Τζούριτς και Προύσαλης «Πάμε για την πρόκριση»

«Πάμε για την πρόκριση»

Οι διεθνείς με την Εθνική ομάδα βόλεϊ, Κώστας Προύσαλης και Μίταρ Τζούριτς μιλούν στο www.sport-fm.gr και δίνουν το σύνθημα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011.

"Να παίξουμε με πάθος", αναφέρει ο Έλληνας πασαδόρος, "το μυαλό μας στη νίκη", τα λόγια του Τζούριτς για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία.


Συνέντευξη στην Έφη Χρυσανθοπούλου

Ο Κώστας Προύσαλης και ο Μϊταρ Τζούριτς αισιοδοξούν για τη νίκη της Εθνικής μας απέναντι στην Τουρκία, στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσουν την Κυριακή σε μία εχθρική όπως αναμένεται έδρα. "Ευνοϊκό το γεγονός πως θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας στην επανάληψη", συμφώνησαν οι δύο παίκτες, μιλώντας για τους δύο αγώνες μπαράζ που δίνουν το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Κ. ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΔΡΕΣ"

Την Κυριακή θα δώσετε το ένα από τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Τουρκία με στόχο την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011. Πιστεύεις ότι μπορεί η Εθνική να πάρει τη νίκη και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση;

- Το πρώτο παιχνίδι για μένα είναι σημαντικό, γιατί αυτή η Εθνική είναι ένα μείγμα έμπειρων και πιο άπειρων αθλητών. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε σκληρή ατμόσφαιρα, αλλά οι έμπειροι παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν σε δύσκολες έδρες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε και τους πιο νέους σε εμπειρία και ηλικία, παίκτες να προσαρμοστούν σε αυτήν την ατμόσφαιρα. Η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει δυνατά και παθιασμένα στο παιχνίδι.

Σας φοβίζει το γεγονός ότι παίζετε το πρώτο παιχνίδι μες στην Άγκυρα;

- Προσωπικά όχι, γιατί αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα κάνει το έργο μας πιο εύκολο στη επανάληψη που θα έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας.

Με την Τουρκία έχετε ξανατεθεί αντίπαλοι. Την βρήκατε στο... δρόμο σας και στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, άρα λίγο πολύ γνωρίζετε τις αδυναμίες της...

- Με την Τουρκία έχουμε βρεθεί αντίπαλοι, την έχουμε δει και θα την ξαναδούμε. Γνωρίζουμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά της. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλά διαβασμένοι αλλά το θέμα είναι σε τι μέρα θα βρεθούμε εμείς και τι θα μπορέσουμε να δώσουμε στο παιχνίδι.

Θεωρείς πως αν προκριθείτε θα βοηθήσει στο άθλημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή που περνά δύσκολες στιγμές;

- Βέβαια θα βοηθήσει. Και το άθλημα και εμάς προσωπικά, γιατί όταν ένας παίκτης συμμετέχει σε Πανευρωπαϊκό συνειδητοποιεί πόσο όμορφα είναι και πόσες εμπειρίες μπορεί να συλλέξει από μεγάλες διοργανώσεις. Επίσης, θα βοηθήσει στην προβολή του αθλήματος και πρέπει η Εθνική ομάδα να είναι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και να διεκδικεί ότι καλύτερο από αυτές.

Στο Ευρωπαϊκό Λιγκ είδαμε να δίνονται ευκαιρίες σε πολλούς νέους αθλητές. Θεωρείς ότι αυτή η Εθνική έχει μέλλον;

- Υπάρχουν παιδιά και μπορούν να μπουν κι άλλοι νέοι παίκτες. Εκεί πρέπει να ρίξει όλο το βάρος η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, πως δηλαδή θα καταφέρουν οι Έλληνες αθλητές να μάθουν αυτά που μαθαίνουν παίκτες άλλων χωρών σε πολύ μικρότερη ηλικία. Ο Σέρβος μπορεί στα 14 είτε στα 15 του να είναι άπιαστος στην τεχνική και ένας Έλληνας θεωρείται ότι μαθαίνει καλά την τεχνική στα 24 ή στα 25 του. Θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στις μικρές ηλικίες. Σ' αυτό βέβαια, φταίνε και οι προπονητές, οι οποίοι πρέπει να βγουν στο εξωτερικό και να παρακολουθήσουν σεμινάρια.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Γκόρντον Μέιφορθ πιστεύεις ότι έχει βοηθήσει σ' αυτό το κομμάτι;

- Ο Γκόρντον έχει φέρει τη δική του νοοτροπία, όπως κάθε νέος προπονητής. Μόνο το γεγονός πως έχει βάλει νέους παίκτες στην ομάδα, δείχνει ότι έχει και θέληση και πείσμα να τα καταφέρει. Απλώς χρειάζεται υπομονή και νομίζω πως η πρόκριση θα βοηθήσει σ' αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή προς τους προπονητές.

Οι απουσίες των Νίκο Ρουμελιώτη και Βασίλη Κουρνέτα, πιστεύεις ότι θα παίξουν ρόλο;

- Και οι δύο είναι έμπειροι αθλητές. Προφανώς για να μην είναι μαζί μας, έχουν μιλήσει με τον προπονητή χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τι έχουν συζητήσει. Το κεφάλαιο Εθνική δεν έχει τελειώσει για αυτούς. Έχουν προσφέρει πολλά και πιστεύω πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν. Εννοείται πως θέλουμε να γυρίσουν πίσω στην Εθνική ομάδα.

Πώς κρίνεις τα νέα μέλη στη διοίκηση της ΕΟΠΕ και τον νέο πρόεδρο, Αχιλλέα Μαυρομάτη;

- Ενδιαφέρονται αρκετά και αυτό το έχουν ήδη, δείξει. Αν και έχουν αναλάβει λίγο περισσότερο από ένα μήνα, καθήκοντα, έχουν ήδη έρθει τέσσερις με πέντε φορές να μας μιλήσουν. Δεν έχουν το μαγικό ραβδάκι για να λύσουν πολλά προβλήματα αλλά ο νέος πρόεδρος μέχρι στιγμής, έχει δείξει θετικά δείγματα και πως δεν παίρνει μόνος του αποφάσεις.

Μ. ΤΖΟΥΡΙΤΣ: "ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ"

Πεπεισμένος πως η Εθνική Ελλάδος θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό, εμφανίσθηκε και ο Μίταρ Τζούριτς. Ο 21χρονος κεντρικός είπε:

Για το πρώτο παιχνίδι με την Τουρκία στην Άγκυρα:

- Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για την Εθνική ομάδα αλλά και μεγάλη πρόκληση για εμάς τους παίκτες, αφού αν περάσουμε την Τουρκία, θα παίξουμε στο Ευρωπαϊκό. Κάθε παίκτης έχει αυτό το στόχο, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε στο καλύτερο μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Για το ενδεχόμενο πώς θ' αντιμετωπίσουν εχθρική ατμόσφαιρα:

- Παίζουμε με τους Τούρκους που πάντα υπήρχε κόντρα και αυτό έχει μία ιδιαιτερότητα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού είμαι σίγουρος πως οι Τούρκοι θα παίξουν πολύ καλά και θα είναι έτοιμοι. Επίσης, ενδέχεται να γεμίσει και το γήπεδο. Την προηγούμενη φορά που παίξαμε, υπήρχαν κάποια επεισόδια, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα. Έχουμε ένα στόχο και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Για το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός έδρας:

- Προσωπικά πάντα με βόλευε και πάντα μου άρεσε να παίζω το πρώτο παιχνίδι έξω, αφού αν παίξουμε καλά και φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι πιο εύκολα.

Για τη σημασία της πρόκρισης:

- Η πρόκριση θα βοηθήσει αλλά δεν είναι μόνο αυτό που θα βοηθήσει το ελληνικό βόλεϊ, αφού υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν. Πρέπει να αλλάξουν θέματα στον τομέα της οργάνωσης και άλλα, που δεν εξαρτώνται από μένα και από κανέναν άλλον παίκτη.

Για τις απουσίες των Ρουμελιώτη και Κουρνέτα:

- Είναι και οι δύο πολύ έμπειροι παίκτες, που τους έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην εθνική ομάδα. Πρόκειται για σημαντικές αλλά από την άλλη, δόθηκε ευκαιρία και σε νεαρότερους παίκτες. Εξάλλου το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται νέους παίκτες που θα μπορέσουν σιγά σιγά να κουβαλήσουν το βάρος της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Είναι μεν ένα μεγάλο πλην αλλά δεν το σκεφτόμαστε αφού έχουμε ένα συγκεκριμένο στόχο: Να περάσουμε.

* Ακολουθεί το Σάββατο (4/9) το δεύτερο μέρος της συνέντευξης.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ