28/9/2010 - Τα ντέρμπι της Α1 γυναικών


Με ντέρμπι «αιωνίων» αρχίζει και το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών που αυτή τη σεζόν θα διεξαχθεί με έναν νέο τρόπο διεξαγωγής. Η πρώτη φάση λοιπόν έχει 11 αγωνιστικές, στις οποίες όλοι παίζουν με όλους, με τα «καυτά» παιχνίδια να είναι σχεδόν μοιρασμένα στις έδρες των «μεγάλων» ομάδων.

Στην πρεμιέρα λοιπόν, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, θα βρεθούν στου Ρέντη ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Φτάνουμε μετά στην 5η αγωνιστική (27 Νοεμβρίου 2010) για να δούμε δύο ντέρμπι (Μαρκόπουλο - Ολυμπιακός και Ηρακλής Θεσ/νίκης - ΑΕΚ). Στην επόμενη αγωνιστική (4 Δεκεμβρίου 2010) παίζουν Ολυμπιακός - Ηρακλής Θεσ/νίκης.
Μπαίνοντας στο 2011 το πρώτο σημαντικό ματς είναι ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και τον Παναθηναϊκό (8 Ιανουαρίου), ενώ το φινάλε του πρώτου γύρου έχει παιχνίδια που... καίνε, όπως το ΠΑΟ - ΑΕΚ στις 15 Ιανουαρίου και τα ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Ηρακλής Θεσ/νίκης - Παναθηναϊκός στις 22 του μήνα.

Πώς βγαίνει ο πρωταθλητής
Μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης οι ομάδες θα καταταγούν στη βαθμολογία στις θέσεις 1 έως 12. Στη δεύτερη φάση, καθώς καταργούνται τα πλέι οφ, οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-6 θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η θέση που θα πάρουν στη βαθμολογία θα είναι η τελική στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Ποιός υποβιβάζεται
Για τη δεύτερη φάση επίσης, οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 7-12 της πρώτης φάσης, θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην τελική κατάταξη της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστεί στην Α2, ενώ υπόλοιπες θα καταταχθούν αναλόγως.

Η άνοδος από την Α2
Στην Α1 θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012 η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου στο πρωτάθλημα της Α2 (συνολικά 3 ομάδες). Να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στην Α1 γυναικών θα συμμετέχουν δεκατέσσερις ομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ