8/9/2010 - Η ξεχωριστή ανάμνηση του Ηλία Λάππα

Ο Ηλίας Λάππας λίγο πριν από την κρίσιμη ρεβάνς του Ηρακλείου έκανε ένα μικρό flash-back στη μνήμη του και μίλησε στο match programme Ελλάδα - Τουρκία για την ξεχωριστή ανάμνησή του από την πρόκριση επί της Τουρκίας το 2001.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:
Όταν τον Ιούλιο του 2001 η Εθνική πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αργεντινή, ο Ηλίας Λάππας ήταν μόλις 21 ετών «ψαρωμένος» ακόμα με λίγες συμμετοχές σε επίπεδο ανδρών.

Η κλήση του για τον προκριματικό όμιλο της Προύσας ήταν η επιβράβευση για την καλή παρουσία του στο Παγκόσμιο Λιγκ και ουσιαστικά τον εδραίωσε στην Εθνική.

Εννέα χρόνια μετά, ως αρχηγός πλέον της Εθνικής, καλείται να αντιμετωπίσει ξανά την Τουρκία με έπαθλο μια πρόκριση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας.

«Θυμάμαι ότι είχαμε ξεκινήσει με νίκη επί της Ρωσίας και μετά κερδίσαμε και τους Τούρκους παίρνοντας την πρόκριση, αφού στη συνέχεια επικρατήσαμε και της Εσθονίας. Παρά το γεγονός ότι ήμουν από τους νέους της ομάδας, όταν στο ματς με την Τουρκία βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 σετ, διατήρησα την ψυχραιμία μου και όλα τα παιδιά πεισμώσαμε για να φτάσουμε στη μεγάλη ανατροπή και να κερδίσουμε στο τάι μπρέικ.  Στο τέλος του αγώνα έγινε πραγματικός χαμός. Εμείς πανηγυρίζαμε πεσμένοι στο παρκέ και από την εξέδρα ο φανατισμός πήγαινε σύννεφο. Ακόμα και τώρα δεν ξεχνώ την εικόνα του φροντιστή μας κ. Ρηγόπουλου, ο οποίος χοροπηδούσε με μία ελληνική σημαία στο κέντρο του γηπέδου κι εμείς γίναμε ένα κουβάρι μαζί του».
Αυτή ήταν η αρχή ενός σημαντικού κύκλου της Εθνικής με αρκετές επιτυχίες που ακολούθησαν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ποια είναι, όμως, η ψυχολογία που χρειάζεται ένα νεαρός αθλητής για τόσο κρίσιμους αγώνες;

«Προσωπικά είχα πάντα μία άνεση μέσα στο γήπεδο και μπορούσα να… ρυθμίζω το άγχος μου. Ελπίζω ότι και τα νέα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα θα παίξουν πρώτα απ' όλα για να ευχαριστηθούν αυτούς τους αγώνες. Αυτή είναι η συμβουλή μου προς τους νεότερους συμπαίκτες μου».

Πηγή: www.volleyball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ