8/9/2010 - Με τον Ασπιώτη στην αποστολή αναχωρεί η Εθνική για το Ηράκλειο

Με την προσθήκη του Άκη Ασπιώτη αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης (11:15) η Εθνική ανδρών με προορισμό το Ηράκλειο, εν όψει της κυριακάτικης (17:00, ΕΤ1) ρεβάνς με την Τουρκία για τα μπαράζ του Euro 2011.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκόρντον Μέιφορθ, αποφάσισε να πάρει μαζί του τον ακραίο της ΕΑ Πατρών, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Ηλία Λάππα.

Ο Αμερικανός προπονητής εξήγησε το σκεπτικό του λίγο πριν από τον κρίσιμο αγώνα: «Έχοντας αμφίβολο τον Λάππα, είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε για εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που τελικά δεν αγωνιστεί ο αρχηγός μας. Ο Ασπιώτης μας δίνει αυτή την επιλογή και την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα δηλώσουμε την τελική 12άδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον Λάππα και τελικά να τον έχουμε μαζί μας στον αγώνα».

Όσο για το παιχνίδι και τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστεί η Εθνική για να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από την Άγκυρα, ο Μέιφορθ ήταν ξεκάθαρος: «Στην Άγκυρα είδαμε την Τουρκία να αγγίζει το 85-90% της απόδοσής της και την Ελλάδα να μην ξεπερνά το 60%. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι σε έναν εντός έδρας αγώνα αυτά τα ποσοστά δεν θα αντιστραφούν. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι και θα φτάσουμε στη νίκη με 3-0. Αυτός είναι ο στόχος μας και δουλεύουμε για να τα καταφέρουμε».

Οι 13 της Εθνικής που αναχωρούν για Ηράκλειο:

Πασαδόροι: Προύσαλης, Τερζής
Διαγώνιοι: Τζούριτς, Αρμενάκης
Κεντρικοί: Πετρέας, Ανδρεάδης, Κανέλλος
Ακραίοι: Καριπίδης, Φράγκος, Παπαδημητρίου, Λάππας, Ασπιώτης
Λίμπερο: Στεφάνου
Τα μέλη της αποστολής: Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου (αρχηγός αποστολής), Μάριος Γκιούρδας (τιμ μάνατζερ), Γκόρντον Μέιφορθ (προπονητής), Αντώνης Τσακιρόπουλος (βοηθός προπονητή), Μανώλης Ρουμελιώτης (βοηθός προπονητή), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Νίκος Παπαγεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Ρήγας Ρηγόπουλος (φροντιστής). Επίσης, στο Ηράκλειο θα βρίσκεται και ο γιατρός της Εθνικής, Δημήτρης Τσούκας.

Η 12άδα της Τουρκίας από τον πρώτο αγώνα της Άγκυρας:Πασαδόροι: Κεσκίν, Κουγιάκ
Διαγώνιοι: Τσοσκούν, Σούμπασι
Ακραίοι: Τσιν, Τανίκ, Κίριτσι, Κίντογλου
Κεντρικοί: Μπατούρ, Ντουνγκέ, Πεζούκ
Λίμπερο: Κίλιτς
Στη διάθεση του προπονητή της Τουρκίας, Βέλικο Μπάσιτς, για την επιλογή της τελικής 12άδας για το Ηράκλειο βρίσκονται και οι: Ακσού, Μποζάν, Γκους, Καραγκάς, Τεκελί, Γεσιλμπουντάκ, Οζγκέρ, Μινιτσί, Σιχά, Ελγκάζ.
* Επίσης υπενθυμίζουμε ότι τα κριτήρια πρόκρισης είναι (κατά σειρά) οι νίκες, ο συντελεστής των σετ και κατόπιν ο συντελεστής πόντων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής στο Ηράκλειο:
Πέμπτη
12:05 Άφιξη στο Ηράκλειο
16:30-18:30 Προπόνηση

Παρασκευή
16:30-18:30 Προπόνηση

Σάββατο
13:15 Συνέντευξη Τύπου
16:30-18:00 Προπόνηση
21:15 Τεχνική σύσκεψη

Κυριακή
09:00-10:00 Προπόνηση
17:00 Αγώνας

Δευτέρα
08:40 Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αθήνα
Πρόγραμμα της Τουρκίας στο Ηράκλειο
Σάββατο
13:35 Άφιξη στο Ηράκλειο
18:00-19:00 Προπόνηση
21:15 Τεχνική σύσκεψη

Κυριακή
10:00-11:00 Προπόνηση
17:00 Αγώνας

Δευτέρα
06:40 Αναχώρηση από Ηράκλειο

Πηγή: www.volleyball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ