"Ρισκάραμε, αλλά..."


Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισαν οι διεθνείς μας το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, έστω και προσωρινά, μένοντας εκτός από κάθε ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διοργάνωση βόλεϊ. Η όρεξη έλειπε τόσο από τους διεθνείς, όσο και από το τεχνικό επιτελείο, το έξυπνο παιχνίδι... δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ήρθε η ήττα από την Τουρκία, η οποία έβαλε τέλος στα όνειρα της Ελλάδας για έξοδο στην Ευρώπη.



Η απογοήτευση παραπάνω από προφανής μετά το 2-0, αλλά και το τελικό 3-2 εις βάρος της Ελλάδας, ενώ η εξήγηση για την εμφάνιση του εθνικού μας συγκροτήματος τον τελευταίο ενάμισι μήνα, έβρισκε απάντηση από τους περισσότερους παίκτες, στο ... "Ρωτήστε τον προπονητή μας".

Προσπαθώντας να εξηγήσει... τι έφταιξε και η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των τούρκων, ο κεντρικός της ομάδας, Γιώργος Πετρέας, επικεντρώθηκε στην κακή υποδοχή, που προήλθε από την πίεση των τούρκων στο σερβίς, ενώ ανέφερε πως η ομάδα πήρε ρίσκο το οποίο όμως δεν έφερε αποτελέσματα.


"Πήραμε το ρίσκο... δε μας βγήκε"
Ο 27χρονος νεαρός μιλώντας στο sport.gr μετά την ήττα στο Ηράκλειο, τόνισε αρχικά: "Αυτό που έκρινε το παιχνίδι ήταν τα δύο πρώτα σετ και κυρίως το πρώτο, στο οποίο δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το σερβίς των αντιπάλων και έτσι είναι λογικό να χαλάει και κάθε προσπάθεια για κάτι καλό στην επίθεση.
Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να παίρνεις ρίσκο και εμείς αυτό κάναμε, ωστόσο δεν μας βγήκε. Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το σερβίς της Τουρκίας, ενώ δεν είχαμε καθόλου οργανωμένο μπλοκ, όπως η αντίπαλη ομάδα.
Ωστόσο θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, όλο το τεχνικό επιτελείο, τον Ηλία τον Λάππα που παρότι τραυματίας έπαιξε με πάθος".
"Αν δεν πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ"Πολλά είναι βέβαια αυτά που ακούστηκαν για τις μεθόδους του αμερικανού τεχνικού, Γκόρντον Μέιφορθ, στις προπονήσεις, αλλά και η πιθανή βελτίωση που είχε η ομάδα τον τελευταίο αυτό καιρό που προπονείται. "Ηταν μια δύσκολη περίοδος , ήμασταν μακριά από τις οικογένειές μας και παρότι στο πρώτο παιχνίδι είχαμε ένα τέτοιο κακό αποτέλεσμα, πιστεύαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ τώρα".
"Επιστροφή στις ομάδες μας"
Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι σε εθνικό επίπεδο μετά τον αποκλεισμό αυτό, ο νεοαποκτηθείς κεντρικός του Παναθηναϊκού ανέφερε λιτά... "Τίποτα, από δω και πέρα γυρνάμε στις ομάδες μας..."


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=73789#ixzz0zPCks5hc

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ