Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήμτος





Εύκολο έργο είχαν στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι οικοδεσπότες Ιταλοί.Εύκολες νίκες πέτυχαν επίσης η Βουλγαρία και η Σερβία.Δύσκολη νίκη για τους Κουβανούς απέναντι στους ΄΄ταύρους'', όπως και για το Πουέρτο Ρίκο απέναντι στην Αυστραλία.Το χάρο με τα μάτια τους είδαν οι ΗΠΑ,αλλά τελικά πέτυχαν την ολική ανατροπή απέναντι στο Μεξικό.



Ιταλία - Ιαπωνία 3-0 (25-20,25-16,25-14)

Εύκολη νίκη για τους οικοδεσπότες απέναντι στην Ιαπωνία.Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ιταλός διαγώνιος,Αλεξάνδρο Φέι.Διαβάστε περισσότερα

Ισπανία - Κούβα 2-3 (25-21, 18-25, 19-25, 25-20, 13-15)

Δύσκολη νίκη για τους Κουβανός απέναντι στην Ισπανία.Κορυφαίοι για την Κουβανική ομάδα ήταν οι Φερνάντεζ και Λεάλ σημειώνοντας 19 πόντους ο καθένας.Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Χούλιο Βελάσκο είναι η πανίσχυρη Βραζιλία ,ενώ η Κούβα αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Τυνησία.



Αυστραλία - Πουέρτο Ρίκο 1-3 (22-25, 22-25, 28-26, 19-25)
Δύσκολη νίκη για το Πουέρτο Ρίκο απέναντι στην Αυστραλία στον ''τελικό'' για τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου. Πρώτο βιολί για τους Πορτορικανούς ο πρώην πατρινός Χοσέ Ριβέρα σημειώνοντας 21 πόντους.Το Πουέρτο Ρίκο σήμερα αντιμετωπίζει το Καμερούν και με νίκη θα κλειδώσει τη δεύτερη θέση ,εκτός συγκλονιστικού  απροόπτου.


ΗΠΑ - Μεξικό 3-2 (22-25, 19-25, 25-18, 25-22, 15-11)
Πολύ κοντά σε μια τεράστια νίκη βρέθηκε το Μεξικό.Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τους Λατινοαμερικάνους καθώς βρέθηκαν να προηγούνται 2-0.Όμως οι Χρυσοί-Ολυμπιονίκες με μια αντεπίθεση διαρκείας γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση πανηγυρίζοντας μια πολύ δύσκολη νίκη.Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεχώρισε ο Στάνλει πετυχαίνοντας 22 πόντους,ενώ από τους Μεξικανούς κορυφαίος ήταν ο Κοντρέρας πετυχαίνοντας ισάριθμο αριθμό πόντων με αυτό του Στάνλει. Επόμενος αντίπαλος για τις ΗΠΑ η Βενεζουέλα, ενώ το Μεξικό θα αντιμετωπίσει ισχυρή Αργεντινοί.


Βουλγαρία - Κίνα 3-0 (25-14, 25-19, 25-22)

Εύκολη νίκη για τους Βούλγαρους απέναντι στους Κινέζους στην πρεμιέρα του Μουντοβόλλευ.Ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αυτών ομάδων είναι τεράστια.Πρώτοι σκόρερ για τους Βούλγαρος οι Νικόλοφ Β. και Καζίνσκι ,πετυχαίνοντας 14 πόντους ο καθένας.Βασικός αγωνίστηκε ο πασαδόρος του Ολυμπιακού ,Αντρέι Ζέκοφ, σημειώνοντας δύο πόντους από μπλοκ.


Γερμανία- Σερβία 0-3 (21-25, 21-25, 13-25)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι Σέρβοι το υποτιθέμενο ντέρμπι ,με αντίπαλο τους Γερμανούς.Η ομάδα του Ρ.Λοζανό εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων χάνοντας με κατεβασμένα τα χέρια (3-0) από την άριστα-διαβασμένη Σερβία.Πρώτος σκόρερ για τους Σέρβους ο Μπόγιαν Γιάνιτς.Επόμενος αντίπαλος για τους Γερμανούς η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πολωνία,ενώ οι Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν τον φιλότιμο Καναδά.

*Οι υπόλοιποι αγώνες της πρεμιέρας
*Οι βαθμολογίες των ομίλων
*To προγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ