4/9/2010 - Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ανδρών... σχεδόν έφτασε




Η ώρα για την πρώτη μάχη στον 3ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011 της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Ανδρών έφτασε. Το μεσημέρι της Κυριακής (15.00, ΕΤ1 με πρώτο διαιτητή τον Σέρβο Γκόραν Γκράντινσκι και δεύτερο τον Ρουμάνο Αλιν Ματέιζερ) στο «Baskent Sporting Hall» της Άγκυρας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Τουρκία, αναζητώντας το αποτέλεσμα που θα της δώσει βάσιμες ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο.

«Είμαστε έτοιμοι. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και είμαι αισιόδοξος…», είπε λίγο πριν ξεκινήσει η τελευταία προπόνηση της Εθνικής ο Γκόρντον Μέιφορθ ο οποίος όταν τον ρωτήσαμε για τις επιλογές του στο βασικό σχήμα τόνισε με νόημα: «Εγώ τους ξέρω (γέλια). Το μόνο που θα σας πω είναι ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις…».

Τζούριτς: «Υπάρχει άγχος και πάθος»
Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Αμερικανός προπονητής στηρίζει πολλά στον Δημήτρη Τζούριτς, ο οποίος καλείται να δώσει τον πρώτο του μεγάλο ματς, αγωνιζόμενος ως διαγώνιος.
«Είναι το πιο σημαντικό ματς που παίζω σ’ αυτή τη θέση, μέχρι το επόμενο. Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ αλλά η ομάδα και στο μυαλό μου είναι μόνο το πώς θα τη βοηθήσω. Ξέρω ότι δεν έχω την εμπειρία, αλλά έχω τη θέληση και ελπίζω να μου βγει…»
Ο Τζούριτς, ο οποίος από τα τέλη Μαΐου ονομάζεται και… επισήμως Δημήτρης, αφού βαφτίστηκε στην Ορεστιάδα, παραδέχεται ότι λίγο πριν το σπουδαίο ματς «υπάρχει άγχος, όπως πάντα πριν από κάθε αγώνα. Άγχος όμως κι όχι φόβος. Πέρα όμως από το άγχος, όλα τα παιδιά έχουμε και πάθος για να πάρουμε το αποτέλεσμα και την πρόκριση στα τελικά. Δεν πρέπει να λείψει η Εθνική από το επόμενο Ευρωβόλεϊ».
Οι τρεις ήττες που γνωρίσαμε από τους Τούρκους στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δεν τον προβληματίζουν, αφού όπως εξήγησε: «Δεν ήταν όλα τα παιδιά και μιλάμε για μια διαφορετική διοργάνωση. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους Τούρκους».
Σύμφωνα με τον άσο του Ολυμπιακού στόχος της ομάδας στο αυριανό ματς είναι: «Να παίξουμε καλό βόλεϊ όσο περισσότερη ώρα γίνεται, να αντέξουμε την πίεση της κερκίδας και να πάρουμε το καλύτερο σκορ. Αν μπορούμε να κερδίσουμε 3-0 πρέπει να το κάνουμε».
Οι Τούρκοι δεν τον φοβίζουν, αν και ξέρει ότι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. «Είναι ομάδα ψυχολογίας, αλλά αν τους πιέσουμε θα τους… σβήσουμε και θα κάνουν λάθη. Θέλει πίεση στο σερβίς μας και να μπορέσουμε να κρατήσουμε εμείς την υποδοχή».
Η ατμόσφαιρα ξέρει ότι θα είναι καυτή, αλλά δεν τον ανησυχεί αφού θεωρεί ότι υπάρχει η εμπειρία για να την ξεπεράσουμε και επανέλαβε την συγκρατημένη αισιοδοξία του: «Η ομάδα δένεται σιγά, σιγά και γίνεται καλύτερη. Χαίρομαι που είμαστε αρκετοί νέοι παίκτες εδώ στην αποστολή, αφού φαίνεται ότι υπάρχει μέλλον. Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε ακόμη καλύτερο κερδίζοντας αυτή την πρόκριση»

Βέλικο Μπάσιτς: «Όλα είναι ανοικτά»
Ο Βέλικο Μπάσιτς, όπως και ο Γκόρντον Μέιφορθ, ανέλαβε πριν από λίγους μήνες την ευθύνη της Εθνικής Τουρκίας, με προοπτική τους Ολυμπιακούς Αγώνες του… 2016, αλλά και την ανάγκη των ενδιάμεσων καλών αποτελεσμάτων.
«Ο βασικός στόχος είναι οι Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο και γι’ αυτό το λόγο ξεκινήσαμε άμεσα την ανανέωση του ρόστερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε και άμεσα αποτελέσματα. Το αντίθετο, αφού το έχουμε ανάγκη», είπε ο Βόσνιος τεχνικός ο οποίος στα νιάτα του ήταν συμπαίκτης στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας με τον Μίλαν Τζούριτς, πατέρα του διαγώνιου της Εθνικής Δημήτρη Τζούριτς.
«Ναι ήμασταν συμπαίκτες κι όταν έμαθα ότι είναι γιος του έβαλα τα γέλια… Η ζωή είναι περίεργη», ήταν το πρώτο του σχόλιο ενώ εκθείασε το νεαρό άσο: «Είναι πραγματικά πολύ σπουδαίος παίκτης και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Πάντως η Εθνική σας δεν είναι μόνο ο Τζούριτς και γενικά στο σύγχρονο βόλεϊ ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του».
Ουσιαστικά μας έδωσε την καλύτερη πάσα για την ερώτηση που αφορά την Εθνική μας ομάδα… «Μπορεί να σας κερδίσαμε  φορές στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εκεί ήταν ένα τουρνουά, εδώ νοκ άουτ ματς. Ξέρω ότι κι εσείς έχετε νέα ομάδα και θα είναι σίγουρα δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις».
*Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας οι Τούρκοι θα ανακοινώσουν την 12άδα του αυριανού αγώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ