Ημιτελικός: Κούβα- Σερβία 3-2

Η Κούβα στον τελικό 20 χρόνια μετά...


Είκοσι χρόνια μετά τον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Κούβα φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και την Κυριακή στις 10μ.μ. Θα διεκδικήσει τον τίτλο με αντίπαλο τη Βραζιλία ή την Ιταλία. Ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα 110 λεπτών, η Κούβα έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σιμόν, Λεόν και Λιλ, «λύγισε» τους Σέρβους με 3-2 (22-25, 25-17, 31-29, 22-25, 16-14) υπό την παρουσία 7.500 θεατών στο «Παλαλοτομάτικα». Συγκλονιστικό ήταν και το 5ο σετ, όπου η Σερβία προηγήθηκε 9-7, αλλά η Κούβα ισοφάρισε και πήρε τη νίκη με μπλοκ του Σιμόν πάνω στον Μίλκοβιτς.

«Είχαμε χάσει τρεις φορές από τους Σέρβους στους τελευταίους αγώνες και ξέραμε ότι ο αγώνας θα είχε δύναμη και διάρκεια. Είναι μια τεράστια επιτυχία. Στόχος μας δεν ήταν να μπούμε στον τελικό αλλά να διεκδικήσουμε το τρόπαιο», είπε ο Ορλάντο Σάμουελς. «Για 4η συνεχή διοργάνωση φτάσαμε στα ημιτελικά. Έγινε μεγάλος αγώνας, που κρίθηκε σε δύο λεπτομέρειες. Η Κούβα έχει πολύ μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο Ιγκόρ Κολάκοβιτς. Η Σερβία την Κυριακή στις 6μ.μ. θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο με την ηττημένη της αναμέτρησης Ιταλία-Βραζιλία.
 
ΚΟΥΒΑ (Σάμουελς): Λεόν 23π., Λιλ 21, Καμέο 11, Σιμόν 17, Ιερεζουέλο 4, Ερνάντεζ 13 / Γκουτιέρεζ (λ), Μπελ Σισνέρο, Ντιάζ Καρμενάτε.
ΣΕΡΒΙΑ (Κολάκοβιτς): Κοβάσεβιτς 21π., Στάνκοβιτς 10, Γκρμπιτς 5, Μίλκοβιτς 30, Ποντρασκάνιν 7, Γιάνιτς 6 / Ρόσιτς (λ), Πέτκοβιτς, Τέρζιτς.

Πηγή; www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ