Α1 γυναικών: Όταν μιλούν οι πρωταγωνιστές...


Οι προπονητές και οι αρχηγοί των 12 ομάδων της Α1 γυναικών, μιλούν για τους στόχους και τα όνειρά τους στο νέο πρωτάθλημα…

ΑΕΚ
Νικολέτα Κουτουξίδου:
«Μπορεί να είμαστε νεοφώτιστη ομάδα στην Α1, αλλά νομίζω ότι η ΑΕΚ φέτος έχει υψηλούς στόχους. Κοιτάμε ψηλά, έχουμε δυνατό ρόστερ με συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας και πάνω απ’ όλα θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ και να το ευχαριστηθούμε. Ξέρουμε ότι δεν θα αποτελέσουμε έκπληξη στο πρωτάθλημα γιατί ήδη μας υπολογίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όμως αν στο τέλος φτάσουμε στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, τότε το όνειρο θα έχει γίνει πραγματικότητα».

Γιώργος Σαμαράς:
«Η φετινή ΑΕΚ νομίζω ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες των οπαδών της και θα τους δώσει χαρές που τόσα χρόνια περιμένουν. Πιστεύω ότι αρχικά θα μπούμε στην πρώτη 6άδα και στον β’ γύρο στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα. Αν έρθει και ένας τίτλος… ήρθε».

ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Κατερίνα Τζίμου:
«Βάσει των δεδομένων που γνωρίζουμε αυτήν την στιγμή, η πρώτη εξάδα είναι ο στόχος του Ανατόλια. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο. Η ομάδα θα βασιστεί κυρίως στην ομαδικότητα και το καλό κλίμα που έχουμε, ενώ το ρόστερ είναι πολύ καλό, έχουμε ενισχυθεί και πιστεύω θα πάμε καλύτερα».

Ευστρατία Κοκκίνου:
«Στόχος μας είναι η εξάδα και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εύχομαι να μην γίνει άλλο ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Μακάρι και οι 12 ομάδες να είναι ανταγωνιστικές, ωστόσο, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας και όλα τ’ άλλα έπονται».

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μαρία Ζαφειρίου:
«Η ομάδα φέτος θα στηριχτεί σε νέες κοπέλες από την περιοχή, έχουμε όρεξη για δουλειά και πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Πιστεύω ότι ο α’ γύρος θα είναι αναγνωριστικός και αν είμαστε σε τροχιά εξάδας μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από πέρσι».

Αποστόλης Οικονόμου: «Για την ΕΑΛ η σεζόν που ξεκινάει θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο… χρονιά επιβίωσης! Στόχος μας είναι μόνο η παραμονή στην Α1, γιατί με τα χρήματα που είχαμε στη διάθεσή μας δεν μπορέσαμε να κινηθούμε όπως θα θέλαμε. Κάναμε λοιπόν τόπο στα νιάτα με νεαρές Ελληνίδες παίκτριες».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Κατερίνα Γιώτα:
«Ο Ηρακλής Κηφισιάς έχει πολλά νέα κορίτσια στο ρόστερ και πρώτος στόχος μας είναι να κερδίσουμε εμπειρίες και παράλληλα στον πρώτο γύρο να βρισκόμαστε στην πρώτη εξάδα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Είναι πολύ θετικό που ο προπονητής μας έχει μεγάλη πείρα στις μικρές ηλικίες, γιατί θα μας βοηθήσει να βγάλουμε στο γήπεδο το ταλέντο μας».

Ζόραν Κόβαζιτς:
«Ανέλαβα μία ομάδα με πολλά νέα κορίτσια που τα περισσότερα έχουν μεγάλες δυνατότητες. Αυτό που έχω μάθει να κάνω καλύτερα στην προπονητική καριέρα μου είναι να δουλεύω με νέα παιδιά και να αναδεικνύω το ταλέντο τους, οπότε νομίζω ότι ο Ηρακλής Κηφισιάς, όχι μόνο θα κάνει ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά θα βγάλει και νέες αθλήτριες στο άθλημα».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστέα Γιακούμπ:
«Έχουμε πολλά νέα κορίτσια στην ομάδα, αλλά με την προσθήκη των ξένων θα δυναμώσουμε. Στόχος είναι να πάρουν εμπειρίες οι νεότερες και να παρουσιάσουμε μια αξιόλογη ομάδα. Ίσως να μην είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο πέρσι, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Μπάλα είναι και ποτέ δεν ξέρεις…».

Θανάσης Στράντζαλης: «Όταν στο τέλος η ομάδα θα κάνει… ταμείο, ελπίζουμε ότι θα έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Σκοπός είναι να βγάλουμε νέες ελληνίδες αθλήτριες, να ρίξουμε τον μέσο όρος ηλικίας και τα επόμενα χρόνια ο Ηρακλής να φτάσει σε επίπεδο υψηλού επιπέδου και να διεκδικεί τίτλους».

ΚΕΡΑΤΕΑ
Νίνα Κατερίνη:
«Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι και αυτό σημαίνει ότι διαθέτει λιγότερη εμπειρία, αλλά περισσότερη όρεξη για δουλειά. Με την προσθήκη των ξένων ο στόχος που οριοθετήσαμε είναι η είσοδος στην εξάδα. Σίγουρα η κρίση επηρεάζει όλες τις ομάδες, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόβλημα της Κερατέας. Αν βγει στο γήπεδο το ταλέντο και η διάθεση που έχουμε, τότε θα πάμε καλύτερα από πέρσι».

Θανάσης Ντζαφέρης: «Όλες οι ομάδες περνάνε μια φάση ανανέωσης, έτσι και η Κερατέα φέτος θα προσπαθήσει να στηριχτεί σε νέα παιδιά, αλλά ο στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, αλλά εάν στην πορεία μας δοθεί η ευκαιρία θα το κάνουμε».

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Φίφη Σαπαρέφσκα:
«Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το Μαρκόπουλο θα βασιστεί σε νέα παιδιά με πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Δεν ξέρω πως θα παρουσιαστούν οι υπόλοιπες ομάδες, ενώ και το νέο σύστημα πρωταθλήματος και το πρόγραμμα από την κλήρωση θα παίξουν τον δικό τους ρόλο».

Γιώργος Λυκούδης: «Στο φετινό ρόστερ υπάρχουν πολλά νέα κορίτσια, η ομάδα διαθέτει άριστο κλίμα και με δουλειά στο γήπεδο πιστεύω ότι θα βγάλουμε κάτι καλό. Δεν θέλω να οριοθετήσω το που μπορεί να φτάσει η ομάδα γιατί πολλές φορές, άλλα σχεδιάζεις και άλλα βγαίνουν. Θα πορευτούμε βήμα - βήμα».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Έλενα Κόλεβα:
«Φέτος ο Ολυμπιακός διαθέτει πιο πλήρη ομάδα σε σχέση με πέρσι. Έχουμε εμπειρία και δουλεύουμε με αφοσίωση για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρω ότι πρέπει να σπάσουμε το ‘κατεστημένο’ του Παναθηναϊκού, αλλά δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Νομίζω ότι έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο από τις αντιπάλους μας και τους δίνω ραντεβού στο γήπεδο».

Γιάννης Νικολάκης: «Ελπίζω ότι φέτος θα εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει μαζί με τη διοίκηση, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε εκεί που χρειαζόταν και ευχή μου είναι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα με υγεία σε όλες τις αθλήτριες των ομάδων και πολύ κόσμο στα γήπεδα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ξανθή Μυλωνά:
«Και φέτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι το νταμπλ. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του συλλόγου. Ξέρουμε ότι βασικοί μας αντίπαλοι θα είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που έχουν ενισχυθεί, αλλά και πάλι πιστεύω ότι στο τέλος από εμάς θα εξαρτηθούν όλα».

Σπύρος Χουντουμάδης:
«Πιστεύω ότι φέτος θα δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί ενισχύθηκαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, αλλά και οι άλλες ομάδες έχουν τα φόντα για να κάνουν καλή πορεία, όπως το Μαρκόπουλο και το Ανατόλια. Εμείς διαθέτουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και φυσικά θα παλέψουμε και πάλι για τον τίτλο».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
Νίκη Μουζάκη:
«Στον Πανελλήνιο θέλουμε να αποφύγουμε τα λόγια και να κάνουμε πράξεις. Η ομάδα προετοιμάστηκε με σκοπό να παραμείνουμε Α1 και δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τον υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, αν έρθει κάτι καλύτερο φυσικά θα είναι καλοδεχούμενο. Επειδή, είμαστε μια πολύ… ελληνική ομάδα, πιστεύω ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο η χημεία που έχουμε μεταξύ μας».

Νίκος Μπουτσορής: «Με τις διοικητικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ο αγωνιστικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την σωτηρία. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και θα κάνουμε ηρωική προσπάθεια για να μην υποβιβαστούμε. Όλα τα σωματεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, αλλά για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ουρανία Γκούζου:
«Στόχος του Πανιωνίου είναι πάντα να πρωταγωνιστεί, όμως, φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να μπούμε στην πρώτη εξάδα».

Τέλης Σωτήρχος: «Δυστυχώς δεν έχουμε το ίδιο υψηλούς στόχους όπως και πέρυσι, γιατί το μπάτζετ μας ήταν μειωμένο. Πρώτος στόχος μας είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και να βγάλουμε στο γήπεδο καλό βόλεϊ. Αν τα καταφέρουμε, μπορεί να αξιώσουμε και κάτι καλύτερο».

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
Λίτσα Χατζηεφραίμογλου: «
Το Πειραματικό ξεκινάει με πρώτο στόχο την παραμονή του στην Α1. Πιστεύω ότι θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και λίγο… περίεργο από την άποψη ότι όλοι έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά δε ξέρουμε σε ποιο βαθμό θα επηρεαστούν οι ομάδες και πόσο θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και το νέο σύστημα θα παίξει τον ρόλο του».

Μαρία Δεληγιάννη: «Είναι νέο ξεκίνημα, σε μία νέα κατηγορία για εμάς και σίγουρα θα βρούμε μπροστά μας μεγαλύτερες δυσκολίες. Μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, ήταν δύσκολο να γίνουν μεγάλα ανοίγματα στο μπάτζετ και έτσι στόχος μας δεν είναι άλλος από την παραμονή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ