Ανδριάνα Μπαφίτη: «Το προολυμπιακό και η μεγάλη επιστροφή της Ρόδου»


Ρόδος η μεγάλη επιστροφή! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το «come back» που επιχειρεί το «σμαραγδένιο» νησί στα κοινά του μπιτς βόλεϊ. Ύστερα από έξι χρόνια απουσίας, η Ρόδος σπάει τη «σιωπή» της και βροντοφωνάζει «παρούσα»
με την φιλοξενία του Προολυμπιακού τουρνουά το διάστημα 16-18 Σεπτεμβρίου. Για το γεγονός αυτό, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Δωδεκανήσου (o ΝΑΟΔ αποτελεί τον συνδιοργανωτή του event), Ανδριάνα Μπαφίτη, δεν κρύβει τη χαρά της που ο τόπος της θα γίνει και πάλι «έδρα» μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης: «Όπως όλοι γνωρίζουν, η Ρόδος αποτελεί ένα νησί ‘σταθμό’ στην ιστορία του αθλήματος. Η εικόνα του κεντρικού γηπέδου στη μέση μιας πλατείας και γύρω - γύρω τα ιταλικά κτίρια, είναι μαγική και έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Είναι εικόνα σήμα κατατεθέν για τη Ρόδο και το μπιτς βόλεϊ».

Για ποιους λόγους, όμως, η Ρόδος έμεινε πίσω έπειτα από το τελευταίο World Tour του 2004; «Οι λόγοι ήταν καθαρά οικονομικοί. Ο Δήμος έπρεπε να συρρικνώσει τα έξοδά του και η ανάληψη διεθνών αθλητικών διοργανώσεων κρίνονταν απαγορευτικές. Όχι ότι σήμερα που ζούμε μέσα σε μια οικονομική κρίση, τα χρήματα περισσεύουν. Όμως, έπαιξε ρόλο το τάιμινγκ που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για το Προολυμπιακό τουρνουά, αλλά και η διάθεση για συνεργασία που πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Βλέπετε, μετά τη Ρόδο, μπήκαν στο μπιτς βόλεϊ και άλλα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, η Κάλυμνος και η Κως. Θα ήταν κρίμα, λοιπόν, η Ρόδος να μην επιστρέψει δυναμικά έστω και με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής» μας λέει η κ. Μπαφίτη και δεν κρύβει ότι η αγάπη των ντόπιων για το άθλημα, λειτούργησε θετικά:

«Τόσο για εμένα, αλλά και ολόκληρο το νησί της Ρόδου αποτελούσε ένα στοίχημα η επιστροφή μας στα κοινά του μπιτς βόλεϊ. Προσωπικά έχω ζήσει από πολύ κοντά όλη αυτή τη λάμψη των διεθνών διοργανώσεων από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 έως και το 2004. Και ξέρετε τότε δεν υπήρχε όλη αυτή η προβολή, το μάρκετινγκ και η διαφήμιση που υπάρχει σήμερα. Ήταν πιο δύσκολα χρόνια, αλλά με πολλή δουλειά, αγάπη, μεράκι και τις αγωνιστικές επιτυχίες των Καραντάσιου / Σφυρή, είχαμε πάντα επιτυχημένες διοργανώσεις. Σε συνδυασμό, λοιπόν και με την τεχνογνωσία που υπάρχει τώρα, είμαι αισιόδοξη ότι το Προολυμπιακό τουρνουά θα αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ