12/9/2010 - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκόρντον Μέιφορθ τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για τη βοήθεια που πρόσφεραν στην εθνική ομάδα. Ευχαριστώ και την ομοσπονδία για την υποστήριξη. Η ομάδα που είδα στο τρίτο και τέταρτο σετ ήταν αυτή που θέλουμε. Στο πρώτο σετ κάναμε πολλά λάθη και αυτό μας επηρέασε γιατί θέλαμε νίκη με 3-0 σετ. Μετά την απώλεια του πρώτου σετ αποφασίσαμε να προστατευτεί ο Λάππας και στο 6-3 του τρίτου σετ είπα στους παίκτες ότι αυτό το κοινό στις εξέδρες θέλει κάτι παραπάνω από εμάς. Έτσι οι παίκτες επέστρεψαν μέσα στο γήπεδο για να αποζημιώσουν το κοινό. Η ομάδα χρειάζεται μεγάλη βελτίωση και σίγουρα κοιτάμε μπροστά.
Ποτέ δεν άφησα ομάδα σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παρέλαβα. Πρέπει να προχωρήσουμε. Εγώ είμαι εδώ, έχω συμβόλαιο ως το 2012 και καταστρώνω τα πλάνα μου για το μέλλον. Σίγουρα δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά συνεχίζουμε».
Ο αρχηγός Ηλίας Λάππας είπε: «Συγχαρητήρια στην Τουρκία, προκρίθηκε δίκαια. Προσπαθήσαμε, αλλά… Είχαμε άγχος, παρά την τεράστια βοήθεια από τον κόσμο. Το θέλαμε πάρα πολύ. Εγώ δεν μπορώ να πω τι έφταιξε και χάθηκε ο στόχος, ο προπονητής είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει. Είμαστε εκτός Παγκοσμίου, εκτός Ευρωπαϊκού και θα είναι μια δύσκολη διετία για την εθνική».
Ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου παραδέχθηκε: «Είμαστε στο σημείο μηδέν. Η Τουρκία ήταν πιο έτοιμη ομάδα, εμείς όχι και άξιζε την πρόκριση. Οι Τούρκοι έχουν επενδύσει χρήματα και όχι μόνο στο βόλεϊ. Εμείς δεν αξίζαμε να προκριθούμε. Κάθε χρόνο λέμε ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλά προβλήματα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην οργάνωση, στις υποδομές και στη διαχείριση των αθλητών».
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε: «Πιάσαμε πάτο. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να κάνω υποδείξεις για το τι έφταιξε. Δεν παίξαμε σίγουρα καλά και δίκαια χάσαμε την πρόκριση».
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης σημείωσε: «Δεν πετύχαμε την πρόκριση, Χρειαζόμαστε δουλειά για να φτάσουμε το βόλεϊ εκεί ψηλά που ήταν και που αξίζει να είναι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και πιο οργανωμένα. Θα δούμε τα πράγματα με την ησυχία μας. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά και τον προπονητή. Για τον Μέιφορθ δεν έχουμε να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Θέλω να σταθώ στην παρουσία του κόσμου και να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η αντίδρασή τους παρά την απώλεια της πρόκρισης. Έδωσαν κίνητρο στους παίκτες και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο στους φιλάθλους».
Ο προπονητής της Τουρκίας, Βέλικο Μπάσιτς δήλωσε: «Ηρθαμε για τη νίκη και την πήραμε. Το πρώτο σετ ήταν το πιο σημαντικό. Είχαμε καλή τακτική και πολύ καλό μπλοκ και σερβίς. Είμαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος για τα παιδιά, με τα οποία δουλέψαμε σκληρά τους τελευταίους πέντε μήνες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ