A1 ΑΝΔΡΩΝ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών, του πρωταθλήματος βόλεϊ 2009-2010 και με συνολικά σκορ 3-1 νίκες κατέκτησε τον τίτλο.

Τα σετ: 25-20, 25-18, 22-25, 25-17.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καλμαζίδης): Κούναρι 7π. (6/16 επ., 63% υπ. - 42% άριστες), Τίσερ 6 (4 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (5/12 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 22 (19/36 επ., 2 μπλοκ), Καλντέιρα 7 (6/12 επ., 50% υπ. - 38% άριστες), Στεφάνου (λ- 52% υπ. - 37% άριστες) / Σουλτανόπουλος, Κουζούνης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Λάππας 5π. (4/9 επ., 36% υπ. - 28% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 20 (19/40 επ.), Σαμικά 10 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 52% υπ. - 44% άριστες), Σμαραγδής 10 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Χατζηαντωνίου 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ.- 100% υπ. - 93% άριστες) / Ψάρρας, Ντονάς 1, Μηνούδης 1.

MVP ο Ιβάν Μίλκοβιτς

Μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι συντάκτες βόλεϊ, ο Ιβάν Μίλκοβιτς του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP (Πολυτιμότερος Αθλητής) του πρωταθλήματος Βόλεϊ Α1 ΟΠΑΠ 2009-2010.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα. Δεν ήταν είχα φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δουλέψαμε και φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Τίποτε δεν ήταν εύκολο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στο τεχνικό επιτελείο. Στα μέσα της χρονιάς είναι αλήθεια πως με τις εξελίξεις που υπήρχαν ένοιωσα ένα βάρος. Δεν ήταν εύκολο για μένα και για κανέναν. Τα καταφέραμε. Ο κόσμος δεν ξέρει πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για όλους μας. Εγώ είχα την τύχη να ξεκινήσω ως πρώτος προπονητής από αυτή την ομάδα. Είναι ευλογία. Μετά από τον τελικό του κυπέλλου είναι αλήθεια πως δεν ξέραμε τι θα γίνει. Δεν είναι εύκολο να χάνεις τίτλους. Η ομάδα όμως αντέδρασε θετικά. Όπως θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει εκείνο το κύπελλο έτσι το χάσαμε. Από την αρχή έλεγα πως είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός. Εάν δεν το πιστεύαμε δεν θα κάναμε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια. Δεν ξέρω τι θα γίνει τη νέα χρονιά. Θα μιλήσουμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει τη νέα χρονιά. Ακόμη δεν έχουμε συζητήσει τίποτα. Ο Ιβάν είναι τεράστιος παίκτης. Είναι σούπερμαν. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει. Αυτό που λένε για τον Ιβάν τον τρομερό με καλύπτει απόλυτα».
Δημήτρης Τζούριτς (αθλητής Ολυμπιακού): «Είναι μεγάλη η χαρά από την κατάκτηση του τίτλου. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στην οικογένειά μου και στον κόσμο μας. Του δώσαμε χαρά και το αξίζει. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα αυτό που ζω αυτή τη στιγμή. Και του χρόνου».
Δημήτρης Σουλτανόπουλος (αθλητής Ολυμπιακού): «Δεν ήταν εύκολο. Η φετινή ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Φτάσαμε στο τσακ για να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά πήραμε το πρωτάθλημα και η σεζόν τελειώνει ιδανικά».
Γιώργος Στεφάνου (αθλητής Ολυμπιακού): «Πιστέψαμε όλοι και το πετύχαμε. Δημιουργήθηκε και χτίστηκε μια ομάδα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ήταν πολλά τα προβλήματα και οι δυσκολίες. Αφιερώνω τη κούπα στη γυναίκα μου. Ο Ιβάν είναι ένας μεγάλος παίκτης. Δίπλα του μπορείς να μάθεις και να αποκομίσεις πολλά. Είμαι τυχερός που είμαι συμπαίκτης του»
Στέλιος Καζάζης (προπονητής ΠΑΟ): «Αυτή τη χρονιά κατακτήσαμε το Κύπελλο και πήρα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είχαμε και τη φοβερή προσπάθεια των εναπομεινάντων παικτών τις τελευταίες 20 μέρες μετά από τα τελευταία σοβαρά προβλήματα που μας προέκυψαν. Είχαμε πολύ μεγάλη αισιοδοξία πριν αρχίσει η τελική φάση όταν η ομάδα ήταν πλήρης μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, τα δυο απανωτά "χτυπήματα" για διαφορετικούς λόγους του Πανταλέοντα και του Χριστοφιδέλη μας έκοψαν τη φόρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, και φυσικά τη διοίκηση της ομάδας που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σταθεί δίπλα στην ομάδα».
Λίμπερμαν Αγκάμεζ (αθλητής ΠΑΟ): «Πίστευα από την πρώτη σε αυτή την ομάδα σε αυτήν την ομάδα. Κάποιοι μας είχαν ξεγραμμένους και ότι δεν θα φτάναμε ούτε σε τελικό. Αυτή η χρονιά ήταν η καλύτερη. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορώ να πιστέψω το πόσο άτυχοι ήμασταν. Το Κύπελλο μας έδωσε δύναμη. Προσπαθήσαμε μέχρι τέλους. Είχαμε ισορροπία. Ευχαριστώ τους οπαδούς, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση. Κάθε ένας έδωσε το καλύτερο που μπορούσε. Ψηλά το κεφάλι».
Άκης Χατζηαντωνίου (αθλητής ΠΑΟ): «Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους, υπερέβαλλε εαυτόν αλλά αυτό που μένει είναι ότι χάσαμε το Πρωτάθλημα».
Αχιλλέας Παπαδημητρίου: «Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου. Όσοι μείναμε προσπαθήσαμε μέχρι τέλους. Λυγίσαμε αλλά μείναμε με δέκα παίκτες, δεν είχαμε αλλαγές. Κρατάμε το Κύπελλο, το πάθος μας και συνεχίζουμε. Μας στοίχισαν οι απουσίες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στα τελευταία ματς».
Γκιγιόμ Σαμικά (αθλητής ΠΑΟ): «Δύσκολα τα συναισθήματα τέτοιες ώρες. Μπορούσαμε ακόμα και σήμερα αλλά δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο. Κάναμε λάθη απέναντι σε έναν αντίπαλο με λύσεις. Δεν αντέξαμε. Ήταν συγκλονιστική η τελική φάση. Πίστευα βαθειά μέσα μου ότι θα μπορούσαμε ακόμα και με τις απουσίες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ