Και ο Πάπας στο Μουντιάλ!

O Πάπας Βενέδικτος παραλαμβάνει μια μπάλα του βόλεϊ και μια φανέλα με το όνομα του


Μία μέρα απέμεινε μέχρι την έναρξη του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών και όλη η Ιταλία ζει στους ρυθμούς της κορυφαίας διοργάνωσης. Ακόμα και ο Πάπας Βενέδικτος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τάχθηκε στο πλευρό τους για την προβολή και την επιτυχία της διοργάνωσης.

O Πάπας Βενέδικτος παραλαμβάνει μια μπάλα του βόλεϊ και μια φανέλα με το όνομα του
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας βόλεϊ, Κάρλο Μάγκρι, του παρέδωσε μια μπάλα του βόλεϊ και μια φανέλα με το Νο 10 που φέρει το όνομα του Πάπα με χρυσά γράμματα. Το εναρκτήριο σερβίς θα γίνει αύριο σε δέκα ιταλικές πόλεις και έπειτα από 78 αγώνες θα αναδειχτεί η πρωταθλήτρια Κόσμου (το "Goal" στο αυριανό φύλλο θα παρουσιάσει τη διοργάνωση σε μίνι αφιέρωμα).
Ο τελικός θα γίνει στη σημαδιακή ημερομηνία 10-10-2010 και στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Για πρώτη φορά μετά το 1990 στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Ελλάδα θα απουσιάσει από τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ η Ρώμη θα φιλοξενήσει και πάλι τελικούς Μουντιάλ μετά το 1978.
Τρεις παίκτες ελληνικών ομάδων θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ της Ιταλίας και μάλιστα οι δύο είναι πασαδόροι. Πρόκειται για τον Βούλγαρο Αντρέι Ζέκοφ του Ολυμπιακού, τον Αμερικανό Τζόναθαν Γουίντερ που έκλεισε μόλις προχθές στον ΠΑΟΚ, αλλά και τον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής και ακραίος του Ηρακλή Ροντρίγκο Κιρόγκα.


Ρωσία και Βραζιλία τα φαβορί
Η Ρωσία του Ντανιέλε Μπανιόλι μαζί με τη Βραζιλία είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο στην Ιταλία. Η αποστολή της ρωσικής ομάδας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ferrari στη Μόντενα όπου θα γίνουν οι αγώνες του 3ου ομίλου και θα έχει αντιπάλους το Πουέρτο Ρίκο του Χοσέ Ριβέρα, την Αυστραλία και το Καμερούν.


Πρόβλημα Ντάντε;
Η απουσία του Αμαράλ Ντάντε αλλά και του Μάρλον από τα τρία φιλικά με τη Γερμανία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στα φιλικά που έδωσαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές με αντίπαλο τη Γερμανία. Ετσι, μόλις έφτασε η αποστολή της Βραζιλίας στη Βερόνα όπου θα γίνουν οι αγώνες του Β' ομίλου, ο Μπερνάντο Ρεζέντε παραδέχτηκε πως οι δύο αθλητές είχαν προβλήματα (ο Ντάντε με τον ώμο του και ο Μάρλον με το στομάχι του) και γι' αυτό προφυλάχθηκαν.

Πηγή: www.sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ