Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη


Η Ολυμπιονίκης Κουκ μαζί με την νέα της συμπαίκτρια Γουεστ έλαβαν wild card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Σε 14 μέρες αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων του κόσμου.Η Ελλάδα εκπροσωπείται στις γυναίκες από τις Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη ενώ δεν υπάρχει αντρική παρουσία.


Σε περίπτωση απόσυρσης κάποιας ομάδας η πρώτη ομάδα από τις "ρεζέρβες'' θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε χώρα μπορεί να έχει μέχρι και τέσσερις ομάδες στο Πρωτάθλημα.

"Περιμένουμε από την Ιταλία να διοργανώσει το καλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα " είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ary Graça ενώ πρόσθεσε . "Οι καλύτερες ομάδες του κόσμου θα συμμετέχουν και κρίνοντας από τα πρόσφατα αποτελέσματα του FIVB World Tour Swatch, ο ανταγωνισμός για να στέψη του παγκοσμίου πρωταθλητής θα είναι συγκλονιστικός ."

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι νικήτριες των δύο τελευταίων τουρνουά Φαν Ιέρσελ/Κάιζερ από την Ολλανδία. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών Κέσι/Ρος και τις δυο φορές χρυσές Ολυμπιονίκες Γουόλς/Μέι.Καθώς και οι Λαρίσα/Τζουλιάνα.Ενώ στους άντρες την παράσταση κλέβουν οι Ρότζερς/Νταλχάουζερ και τα αξιόλογα γερμανικά και βραζιλιάνικα δίδυμα.

Και στις γυναίκες και στους άντρες θα συμμετάσχουν οι πρώτες 45 ομάδες και άλλες τρεις με wild card.Οι όμιλοι θα ανακοινωθούν στις 31 Μαΐου με τις ομάδες να χωρίζονται σε 12 ομίλους.Οι δώδεκα πρώτοι και οι δώδεκα δεύτεροι θα προκριθούν μαζί με τις 8  καλύτερες τρίτες ομάδες.Η είσοδος θα είναι δωρεάν εκτός από τους ημιτελικούς και τους τελικούς όπου το αντίτιμο του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ