Ρέφερι γένους θηλυκού



Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει την άλλη εβδομάδα στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ η Ζόριτσα Μπιέλιτς.

Η ρέφερι από τη Σερβία θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα "σφυρίξει" στην κορυφαία διοργάνωση των ανδρών ρίχνοντας τα…τείχη ενός ακόμα αντρικού κάστρου.

"Αποτέλεσε και για μένα έκπληξη η επιλογή μου από την διεθνή ομοσπονδία βόλεϊ και ειλικρινά περιμένω με μεγάλες προσδοκίες αυτή τη διοργάνωση. Έχω ξανασφυρίξει αγώνες ανδρών, όπου το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και είμαι έτοιμη για τη νέα πρόκληση" τόνισε η 44χρονη διαιτητής που έχει συμπληρώσει 25 χρόνια ως ρέφερι έχοντας σφυρίξει σε όλες τις διοργανώσεις των γυναικών αλλά ακόμα και παιχνίδια στο Γουόρντ Λίγκ ανδρών.
Από τα 13 της έπαιζε βόλεϊ το οποίο λάτρευε, αλλά μετά από μια δεκαετία και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό αναγκάστηκε να αποχωρήσει και προτίμησε για να μην χάσει την επαφή με το άθλημα να συνεχίσει από την θέση πάνω στο φιλέ.
"Νομίζω άνοιξα το δρόμο και για άλλες συναδέλφους", τόνισε η Μπιέλιτς που ήταν τότε η μία από τις δύο διαιτητές που είχε η Σερβία, όταν τώρα αυτός ο αριθμός έχει φτάσει στις 37.
Εχει δικαίωμα να "σφυρίζει" μέχρι τα 55 της, αλλά την ίδια ώρα στον ελεύθερο χρόνο της παίζει ακόμα βόλεϊ ή προπονεί ομάδες νεανίδων.

Πηγή: www.sport24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ