Επιστροφή στη δράση

Ασημένιο μετάλλιο για τις Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη το 2009 στη Μασσαλία

Μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας  η εθνική μας ομάδα Beach Volley γυναικών επιστρέφει στις μάχες του World Tour 2011. Έβδομος  σταθμός του παγκόσμιου σιρκουί είναι η πόλη Σταβενγκερ στη Νορβηγία .

Βέβαια στο μεσοδιάστημα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοπούσε καθημερινές   προπονήσεις ενόψει του Grand Slam του World Tour στο Stavanger .Τελευταία προπόνηση έγινε σήμερα επί Ελληνικού εδάφους.

Οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη δήλωσαν στη Καθημερινή  (Σπυριδουλα Σπανεα)

«Είχαμε τον τραυματισμό της Μαρίας και χάσαμε τέσσερα τουρνουά. Τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», τονίζει η Βίκη Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη συμπληρώνει: «Ευτυχώς τώρα είμαι τελείως καλά. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Το ξεκίνημα δεν ήταν ικανοποιητικό, αλλά κάναμε σπουδαίες νίκες».

Το παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ, σύμφωνα με τις πρωταθλήτριες, έχει... αντίθετη πορεία από το ελληνικό. Το επίπεδο έγινε υψηλότερο και η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει. «Υστερα από κάθε ολυμπιακή διοργάνωση το επίπεδο ανεβαίνει. Είναι η τρίτη φορά που διεκδικώ ολυμπιακή πρόκριση και, πιστεύω, ότι αυτή θα είναι η δυσκολότερη. Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν γίνει πολύ δυνατές. Δεν είναι τυχαίο ότι το ολλανδικό δίδυμο πήρε πρωτιά σε δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», υπογραμμίζει η Αρβανίτη. Η Μαρία συμφωνεί με τη συμπαίκτριά της και προσθέτει: «Ολες οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά. Κάθε αναμέτρηση θεωρείται ντέρμπι. Οι αντίπαλές μας έχουν παίξει σε αρκετά τουρνουά και έχουν βρει τον ρυθμό τους. Εμείς τώρα μπήκαμε στη μάχη της πρόκρισης. Μπορώ να πω ότι σε κάθε διοργάνωση θα γινόμαστε καλύτερες». Τι πρέπει, όμως, να γίνει για να επιτευχθεί αυτό; «Κάθε τουρνουά πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Η προσπάθεια που ξεκίνησε τώρα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2012. Εχουμε αγώνες σε όλο τον κόσμο», μας λέει η Τσιαρτσιάνη.
Αισιόδοξη για την κατάκτηση της πρόκρισης είναι και η 26χρονη Βίκη: «Είμαστε καλά. Θέλουμε να ανακτήσουμε τον ρυθμό. Είχαμε να αγωνιστούμε από τον περασμένο Οκτώβριο. Ηδη κερδίσαμε δύο από τις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Χρειαζόμαστε λίγο καλύτερο ρυθμό και σταθερότητα στους αγώνες με ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο, με εμάς, επίπεδο ή και λίγο παρακάτω. Αυτό θα έρθει όταν θα έχουμε παίξει σε περισσότερα παιχνίδια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ