Οι προπονητές μίλησαν, η δράση αρχίζει...

 

Η αναβάθμιση του πρωταθλήματος, η ποιότητα, το επίπεδο, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Α1 γυναικών του βόλεϊ συζητήθηκαν την Τετάρτη στα γραφεία της ΕΟΠΕ, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι προπονητές. Το πρωτάθλημα βρίσκεται λίγο πριν από το πρώτο σερβίς και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Σιδέρης, προλόγισε την εκδήλωση:


«Εκ μέρους του προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη και των μελών του ΔΣ σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Αυτή η εκδήλωση είναι η δεύτερη, συνέχεια της κλήρωσης και παρουσίασης στο Γκάζι, ομολογουμένως πολύ πετυχημένης και όμορφης. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να μπορέσει μέσα από μια σειρά προωθητικών ενεργειών, να δώσει τη λάμψη που αρμόζει στην Α1 γυναικών, σε ένα πραγματικά πολύ όμορφο πρωτάθλημα και λέω όμορφο γιατί το γυναικείο πρωτάθλημα έχει ιδιαίτερη λάμψη και χρειάζεται να μπει στη διάσταση που του αξίζει. Για πρώτη φορά, υπάρχει ένα ξεχωριστό λογότυπο και είναι και αυτή μια συνέχεια ενεργειών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που βρίσκομαι ανάμεσα σε πρώην συναδέλφους. Θέλω να ευχηθώ το πρωτάθλημα που αρχίζει να είναι το καλύτερο και από κοινού να δουλέψουμε για να έχουμε επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο».

Τις δηλώσεις των προπονητών ξεκίνησε, ο Σέρβος τεχνικός του Ηρακλή Κηφισιάς Ζόραν Κόβαζιτς: «Χαιρετώ όσους είναι εδώ και όλους τους φίλους του βόλεϊ. Η δική μας ομάδα είναι η πιο νέα στο πρωτάθλημα αποτελείται από νεάνιδες και κορασίδες. Χαίρομαι που έχω έρθει σε μια τέτοια ομάδα γιατί θέλω να δουλεύω με νέες αθλήτριες. Έχω κάνει πρόγραμμα δύο χρόνια για προώθηση και τέσσερα χρόνια με μικρές ηλικίες. Θα δουλέψω με τους προπονητές του συλλόγου για να φέρουμε σωστά αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα για εμάς, αλλά έχουμε πολύ καλό κλίμα και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αθλήτριες και για τον σύλλογό μας και για την Εθνική ομάδα».

Η προπονήτρια του Πειραματικού, Μαρία Δεληγιάννη, στάθηκε στην πρώτη χρονιά της ομάδας της στην Α1: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά. Ελπίζω όλοι ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Στο Πειραματικό είχαμε ένα όνειρο πριν από πέντε χρόνια, την παρουσία μας στην Α1. Δυστυχώς, δεν ήρθαν τα πράγματα όπως θέλαμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά με το υλικό που έχουμε θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας τόσο ψηλά».

Ο Θανάσης Ντζαφέρης, έδωσε το στίγμα για την προσπάθεια που κάνει η Κερατέα: «Καλή σεζόν να έχουμε όλοι και εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες. Η Κερατέα για τρίτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στην Α1 και θα βασιστεί σε 3-4 έμπειρες αθλήτριες, ενώ το υπόλοιπο ρόστερ απαρτίζεται από νεαρά κορίτσια. Θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να μπούμε στην εξάδα. Πιστεύω ότι με τη δουλειά που κάνουμε θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα επηρεαζόμαστε από την οικονομική κρίση, αλλά ίσως οι δυσκολίες να φέρουν και ορισμένα καλά αποτελέσματα συνολικά για το άθλημα».

Ο προπονητής του Μαρκόπουλου, Γιώργος Λυκούδης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι με πείσμα οι ομάδες της Α1 μπορούν να βγουν από την κρίση: «Φέτος το άθλημα και η Α1 βρίσκονται στην πιο δύσκολη καμπή. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, πρέπει να ενστερνιστούμε το γεγονός και οι προπονητές και οι ομάδες και η Ομοσπονδία, ώστε το πρώτο σε τηλεθέαση γυναικείο άθλημα να διατηρηθεί στο επίπεδο που βρισκόταν. Πρέπει να είμαστε πιο σώφρονες και πιο πεισματάρηδες. Στο Μαρκόπουλο βρίσκομαι τα τελευταία 3,5 χρόνια και αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε, είναι ότι δεν έχουμε μία απρόσωπη διοίκηση, οι παράγοντες αγαπούν το άθλημα και όλοι έχουν σκύψει πάνω από τα προβλήματα. Όλοι οι προπονητές και τα κορίτσια δουλεύουμε απερίσκεπτοι».



Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Σαμαράς, στάθηκε στα οικονομικά δεδομένα του πρωταθλήματος: «Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους ώστε και την επόμενη χρονιά να είμαστε όλοι παρόντες. Η ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια ανεβαίνει στην Α1, αλλά ποτέ η διοίκηση δεν αποφάσιζε τον πρωταθλητισμό. Για πρώτη φορά έθεσε υψηλούς στόχους και με ενέργειες των κ.κ. Παπαδημητρίου και Μιχαήλ ενισχύθηκε πολύ η ομάδα».

Ο Σπύρος Χουντουμάδης τόνισε ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι και φέτος ο πρωταθλητισμός: «Ευχαριστώ την ομοσπονδία και τους δημοσιογράφους για αυτή τη συνάντηση. Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά φέτος ο κορμός έχει αλλάξει, ειδικά σε καίριες θέσεις, όπως η πάσα και η διαγώνιος. Θέλουμε να μείνουμε σε τροχιά τίτλου. Η κληρονομιά είναι βαριά και ο πήχης έχει μπει ψηλά, αλλά παράλληλα από τις μικρές ηλικίες θέλουμε να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δοθεί η ανάλογη ευθύνη από πλευράς ομοσπονδίας, χορηγών και όσων ασχολούνται θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο και μεταβατικό στάδιο. Υγεία σε όλους».

Ο Γιάννης Νικολάκης έθεσε ως πρώτο στόχο του Ολυμπιακού την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ευχαριστώ την ομοσπονδία και τον Τύπο γιατί φέτος γίνεται μια μαγική κίνηση σε επίπεδο δημοσιότητας, μετά την κλήρωση και τη σημερινή εκδήλωση, τα σάιτ και οι εφημερίδες διαφημίζουν το προϊόν μας. Μπράβο που γίνεται αυτή η προσπάθεια σε μια δύσκολη καμπή. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία και να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει. Καλωσορίζω τον ξένο προπονητή, Ζόραν Κόβαζιτς και θέλω να ξέρει ότι είμαστε κοντά του. Χαιρόμαστε που ανοίγει ο κύκλος των ξένων προπονητών και μακάρι και ο Έλληνας προπονητής να φύγει στο εξωτερικό. Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το να πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία χρόνια φτάνουμε πολύ κοντά στην κορυφή, αλλά πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση. Για την κατάκτηση του τίτλου πρέπει να υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όχι μόνο το ρόστερ, αλλά και η τύχη, να μην έχουμε τραυματισμούς και να υπάρξει καλό μάρκετινγκ».

Τέλος, ο Τέλης Σωτήρχος μίλησε για τους στόχους του Πανιωνίου: «Να συγχαρώ την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία της παρουσίασης και κλήρωσης του πρωταθλήματος. Εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλες τις ομάδες και τους προπονητές. Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε και καθιερώθηκε στην Α1 σαν μια δύναμη. Φέτος ελαφρώς άλλαξαν οι στόχοι. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, να προσφέρουμε όσο γίνεται θέαμα και να προωθήσουμε νέες Ελληνίδες παίκτριες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ