27/9/2010 - Η μεγάλη γιορτή της Α1 γυναικών


Σε μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία 500 και πλέον, αθλητριών, προπονητών, παραγόντων και σπουδαίων ονομάτων και προσωπικοτήτων του ελληνικού βόλεϊ, πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις στο Γκάζι η παρουσίαση και η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για τη σεζόν 2010-2011. Την παράσταση έκλεψαν οι δώδεκα αθλήτριες-μοντέλα (Νίκη Μουζάκη (Πανελλήνιος), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πειραματικό), Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), Άννα Καβαθά (Ολυμπιακός), Ζένια Τσίμα (Μαρκόπουλο), Φένια Παπαγεωργίου (ΑΕΚ), Ράνια Γκούζου (Πανιώνιος), Ειρήνη Κελεσίδου (Ηρακλής Θεσ.), Τζίνα Λαμπρούση (Ηρακλής Κηφ.), Ελένη Ιχτιάρη (Κερατέα), Ευδοξία Γεροβασιλείου (Ανατόλια), Αποστολία Νούσια (ΕΑ Λάρισας) που παρέλασαν με φορέματα του σχεδιαστή Γιάννη Τόγκου και του οίκου μόδας Kathy Heyndels.

Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου που στο καλωσόρισμά της επεσήμανε: «Αγαπώ πολύ το άθλημα και τους ανθρώπους του βόλεϊ, έχοντας υπάρξει κι εγώ αθλήτρια. Σήμερα η εκδήλωση έχει τρεις πτυχές. Την φιλανθρωπία, τον αθλητισμό και την κομψότητα». Τα έσοδα από τη δημοπράτηση (μέσω του σάιτ της ΕΟΠΕ) δύο από τα φορέματα των κοριτσιών θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Παρουσιάστηκε επίσης το νέο σήμα του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών και οι αρχηγοί όλων των ομάδων φωτογραφήθηκαν με... φόντο τη «Γυναικεία υπόθεση».
Ο φιλανθρωπικός σκοπός της εκδήλωσης είναι για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το παρών έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος που στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Η Βίκυ μού θύμισε το ξεκίνημα του συλλόγου 15 χρόνια πριν από τον μικρό Ανδρέα που ήταν αθλητής του μπάσκετ και του στίβου. Το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι κοντά στον αθλητισμό και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η σχέση, όχι πάντα οικονομική για να δείξουμε πως το μέλλον μας είναι αισιόδοξο. Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τις αθλήτριες και τους παράγοντες. Στον αγώνα σας να σκέφτεστε και τον δικό μας αγώνα που είναι η επιβίωση των παιδιών».
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέβηκε στο βήμα και τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος γιατί είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις μας στο νέο ξεκίνημα της ομοσπονδίας κι ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο που τη βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, αλλά και προερχόμενοι από μια δύσκολη περίοδο του αθλήματός μας. Θέλουμε να φτάσουμε το γυναικείο βόλεϊ να είναι το πρώτο γυναικείο άθλημα στη χώρα μας. Και μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν αθλήτριες, θέλει λίγη προσπάθεια. Η φιλοσοφία της ομοσπονδίας έχει αλλάξει και όλοι πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι. Ευχαριστώ πολύ την Τεχνόπολις που μας φιλοξενεί, τη συμπατριώτισσά μου Βίκυ Χατζιβασιλείου, τον σχεδιαστή των φορεμάτων Γιάννη Τόγκο, τον project manager της εκδήλωσης Στάθη Νικολούζο και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τα φαινόμενα βίας».
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έπρεπε να αποχωρήσει και χαιρετισμό απεύθυνε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χάρης Δαμάσκος που επεσήμανε το ενδιαφέρον όλων και την έμπρακτη υποστήριξη στον αθλητισμό. Ο κ. Δαμάσκος έδωσε συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την απόφαση να συνδεθεί η γιορτή με τον κορυφαίο εθελοντικό σύλλογο, «Το χαμόγελο του παιδιού». Παράλληλα είπε: «Αξίζει ένα χειροκρότημα στους παράγοντες και εύχομαι πάντα επιτυχίες στις αθλήτριες που με την παρουσία τους σήμερα έχουν ομορφύνει την εκδήλωση».
Ο Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Φώτης Ιγνατίου μίλησε για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» και είπε για τη σημερινή εκδήλωση απευθυνόμενος στις αθλήτριες: «Αν παίζουν το μισό από όσο όμορφες είναι, ο κόσμος δεν θα ασχολείται με τίποτα άλλο, παρά μόνο με το γυναικείο βόλεϊ».

Οι βραβεύσεις
Τη Σοφία Δρούγκα, που αποχώρησε πρόσφατα, βράβευσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιάννης Στουραϊτης. Την Αγκι Μπάμπουλη, για την πολυετή της προσφορά στο βόλεϊ, βράβευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης.
Η MVP του πρωταθλήματος Μπριζίτκα Μόλναρ του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση καθώς συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής Σερβίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της ο γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού Στέφανος Αυγουλέας και τη βράβευση έκανε ο πολυνίκης προπονητής Τάκης Φλώρος.
Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου που βραβεύτ ηκε για την προσφορά της στο άθλημα, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη λόγω της εγκυμοσύνης της. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της η Ξανθή Μυλωνά και την απονομή έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, Παναγιώτα Τουρσούγκα.
To βραβείο της ΕΡΤ παρέλαβε από την Εύη Κυριακίδου ο δημοσιογράφος του αθλητικού τμήματος Αντώνης Χαζάπης, ενώ το βραβείο της NOVA παρέλαβε ο Παντελής Λώλης, αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος, από την Αλεξάνδρα Τσέρτσεβιτς.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος
Ο Παναθηναϊκός πήρε κλειδάριθμο έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι εντός έδρας αγώνες του με την ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου καθώς χρησιμοποιούν από κοινού το κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ.

Οι δηλώσεις των προπονητών
Θανάσης Στράντζαλης (Ηρακλής): «Θα είναι ένα αγωνιστικό πρωτάθλημα. Να το χαρούνε πρώτα από όλα οι αθλήτριες και να λείψουν οι τραυματισμοί».
Γιάννης Νικολάκης (Ολυμπιακός): «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, την Τεχνόπολις και όλους όσοι κουράστηκαν για την πάρα πολύ καλή εκδήλωση. Θέλουμε να μεταφέρουμε τα χαμόγελα που βλέπουμε σήμερα στο «Χαμόγελο του παιδιού». Όλη τη χρονιά θα είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχηθούμε να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Υγεία στις αθλήτριες και καλά αποτελέσματα στις εθνικές ομάδες».
Θανάσης Ντζαφέρης (Κερατέα): «Να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία αθλήτριες. Ελπίζω να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα».
Σπύρος Χουντουμάδης (Παναθηναϊκός): «Εύχομαι ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολύ και καλό κόσμο στα γήπεδα. Όχι στα έκτροπα που είχαμε τελευταία και να μην μεταφέρουμε τα άσχημα του ποδοσφαίρου. Να πάμε όλοι γυναικείο βόλεϊ εκεί που του αξίζει».
Τέλης Σωτήρχος (Πανιώνιος): «Υγεία σε όλες τις αθλήτριες και καλή επιτυχία σε όλους».

* Χορηγοί επικοινωνίας του πρωταθλήματος είναι η εφημερίδα Εξέδρα και το σάιτ Sport24.

Το νέο λογότυπο της Α1 γυναικών
http://www.volleyball.gr/media/klirosi/logo.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ