Κυπελλούχος ο Ηρακλής με σούπερ Ντεσπέιν (δηλώσεις και στατιστικά)

 
Ο Ηρακλής επικράτησε σχετικά εύκολα της Λαμίας με 3-0 σετ (25-21, 25-20, 25-19) και πανηγύρισε τον τίτλο στο Κύπελλο ανδρών στο φάιναλ έιτ της Σύρου που ολοκληρώθηκε σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1, Χατζηηλιάδης 4 (4/15 επ., 61% υπ. - 39% άριστες), Κόβακς 18 (12/27 επ., 2 άσοι, 4μπλοκ), Παντακίδης 2 (2/6 επ.), Σιμεούνοβιτς 9 (9/21 επ., 41% υπ. – 32% άριστες), Σφενδυλάκης 3 (3/9 επ.), Γκαράς -λ (54% υπ. - 31% άριστες) / Βλαχόπουλος.
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 11 (11/22 επ., 67% υπ. - 13% άριστες), Κράβαρικ 9 (6/13 επ., 2 άσοι), Προύσαλης 2, Ντεσπέιν 16 (14/26 επ., 2 άσοι, 53% υπ. - 18% άριστες), Σμαραγδής 8 (3/7 επ., 4 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (7/7 επ., 2 μπλοκ), Στεφάνου -λ (65% υπ. - 47% άριστες) / Μποζίδης, Τζιουμάκας

Ο αρχηγός του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης, που κάλεσε τον Αντρέικ Κράβαρικ να σηκώσουν μαζί το Κύπελλο, δήλωσε πως ο τίτλος στη Σύρο ήταν μόνο η αρχή καθώς θέλει και πρωτάθλημα…


«Από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στη Σύρο, μοναδικός μας σκοπός ήταν η κατάκτηση. Γυάλιζε το μάτι μας αλλά δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε να κατακτήσουμε και την Κούπα του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα όμως, θέλουμε να το κατακτήσουμε μπροστά στον κόσμο μας, μας έλειψε ο κόσμος μας εδώ στη Σύρο. Του αφιερώνω το Κύπελλο και πάμε για το πρωτάθλημα».

Λίγο πιο πέρα, ο Σωτήρης Δρίκος που κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του, δεν δεχόταν πως ήταν εύκολη επικράτηση με δεδομένο πως ο Ηρακλής όλη τη χρονιά αντιμετωπίζει προβλήματα...

«Ο Ηρακλής επέλεξε να στηριχθεί σε έναν αθλητή 41 ετών, που είναι παράδειγμα προς μίμηση, να συνεχίσει με τον Μποζίδη όταν ο Προύσαλης τραυματίστηκε, να αποκτήσει το βασικό επιθετικό ατού του Ολυμπιακού, τον οποίο στερήθηκε για 4 μήνες κι αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να φτιάξει δύο και τρεις λόγω των περιστάσεων ομάδες, ενώ εμπιστεύθηκε τον Χριστοφιδέλη όταν δεν το έκανε κανείς άλλος».

Στη συνέχεια αφιέρωσε τον τίτλο στην οικογένεια του και συνέχισε: «Πολλά απ’ αυτά φαίνονται αγγελικά πλασμένα, αλλά δεν είναι… Το ότι φτάσαμε εδώ οφείλεται στην προσπάθεια των αθλητών εντός και εκτός γηπέδου. Το Κύπελλο είναι μια χαρά, αλλά μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι το γεγονός ότι δουλεύω σε μια ομάδα σαν τον Ηρακλή».

 Ο αρχηγός της Λαμίας Θάνος Μαρούλης ευχαριστήθηκε την παρουσία της ομάδας του στο φάιναλ έιτ της Σύρου και αφού έδωσε «συγχαρητήρια στον Ηρακλή» είπε για τον τελικό…

«Μπήκαμε δυνατά στον αγώνα, αλλά ο Ηρακλής έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του. Θα μπορούσαμε να είχαμε κοντράρει το ματς περισσότερο, όμως και στα τρία σετ είχαμε από ένα κενό. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, και μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε: «Χαρήκαμε πολύ, παραχαρήκαμε θα έλεγα, αφού κοιτάξαμε πιο πολύ τη γιορτή. Αφιερώνω την πορεία της ομάδας μου στην οικογένεια που είναι δίπλα μου και σε έναν έναν στους συμπαίκτες μου χωριστά, γιατί κάνουμε τα πάντα για την πάρτη μας».

Υπερήφανος ο Ανδρεόπουλος

Η Λαμία έφτασε για δεύτερη φορά σε τελικό Κυπέλλου, αλλά όπως το 2007 (σ.σ. ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό) έτσι και φέτος έχασε τον τίτλο, χάνοντας στη Σύρο από τον Ηρακλή.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε υπερήφανος για όλους… «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά (ανέφερε όλα τα ονόματα). Βλέποντάς τα αισθάνθηκα υπερήφανος ως προπονητής. Ο Ηρακλής κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο».

Για την διοργάνωση πρόσθεσε πως: «Οι άνθρωποι της Σύρου μας αγαπάνε πολύ, αισθανόμαστε την φιλοξενία και ζεστασιά τους κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ