Απογοήτευση στην Εθνική για την ήττα από την Τουρκία




Η απογοήτευση από την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Τουρκία, αλλά και την μέτρια σε γενικές γραμμές εμφάνιση της Εθνικής ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στα πρόσωπα όλων των μελών της ελληνικής αποστολής.
Προπονητής και παίκτες παραδέχθηκαν ότι δεν παίξαμε καλά, αλλά όλοι συμφώνησαν ότι στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Ηράκλειο η Εθνική μπορεί να κερδίσει με 3-0 και να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Ευρωβόλεϊ 2011. Το ίδιο αισιόδοξος πάντως εμφανίστηκε κι ο τεχνικός της Τουρκίας Βέλικο Μπάσιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΕΪΦΟΡΘ: «Πίστευα ότι ήμασταν έτοιμοι και δεν το είπα έτσι τυχαία. Προσωπικά περίμενα ότι θα κερδίζαμε με 3-1, αλλά τελικά χάσαμε με αυτό το σκορ. Το σερβίς τους ήταν καλό, το περιμέναμε όμως ότι θα ήταν κάπως έτσι, άρα θα πρέπει εμείς να βελτιώσουμε την δική μας υποδοχή. Η άλλη διαφορά ήταν ότι επιθετικά αυτοί έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αντίθεση με εμάς και ιδιαίτερα στις κόντρα επιθέσεις, όπου η Τουρκία είχε 64% κι εμείς μόλις 26%. Δεν ξέρω γιατί μπήκαμε έτσι στο 4ο σετ, δεν μπορώ να το εξηγήσω, όμως δεν πιστεύω ότι στο μυαλό των παικτών έπαιξε ρόλο το ότι πήραμε το τρίτο σετ και εφησυχάσαμε…
Πρέπει να κερδίσουμε με 3-0 τώρα στην Κρήτη. Αυτή την διαπίστωση θα την έκανε και η γιαγιά μου. Πρέπει να κάνουμε ότι και στους ομίλους όταν είχαμε χάσει από την Λετονία στο πρώτο ματς με 3-2 και την κερδίσαμε 3-0 στην Κρήτη. Ξέρω ότι η Τουρκία δεν είναι Λεττονία, αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε».
ΗΛΙΑΣ ΛΑΠΠΑΣ: «Δεν παίξαμε όπως περιμέναμε, αλλά το σετ που πήραμε μας δίνει ελπίδες. Για να έχουμε όμως πραγματικές ελπίδες πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα, αλλά κυρίως να γίνουμε πιο πιεστικοί στο σερβίς και να μην κάνουμε τόσα αβίαστα λάθη. Τα σετ που μας πήρανε, ουσιαστικά τους τα χαρίσαμε. Στην ομάδα υπήρχε πολύ μεγάλο άγχος. Μεγαλύτερο απ’ ότι θα έπρεπε. Ειδικά στο σερβίς χάσαμε πάρα πολλά κι όσα περάσαμε ήταν εύκολα για την υποδοχή τους. Το σερβίς βέβαια είναι και θέμα ημέρας».
ΜΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ: «Ηταν μια κακή εμφάνιση, θα συζητήσουμε με το προπονητικό τιμ για να δούμε τι έφταιξε, αλλά από αύριο πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το ματς. Στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο η νίκη με 3-0 στην Κρήτη και τίποτα άλλο».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΙΤΣ: «Φάνηκε ότι δεν είμαστε καλά και παρόλο που κι οι αντίπαλοι μας δεν ξεκίνησαν καλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Δεν είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, κάναμε πολλά και εύκολα λάθη κι αν θέλουμε να περάσουμε πρέπει στην Κρήτη να είμαστε πιο σταθεροί. Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω το ότι δεν πήραμε ούτε έναν άσο. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αφού δεν πιστεύω ότι θα παίξουμε ξανά τόσο άσχημα».
ΒΕΛΙΚΟ ΜΠΑΣΙΤΣ: «Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αφού κέρδισε η καλύτερη ομάδα σε ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο και για τους δύο αντιπάλους. Η Ελλάδα στο πρώτο σετ μας έδειξε ότι είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος και μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Το κλειδί για το σημερινό παιχνίδι ήταν η πίεση που ασκήσαμε εμείς στο σερβίς και η εξαιρετική δουλειά που κάναμε στο δίπτυχο μπλοκ – άμυνα. Στο τρίτο σετ που δεν είχαμε αυτά τα στοιχεία το χάσαμε κι ελπίζω να μην το πληρώσουμε στον επαναληπτικό. Η χρησιμοποίηση του Κουγιάκ ίσως  ήταν και μια έκπληξη, αλλά κι αυτός κι ο Κεσκίν έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Στον επαναληπτικό όλα είναι ανοικτά, αφού το σετ που χάσαμε είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, όμως σας δηλώνω ότι εμείς θα έρθουμε στην Κρήτη για να κερδίσουμε κι όχι για να πάρουμε σετ. Ξέρουμε ότι θα είναι πάντως πολύ πιο δύσκολο ματς. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι της Ελλάδας, αφού προτεραιότητα μου είναι η δική μου ομάδα, αλλά κι οι δύο ομάδες έχουν πολλούς νέους παίκτες και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους είναι αναμενόμενα».

Στο νοσοκομείο ο Λάππας για εξετάσεις
Η… γονατιά που δέχθηκε ο Ηλίας Λάππας στις αρχές του β’ σετ κατά λάθος από τον Ανδρέα Φράγκο, τον ανάγκασε να ολοκληρώσει το ματς με πόνους στα πλευρά, που έγιναν πιο έντονοι με το τέλος του αγώνα. Σε συνεννόηση με την Τουρκική Ομοσπονδία, ο Λάππας δεν ακολούθησε την αποστολή στο ξενοδοχείο, αλλά συνοδευόμενος από τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Παπαγεωργίου βρέθηκε σε νοσοκομείο της Αγκυρας προκειμένου για προληπτικούς λόγους να κάνει κάποιες εξετάσεις.

Εξαιρετική η ατμόσφαιρα
Το Baskent Sporting Hall μπορεί να μην γέμισε, αλλά οι περίπου 3.000 Τούρκοι θεατές ήταν εκπληκτικοί στην συμπεριφορά τους σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Έδειξαν απόλυτο σεβασμό στην ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, ενώ από την στιγμή που ξεκίνησε το ματς χειροκροτούσαν τους παίκτες τους και δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Συνάντηση Καραμπιγίκ - Μαυρομάτη
Μία ώρα περίπου πριν από την έναρξη του αγώνα, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ερόλ Καραμπιγίκ δέχθηκε στο γραφείο του (όλες οι υπηρεσίες της Τουρκικής Ομοσπονδίας στεγάζονται στο υπερσύγχρονο Baskent Sporting Hall) τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος ήρθε στην Αγκυρα το βράδυ του Σαββάτου μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής εθνικών ομάδων Γιώργο Μανωλόπουλο.
Στην συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Καραμπιγίκ συνεχάρη τον κ. Μαυρομάτη για την πρόσφατη εκλογή του και αποδέχθηκε την πρόταση του τελευταίου να παραβρεθεί στον αγώνα του Ηρακλείου, με τους δύο άνδρες να συζητούν και τις πιθανότητες στενότερης συνεργασίας των δύο Ομοσπονδιών.

http://www.volleyball.gr/media/ethniki/ellas-4.jpg
http://www.volleyball.gr/media/ethniki/ellas-5.jpg
http://www.volleyball.gr/media/ethniki/Mavromatis-Karabigik.JPG

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ