Σαλούστρου και Κονόμη στο SPORT24 - Δείτε το βίντεο!


Η Αρέτα Κονόμη και η Άννα Σαλούστρου παραχώρησαν συνέντευξη στο “Sport24.gr” και μίλησαν για τη χρονιά που έζησαν με τη φανέλα του Μαρκόπουλου.


Το δίδυμο της συμφοράς (Kourkouti και Χολίδης) μετά από ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψε και σας προσφέρει μια ακόμα συνέντευξη από το βόλεϊ των γυναικών.Η Άννα Σαλούστρου και η Αρέτα Κονόμη μιλούν στο “Sport24.gr” για τη χρονιά που είχαν με το Μαρκόπουλο, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και το φινάλε που τις βρήκε δικαιωμένες.



Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο ταλαντούχες αθλήτριες:




Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ;


Κονόμη: "Είναι μια μεγάλη ιστορία. Αρχικά, ξεκίνησα με το τένις, αλλά ήταν πολύ ανιαρό για μένα. Παράλληλα, ήταν και ατομικό άθλημα ενώ εμένα μου άρεσαν τα ομαδικά. Η ενασχόλησή μου με το βόλεϊ μπορώ να πω ότι ήρθε με τυχαίο τρόπο. Μια μέρα έπεσε στα χέρια μου ένα από αυτά τα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζουν στα σχολεία και κάπως έτσι άρχισα να ασχολούμαι με το βόλεϊ".


Σαλούστρου: “Τυχαία ασχολήθηκα με το βόλεϊ. Εγώ πήγαινα για μπάσκετ και κατέληξα στο βόλεϊ (γέλια). Πήγα σε μια ομάδα με είδε ο προπονητής και με παρότρυνε να ασχοληθώ καλύτερα με το βόλεϊ”.


Τι σας έκανε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;


Κονόμη: "Στην αρχή όλα ξεκίνησαν σαν χόμπι, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μετά πήραμε το Πρωτάθλημα στις κορασίδες και άρχισα να μπαίνω στη λογική αν θες του Πρωταθλητισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το δέσιμο που υπήρξε με την πάροδο του χρόνου και με τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας. Αρχίσαμε και κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου κάτι που βοήθησε αν θες στο να κολλήσω περισσότερο με το βόλεϊ".


Σαλούστρου: “Κοίταξε. Βρέθηκα σε μια ομάδα που τότε ήταν στην Α2. Ο προπονητής λόγω και του ύψους μου άρχισε να με προσέχει λίγο παραπάνω. Στη συνέχεια, μετά από έξι μπήκα στα κλιμάκια της εθνικής ομάδας και κάπως έτσι άρχισε να γίνεται κομμάτι της ζωής μου το βόλεϊ”.



Η χρονιά όμως δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Μαρκόπουλο...


Κονόμη: “Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε δύσκολες στιγμές. Από κάποια στιγμή όμως μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις όλο αυτό. Είχαμε όμως κάποια στοιχεία που μας κράτησαν και στη συνέχεια αποδώσαμε καλύτερο βόλεϊ, βγάλαμε στο γήπεδο την αποφασιστικότητά μας και έτσι καταφέραμε και “σώσαμε” την παρτίδα”.



Σαλούστρου: “Όταν μπλέκεις με αθλητισμό, μπάλα και γυναίκες, πρέπει να τα περιμένεις όλα. Όταν ήρθε λοιπόν η ένατη θέση σίγουρα για όλους μας ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, όμως αυτή μας έδωσε και ένα έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια της χρονιάς. Είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό μας βοήθησε να ανακάμψουμε. Κάναμε λίγη υπομονή, δουλέψαμε και τελικά τα καταφέραμε”.



Θεωρείτε κάποιο παιχνίδι κλειδί στην πορεία της χρονιάς που τελείωσε;


Κονόμη: “Εγώ ξεχωρίζω τα παιχνίδια στα πλέι οφ με τον Ηρακλή. Εκεί πιστεύω ότι δείξαμε που μπορούμε να φτάσουμε”.Σαλούστρου: “Εγώ καταρχάς είδα μια διαφορά στην ψυχολογία της ομάδας μετά τη διακοπή για το Πάσχα στα φιλικά που δώσαμε με τον Ολυμπιακό. Σε αυτά τα παιχνίδια βγάλαμε μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής μας είδε και άλλα σχήματα. Γενικότερα σε αυτά τα παιχνίδια μας βγήκε μια διάθεση τέτοια που φάνηκε στα ματς με τον Ηρακλή”.


Αφού και οι δύο αναφερθήκατε στον Ηρακλή πείτε μου για αυτά τα παιχνίδια.



Κονόμη: “Πιστεύω ότι τα κορίτσια του Ηρακλή μας υποτίμησαν λόγω τις κακής χρονιάς που είχαμε κάνει. Εμείς το πιστέψαμε πιστεύω πιο πολύ και δεν είχαμε τίποτα απολύτως να χάσουμε.

Μπήκαμε αποφασιστικά από τον πρώτο πόντο της σειράς, πιστέψαμε σε μας και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε απόλυτα πιστεύω”.


Σαλούστρου: “Συμφωνώ με την Αρέτα. Απλά θέλω να προσθέσω ότι σε αυτά τα παιχνίδια ο Ηρακλής ουσιαστικά ήταν εκείνος που έπρεπε να αποδείξει ότι δίκαια τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ εμείς παίξαμε πιο άνετα. Όταν γίνεται αυτό πολλές φορές σου βγαίνουν και κάποια πράγματα και έτσι περάσαμε στην επόμενη φάση”.



Στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό όμως η ομάδα παρουσίασε και πάλι δύο πρόσωπα. Πως το εξηγείτε εσείς αυτό;


Κονόμη: “Σε αυτά τα παιχνίδια μπήκαμε και πάλι χωρίς άγχος, έχοντας παράλληλα πετύχει με την είσοδό μας στην τετράδα την έξοδο στην Ευρώπη. Στο δεύτερο παιχνίδι μας βγήκαν όλα στα άλλα δύο δεν μας βγήκαν. Αυτό είναι όλο. (γέλια)”


Σαλούστρου: “Τον αρχικό στόχο της χρονιάς τον είχαμε πετύχει που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Είχαμε λοιπόν μπροστά μας τρία παιχνίδια με την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη όμως είναι μεγάλη πρόκληση όταν παίζεις κόντρα στον Παναθηναϊκό με αυτές τις παίκτριες. Αυτό, σε κάνει να θέλεις να πετύχεις κάτι. Στον πρώτο τελικό δεν το πιστέψαμε και απλά περιμέναμε να τελειώσει το παιχνίδι και φάνηκε αυτό. Αυτό δεν θέλαμε να επαναληφθεί επ' ουδενί στο δεύτερο ματς. Δώσαμε υπόσχεση στους εαυτούς μας ότι θα κάνουμε κάτι καλό και απλά μας βγήκαν όλα.


Εδώ θέλω να πω όμως ότι το γεγονός ότι παίζαμε στην έδρα μας και μπροστά σε ανθρώπους που μας έχουν πιστέψει όλο αυτό τον καιρό, δεν ήταν και μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, αφού το γήπεδο ήταν γεμάτο με φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ήταν λες και παίζαμε εκτός έδρας. Τέλος στον τρίτο ημιτελικό παρότι το θέλαμε πολύ δεν μας βγήκε. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντί μας είχαμε τον Παναθηναϊκό. Φάνηκε αυτό από το πόσο εύκολα πήρε το Πρωτάθλημα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας”.


Πως είδατε τους τελικούς του Πρωταθλήματος ως θεατές;


Κονόμη: “Ήταν σίγουρα πιο εύκολοι από ότι πέρσι. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που είχε χτιστεί για να φτάσει στους τελικούς και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήθελε να διατηρήσει τα σκήπτρα και να αποδείξει ότι για μια ακόμα χρονιά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού πιστεύω ότι το ήθελαν περισσότερο παρότι έχουν κατακτήσει τόσους τίτλους και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.



Σαλούστρου: “Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που επένδυσε σε ορισμένες αθλήτριες αλλά εγώ πιστεύω ότι θέλω χρόνο ακόμα για να δέσει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός διαθέτει πιο δεμένη και πιο έμπειρη ομάδα, με παίκτριες μεγάλης αξίας που είναι χρόνια μαζί. Εγώ ήθελα να δω περισσότερα παιχνίδια αλλά ο Παναθηναϊκός είχε το τσαγανό αν θες να πάρει και αυτόν τον τίτλο”.


Η χρονιά έχει τελειώσει. Τι γεύση σας αφήνει;


Κονόμη: “Σίγουρα, είχαμε και δύσκολες αλλά και ευχάριστες στιγμές. Εγώ είμαι ευχαριστημένη. Η ομάδα έδειξε θέληση αλλά και πολλά άλλα στοιχεία. Στην αρχή όλοι μας είχαν ξεγραμμένες αλλά τα καταφέραμε. Αποδείξαμε τόσο στους εαυτούς μας αλλά και στον κόσμο ότι όλα μπορούν να γίνουν. Η τρίτη θέση είναι πολύ καλή θέση και αποδεικνύει πολλά”.


Σαλούστρου: “Εγώ είχα την εντύπωση με το τέλος του Πρωταθλήματος επειδή με πείραξε η ήττα από τον Παναθηναϊκό, όχι γιατί πιστεύαμε ότι θα φτάναμε στον τελικό αλλά γιατί όταν φτάνεις στην ημιτελική φάση σε ένα τρίτο παιχνίδι όλα γίνονται, πίστευα ότι θα είχαμε μια γλυκόπικρη γεύση.


Τελικά όμως δεν ήταν έτσι. Σε αυτό συνέβαλαν και τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο που ήταν δύσκολα και χρειάστηκε να φτάσουν όλα στο 3-2 για να τα πάρουμε. Με τα προβλήματα που είχαμε πιστεύω ότι είμαι απόλυτα δικαιωμένη και ευχαριστημένη για όσα πετύχαμε. Σκέψου ότι από ένατες καταφέραμε και βγήκαμε τρίτες. Αυτό από μόνο του σου αφήνει μια γλυκιά γεύση”.



Όλα πήγαν καλά στη συνέντευξη, ενώ τα κορίτσια ήταν τόσο ευγενικά που αποφάσισαν να μας βγάλουν από τον κόπο των ερωτήσεων... Πρώτα η Άννα και μετά η Αρέτα μπήκαν στο ρόλο του δημοσιογράφου και έκαναν ερωτήσεις η μία στη άλλη. Στη συνέχεια προσπάθησαν να ανακρίνουν και εμάς αλλά δεν τα κατάφεραν...



Κάντε κλικ εδω για να δείτε το βίντεο.


Πηγή: www.sport24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ