας. Ο Καλαματιανός κεντρικός μιλώντας στο gazzetta.gr έκανε λόγο για μεταγραφή του σε μια τεράστια ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως προτίμησε τους «πράσινους» από τους «ερυθρόλευκους» επειδή γι’ αυτόν δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα, αλλά ο χρόνος συμμετοχής. Αναλυτικά επισήμανε: «Ήρθα σε μια τεράστια ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις. Οι στόχοι που πάντα έχει ο Παναθηναϊκός είναι η κατάκτηση τίτλων και αυτός θα είναι και την επόμενη χρονιά, γνωρίζοντας φυσικά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για να επιτευχθούν».
Για τους λόγους που διάλεξε τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό που επίσης τον ήθελε: «Για εμένα στην ηλικία που είμαι, το σημαντικό δεν είναι τα χρήματα, αλλά ο χρόνος συμμετοχής».

Παπαδημητρίου: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου μιλώντας στο gazzetta.gr για την φετινή χρονιά επισήμανε: «Είχαμε κάποια προβλήματα που μας πήγαν πίσω. Ωστόσο έχουμε ένα καλό σύνολο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ