6/9/2010 - «Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία»



Οι διεθνείς είδαν ξανά και ξανά τον χθεσινό αγώνα
Το ταξίδι της επιστροφής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Ανδρών ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο της Αγκυρας, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αναμένεται στην Αθήνα (με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη) λίγο μετά τις 18.00.
Κι αν η πλειοψηφία των μελών της αποστολής δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα με 3-1 και πολύ περισσότερο την εμφάνιση στο πρώτο ματς με την Τουρκία για τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όλοι έδειχναν να αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει χρόνος για… δάκρυα κι η προσπάθεια για την ανατροπή των δεδομένων ξεκίνησε από χθες...

Στο αεροδρόμιο της Πόλης (όπου υπήρχε τετράωρη αναμονή), ο Γκόρντον Μέιφορθ (ο οποίος το βράδυ της Κυριακής είδε ξανά και ξανά τον αγώνα) και οι συνεργάτες του φώναζαν κάθε παίκτη ξεχωριστά δείχνοντας επιλεγμένα κομμάτια του αγώνα σε μια πρώτη ανάλυση των λαθών που έγιναν και θα πρέπει να αποφευχθούν την ερχόμενη Κυριακή στο Ηράκλειο.
«Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία γιατί η Τουρκία δεν ήταν καλή. Δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα για να μας αποκλείσει, αλλά χθες κέρδισε ο λιγότερο κακός. Τώρα πλέον είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας…», δήλωσε από την πλευρά του ο Θεόκλητος Καριπίδης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι μέσα σε 5 μέρες, οπότε χρειάζεται δουλειά στην ψυχολογία και στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα».
Ο 30άχρονος ακραίος τόνισε ότι «Αν και θεωρώ ότι είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για αυτά τα ματς, εμφανιστήκαμε αδικαιολόγητα ανέτοιμοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχει χρόνος για να σώσουμε την παρτίδα…»
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος δεν θυμόταν άλλο παιχνίδι το οποίο τελείωσε χωρίς να έχει πάρει κάποιο πόντο, σημείωσε: «Κάναμε μια κακή εμφάνιση και το μόνο καλό είναι ότι το τελικό σκορ μας αφήνει ελπίδες. Αρκεί φυσικά να δείξουμε άλλη εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλήσω για τις αιτίες που μας οδήγησαν σ’ αυτή την εμφάνιση, αλλά το σημαντικό είναι ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη».
Ο Θρακιώτης κεντρικός έδωσε όμως και το μήνυμα για την συνέχεια: «Οποιος δεν πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε με 3-0 καλό είναι να μην κατέβει στην Κρήτη, αλλά εγώ θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έχουν την ίδια άποψη με εμένα. Εξάλλου τόσα λάθη δύσκολα θα ξανακάνουμε με αντίπαλο την Τουρκία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Σε εξαιρετική φόρμα οι αθλήτριες της Γαλλίας