Οι «μάχες» στην πρεμιέρα της Α1 γυναικών




Όλα έτοιμα είναι για την έναρξη 29ου πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, καθώς το Σάββατο ανοίγει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής με πέντε από τις έξι αναμετρήσεις, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Δευτέρα (19:00) με το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού που θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΤ1.

Χρονικά, το πρώτο σερβίς θα γίνει στο Ζηρίνειο στις 18:00 ανάμεσα στον Ηρακλή Κηφισιάς και τον Πανιώνιο. Οι παίκτριες του Ζόραν Κόβαζιτς θα υποδεχτούν εκείνες του Τέλη Σωτήρχου σε ένα αμφίρροπο ματς, αφού οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιους στόχους.

Ακολουθούν άλλα δύο ματς στις 19:00 με το Μαρκόπουλο να υποδέχεται την ΕΑΛ και το Ανατόλια την ΑΕΚ. Η ομάδα των Μεσογείων θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στις Λαρισαίες που φέτος διανύουν χρονιά «επιβίωσης» στο πρωτάθλημα.

Στη Θεσσαλονίκη, το Ανατόλια ξεκινάει με μία πολύ δύσκολη αποστολή, αφού καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ που αν και είναι «φρέσκια» στην Α1 έχει υψηλούς στόχους που φτάνουν μέχρι και τον πρωταθλητισμό.

Στις 19:30 θα ξεκινήσουν και τα δύο τελευταία ματς για το Σάββατο. Πρόκειται για τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη Ηρακλής - Κερατέα και Πειραματικό - Πανελλήνιος.

Στο Κατσάνειο, ο «Γηραιός» του Θανάση Στράντζαλη θα ψάξει για τη νίκη που θα του δώσει την πρώτη ώθηση, αλλά η Κερατέα του Θανάση Ντζαφέρη έχει στόχο την 6άδα και θα παλέψει σε όλα τα ματς.

Στη Μίκρα, το Πειραματικό δίνει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του στα μεγάλα «σαλόνια» απέναντι στον Πανελλήνιο που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στην Α1, αλλά φέτος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Στην αναμέτρηση αυτή έγινε αλλαγή διαιτητή με τον κ. Σιδηρά στην θέση του κ. Δαλκιράνη.

Όπως προαναφέραμε, η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ρέντη. Και μπορεί να απουσιάζουν (λόγω του παγκοσμίου πρωταθλήματος) η… hot άφιξη Μάγια Ογκνιένοβιτς και η περσινή MVP Μπριζίτκα Μόλναρ για λογαριασμό «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» αντίστοιχα, όμως το παιχνίδι υπόσχεται υψηλό θέαμα και σασπένς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ολόκληρη η αγωνιστική θα έχει live score από την ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των αγώνων λεπτό προς λεπτό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/10)
Ζηρίνειο (18:00): Ηρακλής Κηφισιάς - Πανιώνιος (Μουλά Ε. - Τσίτσικας, παρατηρητής: Καλαντζής)
Μαρκόπουλο (19:00): Μαρκόπουλο - ΕΑ Λάρισας (Μενεσλής - Παπαστάμος, παρατηρητής: Πολίτης)
Ανατόλια (19:00): ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΑΕΚ (Κυριακόπουλος - Μπέλλος, παρατηρητής: Λαδάς)
Κατσάνειο (19:30): Ηρακλής - Κερατέα (Μιστιλιάδης - Κωστόπουλος, παρατηρητής: Βανδώρος)
Μίκρα (19:30): Πειραματικό - Πανελλήνιος (Κωνσταντινίδης - Σιδηράς, παρατηρητής: Καραγιάννης)

Δευτέρα (18/10)
Ρέντη (19:00, ΕΤ1): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Κυριοπούλου - Φραγκάκης, παρατηρητής: Μαυρικίδης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ