11/9/2010 - Μάχιμος ο Λάππας, «δεν είμαστε φαβορί» λένε οι Τούρκοι


Με τον Ηλία Λάππα να βγάζει όλο το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της εθνικής ενόψει της αυριανής (17.00, ΕΤ1) κρίσιμης αναμέτρησης με την Τουρκία στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με χθες, αν και δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα πλευρά, αλλά θα είναι στη δωδεκάδα της εθνικής. Ετσι εκτός έμεινε ο νεαρός Ακης Ασπιώτης, ο οποίος συμμετείχε στις προπονήσεις και θα δηλώνονταν σε περίπτωση που ο Λάππας δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί.
Στην προπόνηση που έγινε στο κλειστό Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού, εκεί που θα διεξαχθεί αύριο ο αγώνας, ο Γκόρντον Μέιφορθ δούλεψε με τους παίκτες του σε υποδοχή, μπλοκ και σερβίς με τους διεθνείς να δείχνουν πανέτοιμοι και γεμάτοι διάθεση να τα δώσουν όλα στην αυριανή αναμέτρηση.

Αύριο στις εννέα το πρωί οι παίκτες της εθνικής θα πάνε στο γήπεδο προκειμένου να κάνουν χαλαρή προπόνηση και στη συνέχεια θα μεταβούν στο ξενοδοχείο όπου θα παρακολουθήσουν βίντεο αγώνες της Τουρκίας.
Μετά την εθνική προπόνηση είχε η Τουρκία με τον τεχνικό της  Βέλικο Μπάσιτς να υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες για την ομάδα του είναι 50%-50%. «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί επειδή κερδίσαμε με 3-1 στον πρώτο αγώνα».
Στη συνέχεια μίλησε για το κλειδί της αναμέτρησης: «Θα πρέπει η απόδοσή μας να είναι σε υψηλό επίπεδο και να έχουμε διάρκεια. Φυσικά θα πρέπει να προσέξουμε το σερβίς και την υποδοχή μας».
Σχετικά με το αν θα επηρεάσει τους παίκτες του η παρουσία πολλών Ελλήνων φιλάθλων στο γήπεδο είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ολοι οι παίκτες μου έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδα. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Οι εξέδρες θα πρέπει να είναι γεμάτες κόσμο».
http://www.volleyball.gr/media/ethniki/proponisi_ellada.jpg
http://www.volleyball.gr/media/ethniki/proponisi_turkey.jpg
http://www.volleyball.gr/media/ethniki/proponisi_turkey_proedros_proxenos.jpg
Δείτε το match programme του αγώνα
http://www.volleyball.gr/media/pdf/match-programme.pdf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ