Συγκλονιστικοί τελικοί έριξαν την «αυλαία» του Masters 2012 στην Αίγινα



 
Ο Μάνος Ξενάκης και ο Φερνάντο Μπιλλήρης ήταν οι μεγάλοι νικητές του Πανελλήνιου σιρκουί Masters 2012 που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αίγινα. Το δίδυμο επικράτησε στον μεγάλο τελικό των περσινών πρωταθλητών Γιώργου Κοτσιλιάνου και Νίκου Ζουπάνη με 2-0 σετ (21-16,21-19) κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στη σειρά των καλοκαιρινών τουρνουά.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους νικητές που πήραν το πρώτο σετ με 21-16, έχοντας χτίσει από την αρχή ένα προβάδισμα. Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε... «θρίλερ» με τους Ξενάκη / Μπιλλήρη να προηγούνται με 18-15, όμως οι αντίπαλοι τους με σερί 4-0 έκαναν την ανατροπή (19-18). Με ένα σερί 3-0, με όπλα το μπλοκ και το επιθετικό σέρβις, των Ξενάκη / Μπιλλήρη, ο έξι φορές πρωταθλητής Μάνος Ξενάκης και ο συμπαίκτης του ΦερνάντοΜπιλλήρης πήραν τη νίκη.

Να θυμίσουμε πως οι Ξενάκης / Μπιλλήρης είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση και στο περσινό τουρνουά Masters 2011 στην Αίγινα.

Ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε για ακόμα μια χρονιά την διοργάνωση και κατέκλεισε το γήπεδο στην παραλία της Αύρας.

Ο έξι φορές πρωταθλητής Μάνος Ξενάκης είπε: «Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, που βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω λόγω τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο εξωτερικό. Ωστόσο, δείξαμε πως στα μεταξύ μας παιχνίδια είμαστε καλύτερη ομάδα. Το τουρνουά Μasters 2012 έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κάναμε μια σημαντική νίκη, αλλά συνεχίζουμε. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Αίγινα διοργάνωσε ένα πάρα πολύ καλό σιρκουί. Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου εδώ».

Ο συναθλητής του και επίσης νικητής Φερνάντο Μπιλλήρης, είπε: «Ήταν μία δύσκολη επικράτηση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τα καταφέραμε όμως και αυτό μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Στόχος να βλέπουμε κάθε τουρνουά ξεχωριστά και να βελτιώνουμε την απόδοση μας με την πάροδο των αγώνων».

Τελικός

ΞΕΝΑΚΗΣ ΕΜ./ΜΠΙΛΛΗΡΗΣ Φ. - ΖΟΥΠΑΝΗΣ Ν./ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ Γ. 2-0 (21-16, 21-19)

Δηλαβέρη / Νικολαΐδου οι νικήτριες στις γυναίκες

Το ποσό των 800 ευρώ και μία επιταγή 300 ευρώ δώρο από τους τοπικούς φορείς, μοιράστηκαν οι νικήτριες του τουρνουά στην Αίγινα, Αθηνά Δηλαβέρη και Κατερίνα Νικολαϊδου που επικράτησαν στον μεγάλο τελικό των Μαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου με 2-1 (19-21, 21-17, 15-13).

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό με τα κορίτσια από την Κύπρο να επικρατούν στα σημεία με 21-19. Στο δεύτερο, οι Δηλαβέρη / Νικολαϊδου έκαναν την ανατροπή και έφεραν το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου οι Δηλαβέρη / Νικολαϊδου έχτισαν ένα μικρό προβάδισμα που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Η Αθηνά Δηλαβέρη είπε: «Συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς και σε όσους συνετέλεσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι ένα σιρκουί Masters. Μακάρι να καθιερωθεί η διοργάνωση εδώ στην Αίγινα γιατί πραγματικά αξίζει να επιβραβευθεί η προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στο τουρνουά».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νικολαϊδου είπε: «Για ακόμα μια χρονιά η όμορφη Αίγινα φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία ένα τουρνουά Masters. Είμαστε διπλά χαρούμενες που ενώ πέρυσι χάσαμε στον ημιτελικό, φέτος καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση.Νιώθουμε πολύ όμορφα όταν αγωνιζόμαστε στην Αίγινα και ο κόσμος εδώ μας έχει πραγματικά αγκαλιάσει».

Τελικός

ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΑΘ./ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ Κ. – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Μ./ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μ. 2-1 (19-21, 21-17, 15-13).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ