27/9/2010 - Δρούγκα, Ντουμιτρέσκου και Μπάμπουλη μιλούν για την Α1 γυναικών


ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ

«Μου λείπει, αλλά το ξεχνάω»Στο δίλλημα μία ακόμα χρονιά ή οικογένεια, η Σοφία Δρούγκα ψήφισε, με κλειστά μάτια, το δεύτερο.
Έχοντας γευτεί τα πάντα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, η πρώην πλέον πασαδόρος του Μαρκόπουλου, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να ασχοληθεί με το «σπλάχνο» της, καθώς είναι ήδη έγκυος! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως έριξε… μαύρη πέτρα πίσω της, καθώς θα παραμείνει στο Μαρκόπουλο, ως βοηθός του Γιώργου Λυκούδη, για όσο βέβαια της επιτρέπει το… παιδί της.

«Επρεπε να προχωρήσω», λέει η ίδια και εξηγεί: «Ο λόγος που σταμάτησα το βόλεϊ ήταν καθαρά προσωπικός. Ηθελα να κάνω οικογένεια και αυτό κάνω». Δεν κρύβει όμως πως της λείπει η όλη διαδικασία εν όψει της νέας σεζόν... «Εντάξει, δεν μπορώ να πω πως μου λείπει η προετοιμασία, αλλά το κλίμα και όλα τα άλλα, είναι φορές που τα σκέφτομαι έντονα. Ευτυχώς, φεύγοντας από το γήπεδο τα ξεχνάω και έχω στη σκέψη μου μόνο την οικογένειά μου».
Όσο για τη χρονιά που έρχεται; «Θα είμαι κοντά στην ομάδα και στο βόλεϊ όσο μπορώ. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, να έχουν όλες οι κοπέλες υγεία και να δούμε ανταγωνιστικές ομάδες. Οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά, κάποιοι στηρίζουν πολλά στις μικρές και ταλαντούχες παίκτριές τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με το νέο σύστημα, που ναι μεν δεν θα έχει πλέι οφ, αλλά στη δεύτερη φάση θα έχει μόνο δυνατά παιχνίδια, αφού θα παίζουν οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Καλή επιτυχία σε όλες».


ΡΟΥΞΙ ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ
 

«Δαγκωτό… Παναθηναϊκός και φέτος»Η αποχώρηση της Ρούξι Ντουμιτρέσκου από τα παρκέ ήταν η είδηση της χρονιάς για την Α1 γυναικών. Η… ιστορική αρχηγός του Παναθηναϊκού αποφάσισε να σερβίρει… παιδιά και ήδη είναι έγκυος στο πρώτο, με το βόλεϊ να περνά σε δεύτερη μοίρα, αλλά όχι και να βγαίνει από τη ζωή της.
«Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο και να παρακολουθώ παιχνίδια. Ειδικά στους αγώνες που θα γίνονται στη Θεσσαλονίκη θα είμαι όσο πιο συχνά μπορώ κι αν μου το επιτρέψουν οι συνθήκες θέλω να είμαι παρούσα στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ», δηλώνει η Ρούξι.
Για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά έχει και άποψη, έχει και… προγνωστικά: «Εμαθα πως άλλαξαν πολλά στις ομάδες. Προς το καλύτερο πάντα. Μοιράστηκε η δύναμη, δεν είναι μόνο οι δύο ομάδες πλέον. Σίγουρα θα δούμε εκπλήξεις και ανατροπές, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον τίτλο και φέτος»!
Κι αν αναρωτιέστε αν της λείπει το βόλεϊ, μας απαντά ξεκάθαρα: «Όχι, καθόλου. Δεν το σκέφτομαι. Εχει αλλάξει η ζωή μου με τη σκέψη του ερχομού ενός παιδιού…».

Η Ρούξι με αριθμούς
7 πρωταθλήματα
1999 Βριλήσσια
2005 Παναθηναϊκός
2006 Παναθηναϊκός
2007 Παναθηναϊκός
2008 Παναθηναϊκός
2009 Παναθηναϊκός
2010 Παναθηναϊκός
8 Κύπελλα
1999 Βριλήσσια
2000 Βριλήσσια
2003 Βριλήσσια
2005 Παναθηναϊκός
2006 Παναθηναϊκός
2008 Παναθηναϊκός
2009 Παναθηναϊκός
2010 Παναθηναϊκός
Διακρίσεις
2η θέση στο Τσάλεντζ Καπ (2009)
3η θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1999)
2 φορές MVP σε τελικούς Κυπέλλου (2005, 2008)


ΑΓΚΙ ΜΠΑΜΠΟΥΛΗ
 

«Το γυναικείο βόλεϊ έχει ανέβει»
Η έκφραση «έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι» ταιριάζει... γάντι στην Αγκι Μπάμπουλη, που πέρασε δύο και πλέον δεκαετίες παίζοντας βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ και κερδίζοντας σχεδόν τα πάντα στην καριέρα της.
Η απόφαση του «αντίο» ήταν δύσκολη, όπως παραδέχεται ακόμα και σήμερα, δύο χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στα παρκέ, ενώ δεν κρύβει πως: «μου λείπουν όλα». Τονίζει όμως πως... «έπρεπε να ξεκουραστώ».
Για το λόγο αυτό μάλιστα, έμεινε μακριά από τα γήπεδα, παρακολουθώντας πλέον το αγαπημένο της βόλεϊ μόνο μέσω τηλεόρασης. «Είδα πέρυσι αρκετά παιχνίδια. Βλέπω ότι το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ ανεβαίνει συνεχώς», επισημαίνει.
Εν όψει της φετινής σεζόν, λέει πως δεν έχει πλήρη εικόνα των δώδεκα ομάδων, ωστόσο διαβάζει στις εφημερίδες πως... «Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ο πρωταγωνιστής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές».
Για τον φίλαθλο κόσμο που απέχει από τα γήπεδα απορεί... «δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έρχονται. Το βόλεϊ είναι πολύ όμορφο άθλημα», αλλά εκφράζει και τον προβληματισμό της: «Ίσως κάποιοι να φοβούνται μετά τα επεισόδια που έγιναν τα τελευταία χρόνια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ